|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Как да купя BlackBerry
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 20.03.09 19:47 |
|
Става въпрос за следното:
Работя през Интернет за USA фирма. За един от проектите ми трябва BlackBerry - последния модел.
Хората ще платят, но искат стоката да е закупена на тяхно име, фактурата да е издадена на тяхно име, а самото устройство да остане в мен за проекта.
Разбира се нямат БУЛСТАТ и няма да си пратят шефа ....
Та - дали има някакъв вариант?
Bеer? Mоre?
| |
|
Защо направо не го купят от САЩ и да ти го пратят насам?! Само трябва да видиш по какъв начин да го дръпнеш от митницата без да плащаш ддс-то. Временен внос, мостра.... не знам дали за мобилен апарат ще мине.
Или го купи от тук, вземи фактура, на която вместо Булстат фирмата продавач ще въведе Tax ID на американците. Направи й един бърз превод и ги оставяй оттам нататъка те да му мислят.
Но мисля, че най-верния отговор на въпроса ще получиш от счетоводителите на фирмата, с която работиш.
Мисли! Вярвай! Мечтай! Рискувай!
| |
Тема
|
Re: Как да купя BlackBerry
[re: bira_more]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 22.03.09 11:57 |
|
И с ebay би трябвало да стане,ще получат електрона фактура от ибей, а адрес за получаване могат да напишат твоя в Бг
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 22.03.09 15:31 |
|
А бе много го мислехме варианта да се купи от там и да се прати тук. И ДДС ще си платим - не е идеята да се спести някой кинт.
Това което ме бърка е заключването:
Не знам каква е степента на заключване. Чувам слухове за заключване на 3Г - в смисъл да се дайлва номер в държавата в която се купува устройството, или пък да се лепи кода на държавата.
В Щатите - се продава версия 9530, тук 9500 - а време за ръчкане на глупости нямаме.
И разбира се нямаме никакъв опит с Блекбъри.
ПП
До колкото споменах че съм freelancer - нямам счетоводител, а техните си знаят техните закони
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 22.03.09 18:22 |
|
уж се отключват с нещо такова
http://rebelsimcard.com/virtu/
Имам няколко такива чипа но не съм пробвал с блакбъри,в сайта казват че поддържат и блакбъри
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Cherniq (истински) |
Публикувано | 23.03.09 19:45 |
|
Попринцип много малко търговци в ebay се съгласяват да ship-ват стоките на адреси, различни от PayPal потвърдените адреси към акаунта ти. Особено ако чуят, че втория адрес е България....
Значи според мен ти остава вариант с БГ фактура, в която ще въведеш TaxID на американскта компания и ще им я изпратиш с превод, който сам ще направиш. Оттам нататък техните счетоводители да се оправят.
Друг вариант е: купи едно блекбъри оттук. Аз имам акаунт в и-бей. Мога да листна блекбърито, което ще купиш, те да го купят и да ми го платят. Веднага щом ми пристигнат парите в сметката ти ги давам на теб. Така хем ти имаш блекбъри от БГ, хем те фактура, която ще им свърши работа.
Мисли! Вярвай! Мечтай! Рискувай!
| |
|
Мерси за варианта - взехме го, ако държат на фактура - ще го направим, ако не - ще платят по formal invoice.
Bеer? Mоre?
| |
|
Разбрах, че си го взел, но все пак да питам какво може да върши това което всеки читав Уиндоус базиран смартфон не може, та трябва да е точно Блекбъри?
Освен ако не пишеш приложения за ОС на РИМ?
Welcome to the real world!
| |
|
Освен ако не пишеш приложения за ОС на РИМ?
За това ни плащат
Иначе - за мен телефона е телефон. И аз си имам една много проста Нокиа за телефон, една малко по сложна за ГСМ модем и толкоз.
А ако си взимам някаква играчка - ще е андроида, щото на последък ползвам само линукс - та ако ще е играчка да е играчка.
Bеer? Mоre?
| |
|
Я раздуй тая щуротия новата, като изключим липсващия уайрлес на какво ниво е иначе сложена до съответен по цена HTC и Айфон?
Щото старите до едно си бяха чиста проба корпоративни пранги
Welcome to the real world!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|