|
Тема
|
Обмислям таблет или ГОЛЯМ смартфон
|
|
Автор |
Aз бяx (Всичкотрошачка) |
Публикувано | 07.12.11 00:33 |
|
В момента съм с това: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w960-2008.php и го ползвам предимно за интернет. Адски е бавно (на Глобул, предплатена карта съм, ползвам пакетчетата мегабайти, дето ги предлагат за предплатените карти). Екранът му е прекалено миниатюрен за писане.
Имам телефон, който мога да ползвам САМО като телефон и съм доволна от него. Искам нещо за интернет, с голям дисплей, ако има qwerty клавиатура - чудесно, ако не - здраве.
Колебая се между неща със следните основни характеристики и ми трябва съвет кое е по-добре от двете да взема, а после - марка и модел.
За телефон: 4'' екран, искам да пиша на него удобно, резистивен дисплей (засега), андроид, да носи карта поне 8 гб, wifi, цена докъм 800 лв без план или ЕВЕНТУАЛНО с план за мобилен интернет за около 5-10 лв месечна такса само за една година. Засега се ориентирам към SE Arc, но най-вече заради огромния му дисплей.
За таблет: цена до 1000 лв без план или план за мобилен интернет 5-10 лв на месец и срок 1 година; 16гб; wifi, задължително поне един USB порт.
Абонаментните планове не са желателни.
Искам нещо, с което да имам постоянно интернет, без значение къде се намирам, и батерията му да държи 3-5 часа постоянна работа.
И, понеже гледам някакви уж таблети, на които ширината им е несъразмерно по-малка от височината - такова не искам.
Когато се изключи невъзможното, каквото остава, колкото и невероятно да е, трябва да е истина.Редактирано от Aз бяx на 07.12.11 00:35.
| |
Тема
|
Re: Обмислям таблет или ГОЛЯМ смартфон
[re: Aз бяx]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 07.12.11 22:35 |
|
Arc, Neo и виваком карта заради EDGE-то (и след изчерпване на високата скорост)
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Aз бяx (Всичкотрошачка) |
Публикувано | 07.12.11 23:32 |
|
Не само заради това.
Сега гледам Арк с планове на Вива и Глобул. Глобул не обявяват цена с едногодишен договор на най-евтиния план, а като погледна сайта на Виваком, глобулските варианти ми изглеждат идиотски по-скъпи.
Когато се изключи невъзможното, каквото остава, колкото и невероятно да е, трябва да е истина.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
5rov () |
Публикувано | 09.12.11 17:27 |
|
Няколко неща да ти кажа. Първо, сред актуалните модели няма вече с резистивни екрани, всички са с капацитивни. SD картата за данни няма ограничение за обема, можеш да сложиш колкото искаш, дори и 32 G. Твърде много са моделите с 4" екран и някак трябва да намалиш множеството,но понеже говориш, че искаш таблет, ще ти препоръчам новия samsung galaxy notе. Съчетава телефон и таблет в едно с 5,3" екран, отлична батерия и пр. ще прочетеш в мрежата. Е, малко е скъпичък, още повече, че е нов модел, но ти ще си решиш. Най-изгодно ще го има във Виваком 1010 лева с абонамент за 5 лева месечно. Иначе другаде е 200 лева по-скъп.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Stefan Pan (М&М) |
Публикувано | 12.12.11 00:04 |
|
Остави цената - предложенията и при трите оператора се изравняват, общо взето.
Може би си права за срока - не знам.
Но се присъединявам към ДТМФ за Арк и 128 кб/с след изчерпване на бързите МБ.
И най- важното - при Виваком, там където имаш покритие, каквото и да е то, със сигурност имаш ЕДГЕ. При другите не е така. При Глобул поне не е.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
|