|
Тема
|
Я аз да ви запитам...
|
|
Автор |
Roverandom3 () |
Публикувано | 13.06.04 11:34 |
|
...какво не ви харесва, и какво ви харесва в Heroes 4? И кои неща трябва да се вземат и кои да се премахнат от предишните части за направата на Heroes 5?
| |
|
Трудно ми е да кажа какво точно не харесвам в Хироус 4, тъй като не го познавам в детайли. но причината да не го познавам в детайли е проста - аз харесвам 3-ката, а 4-ката не прилича на предишната версия изобщо. Променена е на цяло. самата графика е гадна. Градовете са много объркани. Да си вземеш герой също е голяма философия. В битка бойното поле е на една страна. като задържиш мишката на някой ти излизат некви глупости, които ти закриват цялата единица. Трябва повече да се борави с мишката, а аз съм свикнала повече с клавиатурата. на бутона "м" са сложили некав измислен маркетплейс....и сякаш самата битка ти се води много бавно...не знам...на мен поне така ми се струва. Пазителите на мините сами идват към теб, което е голяма глупост. не мога да се оправя нито с артефакти, нито с магии...тъпо е, когато даваш или присъединяваш няква армия от един на друг герой да ти точи от хода...
Добре е измислено това, че можеш да си разхождаш самите бойни единици по картата, но е тъпо, че не могат да завземат мини. но представяш ли си да си направиш да речем 100 копоя на първа бойна единица и да ги пуснеш да завземат мини...(хаха). Обаче така стават напълно безполезни.
Хмм...иначе самите единици не са лоши като външен вид...доста по-различни са, но в добрия смисъл...макар, че който е играл повече на 3-ката (като мен) трудно ги разпознава.
Не, промяната не е лошо нещо, но тук май са прекалили...
Ами за Х5 могат да променят малко външния вид на бойните единици. Да си остават правото поле за битка...Могат да добават нови сгради по самата карта, но графиката нека остане като на 3-ката.
Друго за сега не мога да кажа....
Е, тва си е лично мое мнение, така че е нормално да има разногласия. Нямам нищо против 4-ката, но просто не ми допада...
sHaDoW
| |
|
такам...
според мен много добро нововъведение в 4ката беше героите да участват в битките, в 3ката те имаха прекалено малко влияние, освен чрез магии...
въобще skill-овете са по-добре направени, има по-голямо пространство за развитие...
според мен въпросът за битките е доста спорен, има прекалено големи разлики между тройката и четворката, като се свикне на единия тип битки, трудно се привиква на другия, а това може да бъде неприятно...
иначе в heroes 4 ми харесва това, че може да съществува армия без герой, герой без армия, армия само от герой и подобни...има по-голяма свобода...
за heroes 5 - могат да променят донякъде графиката, може би единиците, но градовете в 4ката като цяло според мен са по-добре направени от тези в тройката, най-малко защото различните сгради и dwelling-и се намират на съответстващото им място=)...доста съм търсила сградите в някои определени замъци...
а за adventure map графиката, в това отношение според мен 4ката е по-добре от 3ката...за петица може да се доразвие още=)...
Where do we go when we just don't know
And how do we relight the flame when it's cold
| |
|
Какво мислите за "сянката" която пада на картата, когато нямате герой или замък наоколо? За мен е тъпо. По - добре е да виждаш ходовете на противника...
| |
|
хаа...забравих да добавя и колко е тъпа тая сянка...виждаш карта а герой няма...празно...дупка...трагедия. хехе...все пак е по-добре от СЯНКАТА на Некрополиса...хахаха
sHaDoW
| |
Тема
|
Re: Я аз да ви запитам...
[re: Deemer]
|
|
Автор |
Spon (demon) |
Публикувано | 14.06.04 09:09 |
|
tova koeto tarsi6 e: "In the wake of gods" tova e Heroes 3 s elementi na Heroes 4
| |
Тема
|
[re: Deemer]
|
|
Автор |
Spon (demon) |
Публикувано | 14.06.04 09:12 |
|
nari4a se "fog of war" i kogato igraete sre6tu protivnik 4ovek 6te ocenite taia magla a i po vsiako vreme mojete da ia izkliu4ite ot opciite kogato igraete sre6tu kompa poneje toi taka ili ina4e vi znae kadeste i kakvo pravite .
| |
|
според мен сянката си е добра идея, най-малкото затруднява допълнително играта=)...
Where do we go when we just don't know
And how do we relight the flame when it's cold
| |
Тема
|
[re: Spon]
|
|
Автор |
Deemer (___непукист___) |
Публикувано | 14.06.04 16:59 |
|
мне. не съм запозната с х4...с опциите му пък още по-малко . Пък и какво като компа ме знае къде съм? аз нали не го знам? на мен ми е интересно, на него - не. да се оправя.
sHaDoW
| |
|
В ЧЕТВОРКАТА МОЖЕ ДА УЧИШ ПО-МАЛКО МАГИИ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПО-ТРУДНО
Е ТОВА МЕ ДРАЗНИ НАЙ-МНОГО, НАРЕД С ГРАФИКАТА ТИП "КОЛКОТО ПО-ШАРЕНО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ"
| |
|
|
|
|