|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Родословията...
|
|
Автор |
Afala (заглушител) |
Публикувано | 16.07.01 13:19 |
|
Напоследък се продават особено много кучета без родословия или с копия от родословията на родителите.
НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТАКОВА КУЧЕ!
То няма нищо общо с породата, не е регистрирано в клуба, НЕ МОЖЕ да бъде хубаво по простата причина, че нищо не се знае за предците му и за качествата, които може да е наследило, не може да участва на изложби, няма как да му се издаде родословие в последствие... и е много вероятно да има дефекти в характера, които да го правят и невъзможно за отглеждане.
По принцип кучета без документи могат да бъдат само домашни любимци, но предвид факта, че грозно куче с грозно куче дават повредено поколение, силно вероятно е такива безродни бебета дори да не са близко до това, на което се възхищавате в хъскито!
Да не говорим, че недобросъвестните развъдчици си мислят, че щом има сини очички и щръкнали ушички, значи е хъски и това е достатъчно да му искат същата цена както и на качествените кучета от тази порода.
НЕ Е ВЯРНО - куче без родословие = помияр; не струва повече от 50 лв. и не се навивайте за платите за него 300... или дори 150.
Има още един зад кашоните! АааааааАААААГХ! - Хрома, улучен на "Каунтър-страйк"
| |
Тема
|
Re: Родословията...
[re: Afala]
|
|
Автор | nema nujda (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.07.07 22:56 |
|
pi4 samo edno ne6to da ti kaja imam takova ku4e koeto ti plue6 i sam siguren 4e e po umno i ot maikati a 6to se otnasq za pumiqrite to tova si ti 4e plue6 taka porodata kakvo predlaga6 da otida na razvud4ik koito e napravil 5 rodosloviq na photoshop ili na coreldraw ? aide nema nujda aeee is4eei
| |
Тема
|
|
|
Автор | 4eri (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.07 11:53 |
|
А хората без родословие, помияри ли са??????????
Приемам ,че отговорът е ДА? Ти да не си господ,че да казваш кой ще живее и кой не?!
Никой на този свят, човек или животно, не би трябвало да се ражда по закони измислени от болни мозъци!......ПРИРОДАТА сама си прави т.нар. естествен подбор.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Гepи (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.02.08 14:27 |
|
Мога да ти кажа само че си супер заблуден!!!
Не разбирам защо си решил че произхода на кучето е най-важното нещо,определящо цената....сигурна съм че имаш грозно хъски НО с родословно дърво и няа на кой да го пробуташ хяхя кофти :)
| |
Тема
|
|
|
Автор | SHVARAQ (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.08 11:39 |
|
IMAM PREKRASNO HASKI KUPIH GO ZA 150 EURO I E BEZ RODOSLOVIE SEGA E NA 3 MESECA I IMA TAKAV NRAV KOITO VASHITE PORODISTI KU4ETA S RODOSLOVIE DORI I NE BIHA SI POMISLILI DA PROQVQT.TAKA 4E NE MI GOVORI ZA RODOSLOVIE TOVA KU4E TRQBVA DA E SVOENRAVNO I DIVO TAKAVA MU E PRIRODATA A VASHITE KU4ETA DETO GI VODITE PO IZLOJBI I GI KARATE DA POZIRAT NQMAT TESZI KA4ESTVA NA ISTINSKO HASKI.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
clo. (what u need) |
Публикувано | 30.04.08 10:32 |
|
А нали се сещаш, че има много по-хубави кучета, които не са от развъдници.
Лично аз предпочитам да взема куче от развъдник, не заради друго, а заради сигурността, че кучето ми няма да бъде болно от наследствена болест, защото на майката или на бащата не са направени изследвания, че ако поискам без проблем ще мога да го заведа на изложба, защото ще има родословие...
| |
|
Сигурен съм, че хора, които не могат да се оправят с кирилицата, капс лок, препинателните знаци и в какъв род да се обръщат към авторката на темата, не са се оправяли и досега с това, дали купуват ментета или качествени неща, независимо какви, стига да са скъпи
Don't panick!
| |
Тема
|
Пичове, оставете го тоя - иска бизнес да прави
|
|
Автор |
ALEX_D_GREAT (========>ВЕЛИК ) |
Публикувано | 28.08.08 14:21 |
|
Със сигурност е собственик на някой измислен развъдник, където издават някакви измислени родословия. И моето хъски не е с родословие, но съм си супер доволен. А такива като тоя - въпреки , че ги разбирам - искат да правят пари - много сериозно ме дразнят - и брато ако те срещна някъде може и да ти счупя главата. Капиш?
| |
Тема
|
Re: Пичове, оставете го тоя - иска бизнес да прави
[re: ALEX_D_GREAT]
|
|
Автор |
starfucker (outerspace) |
Публикувано | 21.09.08 07:46 |
|
Всъщност развъдниците въобще не правят много пари от продажбата на родословни кученца.
Обмислям варианта да взема второ куче от добър европейски развъдник, куче от такъв развъдник е минимум 1000евро. Смятай с превоза 1500. 3000 лева значи, сега си представи за измисления ти развъдник поне 3 такива кучета-9000 лева. Но разходите не свършват тук, храна, не дай си боже кучето да хване някаква болест, да бъде ухапано зверски от друго куче, изложби...за да направиш развъдник ти трябват минимум 15 000лв. После тия пари знаеш ли кога ще ги избиеш от продажба на малки кученца в България? При положение, че в развъдника се правят първа ваксина, първо вътрешно и външо обезпаразитяване, плаща се на клуба за родословияу слага им се и чип. Та аз имам и отговора на въпроса:никога.
Имам куче с родословие, кучето ми е в пъти по-хубаво от повечето неродословни кучета. Като екстериор, като темперамент, срещали сме се с много други хъскита и всички собственици на хъскита ахват, ами нормално. До сега не съм виждала хубаво неродословно куче. Точно от хъскитата без родословие се правят пари. Майката-купена за 200лв от някакъв циганин, бащата и той. Дали са хъскита или не, на кой му пука. Кученцата обаче са истински хъскита, защото са се родили със сини очи, е значи ще са по 400лв. И така раждат се 5 кученца, нашия търгаш ги разпродава на 30 дни, защото не му се занимава с малки кутрета докато станат достатъчно големи за да ги отдели от майката, после хората се чудят защо кучето им се е разболяло от това или онова и като видят по-хубаво хъски и разпитат собственика, окаже ли се от развъдник почват да злобеят.
| |
Тема
|
Re: Пичове, оставете го тоя - иска бизнес да прави
[re: starfucker]
|
|
Автор |
s.prodanov (непознат
) |
Публикувано | 20.10.08 16:28 |
|
а какво става в случая, когато заради вътрешните борби в Северни кучета едните незадоволени лелки отказват да издадат родословие на кучета с баща и майка с родословие, печелили какво ли не из континента? Ей така, само да намалят конкуренцията. Нещо не забелязвам кучето ми да е погрозняло, заради формалната липса на документа.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|