|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Natrum muriaticum
|
|
| Автор | vYpRos4e (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.02.04 20:37 |
|
|
Предписаха ми Нат-м 30СН, по 5 "перлички", по веднъж на ден, 5 дена. Взех ги вчера и днес.. Днес направо се "сбърках".. обхвана ме една такава необяснима ПАНИКА! Обадих се на лекаря си и той каза, че е наблюдавал подобно в л о ш а в а н е и при еднократен прием на това "много дълбоко действащо лекарство" (съгласен съм, че е такова). Утре и в близките дни няма да вземам нищо и ще чакаме паниката/тревожността/страха и въобще влошаването да затихнат.. и после ще се решава какво ще се прави по-нататък. Според него още утре ще съм по-добре, а за днес няма нищо против да си гукам с един мой добър приятел в лицето на едно шишенце Валериана (ТМ)..
Как мислите, влошаване, влошаване, ама чак пък толкова? И защо точно психиката е засегната?
| |
|
Тема
|
Re: Natrum muriaticum
[re: vYpRos4e]
|
|
| Публикувано | 08.02.04 21:58 |
|
|
Пропуснах да спомена, че преди време питах какво се взема при разочарование при несподелена любов.. и тогава темата се завъртя около Ignatia и Natrum muriaticum. Явно чичо доктор е на мнение, че много са ми дошли разочарованията:) и ми изписва Нат-м..
| |
|
|
|
Валериана е силно миришещ и е доста вероятно да антидотира.Въздърж се да взимаш ВСЯКАКВИ други лекарствени вещества,докато се лекуваш с хомеопатия.
Мога да ти кажа аз какво бих направила в твоя случай, но това е явно различно от това, което хомеопатът ти би направил.И за това смятам да се въздържа от мнение.Аз лично бих се подразнила ако аз лекувам някой,а той ходи да пита други хомеопати какво да прави.щом си при този хомеопат следвай указанията му, ако решиш,че не ти харесва едва тогава мисли за смяна и други указания.
успех
Mens agitat molem
| |
|
Тема
|
[re: Fire walker]
|
|
| Публикувано | 08.02.04 22:40 |
|
|
Ние с теб се познаваме, но аз днес съм решил, че няма да се логвам, защото когато реша да го направя искам да прочета абсолютно всичко "ново", а това няма да е днес.. ти и друг път си ми го казвала това.. аз съм си доволен от лекаря си и не мисля да го сменям; освяен това той знае, че аз си пиша и тук и няма нищо против.. в крайна сметка с;едвам неговите инструкции, а не твоите:)
Защо ми губиш тогава времето?, ще попиташ:)
На мен ми действа много успокояващо дори когато говоря за това с някого пък дори и така, "задочно".. не се сещам за по-подходяща дума; правя това, което ми помага да остискам ситуацията.
За антидотирането най-вероятно си права.. а може и да не си, де да знам, следвам инструкции:) Все пак ме гложди мисълта, че тинктурата много бие на алкохол и да, има сия специфичната миризма на дилянката..
Най-тъпото е, че добрите лекари са в София май-май и ако се наложи за нещо спешно да го търся, пък напр. няма пари и не мога да отида до София или дори да му се обадя на GSM-а.. често се случва.. ко да ти кажа, прав умирам.. и като няма кво друго да правя за да се поразтоваря, влуизам тук и губя времето на модератора. Тва е:)
| |
|
Тема
|
[re: vYpRos4e]
|
|
| Автор |
Algara (непримирима) |
| Публикувано | 09.02.04 05:26 |
|
|
А ти сигурен ли си, че паниката е следствие от натр. мур. ? За пръв път ли пиеш хомеопатично? Когато преди около 6 години за пръв път опитох при хомеопат и той ми предписа там каквото трябва, почти един ден ги носих в джоба си, докато се реша да ги пия, хем съм човек, който е отворен за новото... Заради страх от неизвестното и богато въображение. Защото бях прочела, че може да се засилят някои симптоми. Та искам да кажа - да не би да се паникьосваш от страх как ще ти подействат, от страх да не ти стане лошо и от богато въображение... Но наистина е по-добре да се разсееш по някакъв начин, ако можеш, вместо да пиеш валериан - например говори си с някого или досаждай на модератора... . Или опитай чрез самовнушение. Ако имаш подръка иглотерапевт, няколко сеанса ще те успокоят. Ако нямаш или пък нямаш средства, намери си литература за акупресура и си прави всекидневно, ще ти помогне... Нещо като дългосрочен план ти правя. И щом те успокоява питането, питай.
Редактирано от Algara на 09.02.04 05:32.
| |
|
Тема
|
[re: Algara]
|
|
| Автор | nope (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.02.04 08:52 |
|
|
Не, не вземам за първи път.. лекувам се от септември, общо взето с добри резултати.. просто всеки път, когато изплува картината на ново лекарство и трябва да се свали поредния слой.. имам първоначално влошаване и после подобрение, нормално.. общо взето гледам да бъда колкото се може по-обективен и да не избързвам.. обаче в един момент вече ми е ясно, че не си внушавам, ами просто си се влошавам. Само не мога да разбера защо при мен почти не се наблюдават проблеми на физическо ниво, а общо взето само на психическо..
Учудих се между другото, защото в картината на Нат-м тревожността и паниката никак не е подчертана за разлика от Фосф, където това е ключов симптом. И ми беше много странно, че точно така ми подейства..
Ех, с кого да си поговоря, каква иглотерапевтика:))) сам съм, лекуващият ме лекар е през девет планини в десета, ДжиПи-то ми е Боаронски възпитаник, който обаче общо взето не практикува, пък и според нея основната ми диагноза е хипохондрия, за което БЕШЕ права между другото:)
Аве общо взето сега съм много по-спокоен дори и при такива временни влошавания, което пък значи, че хомеопатично е напълно постижимо човек да се справи с проблеми, които в конвенционалната медицина са "лечими" само със антидепресанти и разни успокоителни..
От цялото това мое моткане по лекари, клубове и т.н. най-пострада сесията, взех си първия (хубаво поне, че беше най-трудния от четирите) изпит и после се почнаха пак едни проблеми, най-вече световъртеж.
Е най-накрая си намерих реперториум на български, нищо че не е целия.. та в Синтезис Реперториум при Световъртеж, склонност към падане, наляво, Нат-м е единственото лекарство в трета степен.. и като се засече и с други неща.. се оказва, че в момента имам нужда точно от него.. световъртежът общо взето намаля.. ох, отплеснах се, напоследък нещо съм много разсеян, говоря и после забравям от де съм тръгнал и закъде:)))
Хайде стига толкова, днес ще се разсейвам с рентгенология, ще пробвам де, споко за валерианата, аз нея я ползвам буквално като.. аве няколко капки няма да ме успокоят, но ме успокоява мисълта, че вземам нещо, което ще ме успокои, шантавщини, ко да ти кажа.. всеки си кука, звънка и дрънка....
| |
|
Тема
|
[re: nope]
|
|
| Автор |
Algara (непримирима) |
| Публикувано | 09.02.04 11:58 |
|
|
В твоя случай май са много подходящи капките на д-р Бах, особено щом проблемите ти са само психически. Не съм сто процента сигурна, но при тях май няма и подобни негативни реакции, много е неусетно действието им. Аз ги пих два пъти заради тревожност и уплаха, помогнаха ми.
| |
|
Тема
|
[re: Algara]
|
|
| Автор |
Karla* (pitashta) |
| Публикувано | 09.02.04 12:22 |
|
|
а откъде ги взимаш тези капки на бах >
може и на бележка да ми отговориш..
| |
|
|
|
  Ми щом е така ,объркал си клуба.Ела в Психотерапия и Психоанализа, аз и там пиша понякога.
Mens agitat molem
| |
|
Тема
|
[re: Fire walker]
|
|
| Автор | Пak aз.. (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.02.04 14:24 |
|
|
Да, да, аз вече питах нещо там за Ерих Фром и съжалявам, че изобщо попитах.. така и не получих отговор де..
А, за по-горе: проблемите ми на са само психологически, поне аз не смятам световъртежа и бившите вече проблеми със сърцето за такива..
Да, използвам съм и капките на д-р Бах, доволен съм, но в момента залагам на класическата хомеопатия..
Между другото паниката вече я няма, явно наистина е било реакция спрямо или заради лекарството; остана само като фон една тревожност и напрегнатост, която заедно с "дребни" нещица като шум в ушите, кървящи венци и наскоро кръв вече и в носния секрет, и др. разни.. според моя чичо доктор е Phosphorus. Ама там вече той ще прецени дали ще чакам и ще вземам пак Нат-м или ще мина първо през Фосф.
Аве аз да попитам, не че ме притеснява, ама от както съм почнал да се лекувам (септември) съм минал през Арг-нитр. (много ми помогна), Страмониум (също), после Аурум мет., сега Нат-м и евентуално Фосф., а за обозримото бъдеще се очертават евентуално Графитес, Арника + Нат-Сулф и Хамамелис.. нормално ли е при едно конституционално лечение да се мине през толкова лекарства? Лекарят ми няма практиката да стреля напосоки:) - не са за това толкова много.. не знам, той даже ми каза, че е чудно как на всяко лекарство реагирам и колко съм чувствителен, нещо такова, пак не съм запомнил, броил съм мухите.. или съм си мислел за Радар-а дето ми го демонстрираше..
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|