|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Spell points for a magic
|
|
Автор | madness (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.10.04 14:04 |
|
Някой ще ми обясни ли защо тъпата игра от време на време решава, че за магия за която обикновено са необходими 5 точки мана, ще ми взима 7.
Примера е следния: Имам експерт slow, който както да го гледаш си е 5 точки, сбивам се с гадовете като разчитам на slow-a за победа и като отворя книгата се получава един голям .....
Същото става и с другите магии дето са за малко мана (4-5 точки)
| |
|
ми има фактори които определят цената на магията. първото за което се сещем е че маговете от тауъра намалят цената за магиите. Има и други. Не се сещам обаче дали има фактори които да увеличават стойноста им.
| |
Тема
|
Re: Spell points for a magic
[re: bateventzi]
|
|
Публикувано | 18.10.04 17:07 |
|
Т'ва за маговете и намалянето е ясно, ама незнам за нещо дето ти увеличава исканите точки за магия.
Да не се е заразил от Heroes 4 дето има такива неща?
| |
|
Абе пич, идеята ми е че всъшност еди си коя магия струва 5 точки (например) а ти си имал няква екстра и си я плащал 3, и така си останал с грешно впечатление. Другия вариант е да играеш УоГ и там да има някакви простотии ама аз на него не му разбирам. Успех.
| |
|
Да се хванем на бас че си се бил срещу Rampart армия.
Предполагам знаеш, че срещу този град имаш доста проблеми с магиите. В случая пегасите ти вдигат цената на всички магии (не помня с колко процента беше). Единорозите пък защитават съседните на тях единици от магии, а джуджетата си имат 40% вграден резистанс. И ако попаднеш на герой от типа на Thorgrim, абсолютно забрави че ще правиш магии.
| |
Тема
|
Re: Spell points for a magic
[re: bateventzi]
|
|
Публикувано | 20.10.04 11:28 |
|
Играл съм достатъчно за да знам кое колко ми струва в мана. Slow ми струва нормално 5, а то ми иска 7 точки мана.
| |
Тема
|
Re: Има, има
[re: D.H.V.]
|
|
Публикувано | 20.10.04 11:32 |
|
Пегасите са пед..., хайде на не го казвам.
Вярно е че тия елфите са неприятни с резистанса ама и срещу други раси ми го е правил тоя номер.
Може би компютъра ме мисли за много добър и иска да изравни нещата 
| |
|
Silver Pegasus Health: 30 Attack: 9 Shots: none Movement: flying Base pop: 5
Cost: 275 gold Hex size: 2 Defence: 10 Damage: 5-9 Speed: 12 (extra quick) Max pop: 10
Special: enemy spellcasters must pay 2 extra spell points per spell when Silver Pegasi are present.
Arch Mage Health: 30 Attack: 12 Shots: 24 Movement: ground Base pop: 4
Cost: 450 gold Hex size: 1 Defence: 9 Damage: 7-9 Speed: 7 (extra swift) Max pop: 8
Special: no hand-to hand penalty, hero spells cost -2 mana, no penalty for shooting through seige walls.
Силвър пегасите качват цената на всяка магия с 2 точки мана, а мейджовете и арх-мейджовете я свалят с 2 точки.
Другият вариант, при който магията е по-евтина е когато си експерт на даден вид магия(Earth, Air, Water, Fire).
| |
|
Браво.
Я съм питбул...териер
| |
Тема
|
Re: Има, има
[re: bubostar]
|
|
Публикувано | 21.10.04 10:33 |
|
Ами освен да кажа благодаря друго не остана
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|