Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:37 11.12.25 
Здравна
   >> Хомеопатия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Откъде да купя Арника 200Снови  
Автор Mese4inka (член)
Публикувано02.04.07 14:34

Може ли някой да ми каже къде мога да купя това хоемопатично лекарство и какво точно е действието му? Назначено е за преди и след операция. Благодаря!

Тема Re: Откъде да купя Арника 200Снови [re: Mese4inka]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано02.04.07 15:00

Не знам кой ви го е дал за ПРЕДИ операция, но те съветвам да не го визмаш преди. След е ОК. Има данни,че понякога Арника взета преди операция вузпрепятства действето на упойката и може да стане много неприятно. Един мой приятел така взе преди да му вадят мъдрец и никаква упойка не го хвана и го клаха на живо.

Съвсем достатъчно е да се вземе след операцията.

А от къде да купиш в България -не съм сигурна-може би аптеката на чаталджа.

Тема Re: Откъде да купя Арника 200Снови [re: ease]  
Автор kaspo ()
Публикувано02.04.07 17:15

Арника 200С преди операция - доста смело!След - добре.Върши работа в 80% от случаите.Има го на Чаталджа 13 в София

Тема Re: Откъде да купя Арника 200С [re: kaspo]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано02.04.07 18:48

Да, и аз не бих рискувала да взема Арника преди операция.
Ако не греша и Витулкас казва, че не може да се взима преди дадено състояние да е настъпило, защото хомеопатичното лекарство действа ако е подобно на нещо, а преди да е направена оперяцията няма на какво да е подобно.
А дори половин процент шанс да има да не ме хване упойка, не бих го поела.

Автор Mese4inka (член)
Публикувано03.04.07 12:05

Ще се съобразя с препоръките ви! Благодаря!

Тема Re: Откъде да купя Арника 200Снови [re: Mese4inka]  
Автор-.- (Нерегистриран)
Публикувано05.04.07 23:33

Арника преди операция е много добро решение, защото организмът е в стрес още преди да е започнала операцията. Така че принципно се изписва преди и след операция. по същия начин се дава туя преди и след ваксинация, т.е. преди да е настъпило потискането с туя.

Тема Re: Откъде да купя Арника 200Снови [re: -.-]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано05.04.07 23:44

а ако не я хване упойката заради Арниката? Виждала съм го с очите си.

А и стресът в който е тялото/психиката преди операция не са от травматичен характер, а са по-скоро психологически.По-скоро гелсеимум или страмониум може да са показани, не арника.

Автор Mese4inka (член)
Публикувано06.04.07 14:20

Благодаря ви за мненията. Но поради това, че не става дума за мен, а и мястото което ще бъде оперирано, няма да поема риска да дам преди операцията от това лекарство. Колкото и да ми се иска всичко да мине възможно най-безполезнено и леко.

Автор .И. (непознат)
Публикувано06.04.07 14:28

Много интересно какво се случва, когато е дадена арника и не подейства упойката. Лекарството не действа ли като анестезия?

Тема Re: Откъде да купя Арника 200Снови [re: .И.]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано06.04.07 16:17

Не, не действа. Става ужас-клане на живо. Арника не може да се изпозлва като анестезия по време на процедура, нито някое друго хомеопатично лекарство може да се изпозлва така. Мисля,че единствените алтернативни методи за ансестезия са чрез иглотерапия и чрез хипноза.

А след операция , разбира се, арника може да се използва за намаляване на болките и за по-бързо заздравявне.Макар,че не винаги точно арника е показана. Може да е стафизагриа, белис перенис, хиперикум и т.н.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.