Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:43 13.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема Избор на смартфоннови  
Автор merteuil (coordinator)
Публикувано31.08.11 21:24

Здравейте всички. Имам желание да си купя смартфон, но съм леко затруднена в избора. А и мненията, които чета по форумите, са доста противоречиви.

Изискванията ми са следните. Среден клас, цена - 350 до 400 лв. (без абонаментен план). Добра резолюция на дисплея, 16 милиона цвята, да се вижда на слънце; камера - поне 5 мегапиксела и светкавица. Чуваемостта е важна, но пиша повече смс-и, за това трябва да има удобна QWETRY клавиатура. Операционната система не е от особено значение, но не бих отказала сърф из фейсбук. Стигнах до извода, че по-удобен ще ми бъде резистивният дисплей, въпреки че овациите обира капацитивният.

Като цяло на изискванията ми напълно отговаря Виваз на Сони Ериксон. Само че от доста места чувам за проблеми със зареждането. Ако някой ми помогне с мнение и съвет, ще съм много благодарна.

Хубава вечер на всички.

Objects in mirror are closer than they appear.

Тема Re: Избор на смартфоннови [re: merteuil]  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано08.09.11 18:12

За тия пари трудно ще намериш каквото търсиш...
Виваз няма клавиатура - пише се по екрана... Виваз Про е турбо рядък и надскача цената... пък и с тоя остарял и изоставен Симбиан е смартфон само на книга.
Sony Ericsson XPERIA X10 mini pro - отговаря на останалите изисквания но екрана е малък и с ниска резолюция.

Останалото що е с хардуерна QWERTY е или специализирано или с извратен форм-фактор (за сметка на екрана)... и/или цените почват от 600 лв.

Welcome to the real world!

Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано09.09.11 10:31

За Виваз ще ти посоча двете крайности, пък ти си прави сметката.
Ако се ползва само а телефония и то не кой знае колко много (5-10 мин./ден) батерията трае до седмица. ГПС-а топи батерията за 3-4 часа, вифито - за около ден.
За сегашната си цена бива, стига да нямаш прекомерни изисквания. Симбиан не е толкова зле, работи много стабилно и вече има много приложения за него. Но все пак е Симбиан и стои малко като кръпка на СЕ; в смисъл има приложения, писани за Нокия, които не стават за Виваз, макар че ОС е същата. Но са малко.
Личният ми опит е, че навигацията (Сиджик) е перфектна и в Бг, и в Европа; вифито също, вградения браузер е читав, а си има и Опера Мобайл. За качеството на телефонията няма смисъл да се говори, все пак е СЕ. И тъй както е СЕ фотото е отвратително, казват, че видеото хич го няма.

Тема Re: Избор на смартфоннови [re: Cтepн™]  
Публикувано10.09.11 21:30

Благодаря ви

Малко промених изискванията (за 1152-ри път ) и май се насочвам към Нокиа С6-01. Не "май", ами със сигурност. Впечатлиха ме АМОЛЕД дисплеят, добрата камера и металният корпус. Не е от най-тънките модели, но на мен ми харесва. Отзивите са добри, а и съм фен на Нокиа. Надявам се, че ще изкарам късмет и този път. Стискайте палци, ще докладвам и, дай Боже, скоро ще споделя впечатления.
Хубава вечер на всички.

Автор OgnenDemon ()
Публикувано03.10.11 20:30

браво че си се интересувала толкова преди да купиш - според изказванията ти си личи че си чела, а в БГ малко хора го правят. аз също много се интересувам от един продукт преди да си го купя, включително гледам да го тествам лично. все пак едно нещо ако не го пробваш лично колкото и да е хубаво, не е речено че ще ти хареса.

сегашния ми телефон е ХТЦ Леджънд , работи на Андроид. когато го купувах нямах възможност да го тествам, но мога да кажа че общо взето като първи смартфон съм доволен - голям екран (в сравнение със стария ми Сони Ер. К750и), Андроид ме задоволява напълно като ОС. Симбиан много ме дразни мен лично - едно нещо го търся пет часа, докато го намеря, в Андроид е веднага почти. тъч-скрийна е много удобен за навигация в менютата, но за писане на смс-мейл наистина клавишите са по-удобни

не съм решил какъв да ми е следващия телефон, искам хем Андроид, хем клавиши а такъв май още няма...

Тема Re: Избор на смартфоннови [re: OgnenDemon]  
Публикувано04.10.11 09:08

Благодаря за мнението.

Изчетох доста, наистина, и окончателно съм се спряла на С6-01. Утре, живот и здраве, ще го взема. Колкото до Симбиан, настоящият ми телефон е Нокия 6120 с такава операционна система, мисълта ми е, че съм свикнала, защото го ползвам от две години и половина. За протокола - въпросният модел е спрян от производство, но спокойно мога да кажа, че това е най-здравата машинка, която съм имала. Едниственият му недостатък е слабата камера - 2 мегапиксела. Но като цяло е бетон - не е забил, не се е рестартирал или нещо подобно, нито веднъж. Абе, железария. Надявам се да изкарам тоя късмет и с новата машина. Стискайте палци. А колкото до Леджънд, това беше единият HTC, към който се бях ориентирала, но се спрях на Нокия заради камерата - 8,1 с HD клип. А на мен скоро ми откраднаха фотоапарата (да са живи и здрави...), така че искам с един куршум да гръмна два заека.
Хубав ден на всички и благодаря още веднъж.

Тема Re: Избор на смартфоннови [re: OgnenDemon]  
Автор Stefan Pan (М&М)
Публикувано24.10.11 18:48

Тъч клавиатурата не е проблем - въпрос на свикване е. Щракам по моя само с палците, и макар да съм забравил трудността да нацелвам в началото, винаги си я припомням, когато някой, който не е свикнал с тъч скрийн, замачка по екрана и почне да псува.

Наистина, въпреки, че виваза е предвиден за писалка, аз писалката не съм я ползвал нито веднъж, всичко само с пръсти. Както казах, въпрос на свикване и рутина.

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Избор на смартфон [re: merteuil]  
Автор Stefan Pan (М&М)
Публикувано24.10.11 18:53

Аз на Н-осмицата бех сторил мерак, ама викам, на това стъпало имам виваз, с всичките уговорки на това твърдение, и се отказах. Иначе, мисля да мигрирам от СЕ - колкото и да не ми е приятно, трябва да призная, че ми идват до гуша с долнопробните си високоговорители и разни други неща. Да не говорим, че с виваз и някои други модели, пуснаха отвратителните юзър енеми Нокия в крепостта чрез операционната им система...

------------------------
Слушай беззвучието...

Тема Re: Избор на смартфоннови [re: Stefan Pan]  
Публикувано30.10.11 10:23

В крайна сметка взех Нокиа С7. Засега се държи доста прилично, батерията е пушка, изкарвам 3 до 4 дена, навигацията е доста добра, а дисплеят е супер - 3,5 инча амолед на 16 млн цвята с резолюция 640х360 пиксела. Абе, разкошен е дисплеят. Прави снимки колкото детски чаршаф с доста добро качество, въпреки че няма автофокус. Клиповете също са читави. Има какво да се желае от към браузър, но това е бял кахър.

С тач-а се справям учудващо добре, като не броим първите два дена.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.