Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:20 09.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Откраднат телефон - идентификациянови  
Автор Alys ()
Публикувано17.03.11 11:34

Може ли да се проследи откраднат телефон, ако се включи, разбира се? Телефонът е стар, но въпросът е принципен, защото е взет от приятел (уж). Моделът е Siemens CX70. В една стара тема на друг форум четох, че полицията не би се занимавала с някакъв си (почти нищо не струващ) телефон.

Тема Re: Откраднат телефон - идентификациянови [re: Alys]  
Автор Чo :)Модератор (търси Дипл. раб)
Публикувано18.03.11 21:01

Ти си пусни сигнал в полицията, че е откраднат.
Няма значение колко е стар. Полицията не го "търси", а предава информацията на операторите. Ако се появи с някоя sim карта - оператора съобщава данните за собственика и' на полицията. Хубаво е, че поне две години назад може да се направи справка този телефон с какви карти е ползван, дори и само веднъж да е пускан.
По принцип телефона е стар и може да му се смени IMEI, но в огромен процент от случаите "крадеца" или го ползва или се отървава бързо от него.

Тема Re: Откраднат телефон - идентификациянови [re: Чo :)]  
Автор Alys ()
Публикувано20.03.11 22:46

Сигурна съм, че са се отървали от телефона и едва ли ще разбера кой от двамата, в които се съмнявам, го е взел. Случката е от 10-11 дни и ще си помисля какво да правя. Благодаря за отговора.

Автор Alys ()
Публикувано21.03.11 08:10

Достатъчно ли е в полицията да съобщя номера на последната карта, с която съм ползвала телефона и модела на телефона?

Автор 5rov ()
Публикувано21.03.11 14:03

Най-важното е т.н. IMEI номер, който е уникален за всеки апарат и чрез, който се регистрира в мрежите. Можеш да го видиш на опаковката на телефона или да го видиш на екрана, след набиране на код от клавиатурата. Кодът не си го спомням, ще го потърсиш в нета, ако не пазиш кутията.

Тема Re: Откраднат телефон - идентификациянови [re: 5rov]  
Автор Alys ()
Публикувано21.03.11 14:07

О, много ти благодаря. Не намерих фактура и/или гаранционна карта, но кутията е тук. Обаче изобщо не се бях сетила, че на нея има данни за телефона. Има го и номера.

Тема Re: Откраднат телефон - идентификациянови [re: 5rov]  
Автор Alys ()
Публикувано21.03.11 17:14

Ходих до полицията. Искат ксерокопие на документа за собственост на телефона, IMEI и някакъв регистрационен номер. От Технополис ще ми издадат дубликат на фактурата (оригинала не мога да го открия), но какъв е този регистрационен номер, не ми е ясно. Никъде не виждам такъв номер по документите на другите телефони.

Автор Чo :)Модератор (търси Дипл. раб)
Публикувано21.03.11 22:36

Нещо са се объркали с този "регистрационен номер".
Документ за собственост и IMEI от гаранционната карта или оригиналната кутия са достатъчни.

Автор Alys ()
Публикувано21.03.11 22:51

В отговор на:

Нещо са се объркали с този "регистрационен номер"

Или са искали да ме откажат да се занимавам. Аз питах на информацията в полицията (и явно жената само се направи на много компетентна), но вече ще кажа, че имам всичко необходимо и да видим докъде ще я докараме. Благодаря за отговора.

Автор Falco ()
Публикувано15.04.11 13:02

По скоро са искали да кажат Сериен номер на телефона. Защото това поне го има.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.