|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: koя ли]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 01.04.05 14:13 |
|
Да, интересувам се, само че нямам факс
Ако ми ги пратиш на мейла, ще съм ти много благодарна.
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: danii]
|
|
Автор |
SilverElf (Celebrian) |
Публикувано | 01.04.05 17:56 |
|
Ха-ха-ха-ха-ха-хааааааа... чак звъннах на Пламен в работата да му го прочета!
Гепи!
Много яко!
Редактирано от SilverElf на 01.04.05 17:57.
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Fire walker () |
Публикувано | 02.04.05 03:05 |
|
между другото настъргана сурова тиква с мед и орехи и канела е много вкусна и става за ядене
консервраните плодове може да ги прпоуснеш изобщо.в тях няма абсолютно нищо.Нито ензими, нито витамини..само захар, вода и целулоза.
Mens agitat molem
| |
|
пуснете тука деее:)))гледай как си къткате инфото!!:))
Mens agitat molem
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: Чeтa]
|
|
Автор | Nadia (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.05 00:51 |
|
Соевите кълнове антидот ли са? Защо да не могат да ги ядат?
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: SilverElf]
|
|
Автор |
danii (търсеща) |
Публикувано | 04.04.05 10:28 |
|
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: Nadia]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 04.04.05 11:19 |
|
Не защото са антидот, а защото деца с АКБМ обикновено проявяват и алергия към соята.
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: koя ли]
|
|
Автор |
koя ли () |
Публикувано | 04.04.05 16:27 |
|
Още не съм сканирала материала за приготвянето н различни видове кълнове,, но ето какво намерих от нета за житните кълнове:
Житни зародиши
Житните кълнове могат да се използват като храна, лекарство и универсално тонизиращо средство. Не е без значение и фактът, че те са най-евтини и лесно се намират.
Житните кълнове съдържат много полезни съставки с възстановяващи и защитни свойства. По данни от проведени изследвания по съдържание на белтъчини и други хранителни вещества 7 кг житни кълнове се равняват на 160 кг други зеленчуци.
Може би най-ценното в житните кълнове са ензимите. Цитохромоксидазата е антиоксидант, необходим за дишането на клетките, липазата разлага мазнините, протеазата притежава способността да преработва белтъчините, амилазата въздейства върху скорбялата, каталазата ускорява процесите на разлагане на водородните окиси на водата и кислорода в кръвта и тъканите на организма, пероксидазата съдейства на тези процеси на клетъчно ниво, трансхидрогеназата е необходима за поддържане на тонуса на сърдечния мускул. Напоследък вниманието на много специалисти е привлечено от супероксиддисмутазата – ензим, който играе решаваща роля в борбата срещу стареенето на организма. Непосредствената задача на този ензим в клетките е да неутрализира токсичните вещества, образуващи се в процесите на метаболизма.
В случай, че нивото на супероксиддисмутазата в клетките е прекалено ниско, те загубват способността си да се възстановяват и умират преждевременно. Именно житните кълнове са най-богатият естествен източник на супероксиддисмутазата.
Шлемник І Златен корен І Еленов корен І Мужик корен І Съвети І Житни зародиши
Кълновете от жито съдържат и много хранителни влакна, поради което са отлично средство при различни нарушения на функциите на червата. С богатото си съдържание на витамин Е житните кълнове са полезни и при проблеми с половата система.
Житните зърна покълват за около 24 часа. Един от най-лесните начини за отглеждане на кълнове е с помощта на дълбока чиния или по-плитка паничка. Зърната предварително се измиват добре и се слагат на дъното на съда. Слоят не трябва да е по-голям от 2 см. Заливат се с хладка вода, като нивото є не трябва да надвишава нивото на житото. Семената може да се покрият с влажна марля. След 10-12 часа водата се изцежда, зърната се измиват добре и отново се заливат с вода за още 12 часа, след което са готови за консумация.
Прорасналите кълнове не трябва да са над един милиметър, защото колкото повече прорастват, толкова повече полезни свойства губят. Ако не успеете да използвате цялото количество готови кълнове, можете да ги съхранявате в хладилник. Но преди това сложете зърната в по-дълбок съд и ги залейте със студена вода - нивото є трябва да е един сантиметър над зърната. По този начин свойствата на кълновете се запазват и може да ги консумирате в рамките на 2-3 дни.
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: Чeтa]
|
|
Автор | Nadia (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.05 02:35 |
|
Danii, не е възпитано да се смееш така, дори и въпросът ми да е много смешен!
| |
Тема
|
Re: Хомеопатично лекарство и поливитамини
[re: Nadia]
|
|
Автор |
danii (търсеща) |
Публикувано | 05.04.05 15:25 |
|
оооо, аз не се смея на теб
постингът ми е адресиран до SilverElf - с нея си разменяхме шегичка за зависимостта между поемането на храната и отделянето й под формата на отпадък
Редактирано от danii на 05.04.05 15:31.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|