|
Тема
|
Атопичен дерматит и хомеопатия
|
|
Автор | Haнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.04.06 16:59 |
|
Здравейте на всички!
Включвам се с въпрос, свързан с атопичния дерматит на дъщеричката ми. Тя е на 9 месеца и преди 2 месеца и излезе екзема на бузката, която след това се разпростря по вратлето-отзад, гърба,ръцете, краката и м/у гърдичките и вратлето. Отидохме при педиатъра и той постави диагноза АД. Изписа ни КС кремове и каза да не ги използваме повече от 3-4 дни. Екземите не се повлияха. След това реших да опитам с хомеопатия. Отидохме при хомеопат и той ни даде 2 михлема . С единия трябва да я мажа 2 пъти през деня, а с другия вечер преди лягане. Състава на дневния е
TRIBROMOACET. AC 5CH
TRIFLUORACET.AC 5CH
TRICHLOROACET.AC 5CH
AA QSP 4%
CETALINE
Нощния крем се казва Pommade au CALENDULA 20g/100g
Използваме ги вече 8 дена ,но не виждам абсолутно никакво подобрение даже екземите се разпространяват и детето започна да се чеше.
Въпросът ми е да продължавам ли да се надявам на резултати , чела съм че с хомеопатията идват по-бавно,или трябва да се сменят лекарствата? АД повлиява ли се от хомеопатията въобще?
Стана малко объркано и дълго. Съжалявам,но ако има някой да ми отговори ще му бъда благодарна.
П.С :Живеем във Франция, малък град, и нямам голям избор на хомеопати, за този се носи славата,че е най-добрия в околията.
| |
Тема
|
Re: Атопичен дерматит и хомеопатия
[re: Haнa]
|
|
Автор |
magnetar (новак) |
Публикувано | 12.04.06 18:20 |
|
От това ,което пишеш ,просто трябва да си потърсите друг хомеопат-Класически/предписващ едно лекарство в даден момент, а след като картината /симптоматиката/ се промени друго,никога две едновремено било то и във вид на мехлем. Ако смяташ да се лекувате с хомеопатия ,моят съвет е да попрочетеш нещичко ,за да можеш да се предпазиш от недобросъвестни и некомпетентни "хомеопати",които мислят и лекуват алопатично,както и какво да очакваш след прием на лекарство -дали болестта върви към излекуване или обратно.Не се отказвай от хомеопатията !!!В никакъв случаи не използвай -разните кортизонови препарати .Сега може и за момент да има подобрение ,но в най-добрият случай симптоматиката ще се върне ,ако не сте "вкарали"нещата навътре..Горе в заключената тема има доста материал,ако имаш желание чети. Успех!!!
| |
Тема
|
[re: magnetar]
|
|
Автор |
лю () |
Публикувано | 17.04.06 14:57 |
|
Лекува се. Поне моят опит е такъв. За лечението на моето бебе трябваха около 4-5 месеца, доколкто знам според степента може и по-бавно. Но си заслужава. Важно е да попаднеш на добър лекар-хомеопат.
| |
Тема
|
[re: лю]
|
|
Автор | нeлини (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.06 19:05 |
|
Лю,моли те една объркана мама на2г. дете с атоп.дерматит!дай повече информация за възможностите нахомеоп. при атоп.дерматит! КАКВО ДА ОЧАКВАМ, ако заведа детето при хомеопат. Скакво и колко време лекуват? Аз съм от Варна и съм решила да посетим известния тук д-р Контантинов .Досега никога не сме ходили при хомеопат . НЕ ЗНАМ КОИ СА ДОБРИ!!! вие от кого сте получили спасение?
| |
Тема
|
[re: нeлини]
|
|
Автор |
sarabia (новак) |
Публикувано | 11.11.06 09:22 |
|
Синът ми беше на 1 годинка,когато започнахме лечение с хомеопатия заради ат.дерматит.След 6 месеца спряха да излизат екземите,след още 6 спря и да се чеше.Костадинов съм чувала че е ужасно зает,бих те посъветвала да пробваш при друг хомеопат.Порови из старите теми,има няколко имена с координати.Ако искаш ми пиши на лични.
| |
|
|
|
|