Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:02 12.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема мобилен интернет без месечна такса?нови  
Автор wiz (100 тонa змей)
Публикувано08.07.09 10:35

здравейте

имам интернет по кабел

мисля е добре да имам мобилен интернет през usb или bluetooth
които да ползвам като резервен когато прекъсне кабелния или когато пътувам

казано по друг начин търся мобилен интернет за няколко дни в месеца
без месечна такса и се плаща според колкото се ползва

питах тук там и четох по сайтове ама не можах да намеря ясно описание
ще помогнете ли да се ориентирам?

сигурно начин е да взема телефон които се свързва към интернет и телефона да се свързва към компа през usb или bluetooth ... не ми е ясно точно как става, дали наистина може, кои телефони са подходящи, кои услуги да ползвам от кои мобилен оператор и т.н.

благодаря предварително за помощта

Редактирано от wiz на 08.07.09 10:38.

Тема Re: мобилен интернет без месечна такса? [re: wiz]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано08.07.09 12:10

Доколкото разбирам става дума за лаптоп?
Наскоро питах в трите мобилни клуба за същото.
Мисля, че най-добре е чрез ЮСБ стик с предплатена карта на Глобул или МТел (Вива засега не предлага); не си струва ползването на телефон за модем.
Самият стик е 100 лв. и при двата, а после само се дозарежда картата и се прехвърлят парите за предплатен пакет за данни.
В сайтовете и на двата оператора са описани условията, трябва човек сам да прецени кое да избере, макар че офертите не се различават драстично.
Най-общо казано Гл предлага пакети от 0,5 и 1 ГБ със срок от 31 дни, като срещу 10 лв. отгоре срокът става 93 дни. Удобно е за дълги командировки из страната, например за археологическа експедиция или селска ваканция при баба

При МТел пакетите са от 25 МВ, 350 МВ и 1 ГБ със срок само 1 месец. Първият е много удобен за къса командировка, евентуално и втория, ако остане време за повече ровене. Ако се наложи, може да се удвои срока с още 1 месец, пак срещу 10 лв. (с купуване на пакет 25 МВ).
е закупуване на стика, а - пакетите при МТел.
И съответно при .
И при двата неизразходваното в края на срока се губи.
И при двата, ако изчерпиш пакета, почва да смучи на нормалните им цени за МВ от предплатената.
Имаше някаква разлика в нач. таксуване и май в отчитането, но не е съществено и затова не го запомних...дали ще с начално/пакетно отчитане 10, 20 или 100КВ за компютърен ИНет е без значение...поне за мен.

Редактирано от Cтepн™ на 08.07.09 12:15.

Тема Re: мобилен интернет без месечна такса?нови [re: Cтepн™]  
Автор wiz (100 тонa змей)
Публикувано08.07.09 13:41

няма значение дали е лаптоп или не, мисля да ползвам с настолен компютър и латоп, нали и едните и другите имат usb/bluetooth

по едно време преди години съм гледал че мтел предлагаха интернет срещу 5 ст/мин а сега не мога да го открия, може би това е близо Мобилен интернет през GPRS/EDGE/UMTS http://www.mtel.net/mobiltel/prices/standard_internet.php?sid=94045c3770b8bcc42c42439252705b37&

имам стар телефон сименс с модем, ако му намеря изгодно ЮСБ кабел за данни може би през него може да ползвам интернет, май това е за мен ама не знам дали го има и как може да се ползва

този ЮСБ стик за 100 лв ми изглежда странен, гледам например на http://get.bg че има телефони под 100 лв с GPRS и връзка с компютър

ама не знам дали има реализирана тази фукционалност в тях

знаеш ли кои може да знае или къде да питам за повече подробности?

No pain, no gain

Тема Re: мобилен интернет без месечна такса?нови [re: wiz]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано08.07.09 16:57

Питай из мобилните клубове, има доста знаещи.

GPRS е ужасно бавен за нормално ползване на ИНет с компютър, поне 3Г ти трябва, а телефоните с него са все още скъпи. Освен това бързо ще топи батерията на тлф.

Тема Re: мобилен интернет без месечна такса?нови [re: wiz]  
Автор cyg (<>)
Публикувано15.07.09 19:44

този ЮСБ стик за 100 лв ми изглежда странен

В цената са включени 2 ГБ с валидност 31 дена при Глобул и 1,5ГБ за 30 дена при Мтел.

Удрям ПИН-а, иска ПУК...Удрям ПУК-а и картата спрЕ!

Редактирано от cyg на 15.07.09 19:46.

Тема Re: мобилен интернет без месечна такса?нови [re: Cтepн™]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано18.07.09 20:59

С ЮСБ няма да я топи.
Освен ако имаш предвид, че бързо ще я изхаби.

------------------------
Слушай беззвучието...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.