|
Тема
|
Проблем с CLIP
|
|
Автор |
Myk () |
Публикувано | 24.01.09 00:18 |
|
След едно пътуване до Франция, апаратът на баща ми - Нокия 6230I престана да изписва името с което съм записан в указателя. Идписва просто номерът и това е. Записан съм с име в група Фамилия на телефона, и когато звънна, звъни с мелодията на групата, което означава че не ме приема за непознат номер. Имате ли представа защо се получи така?
P.S. Още докато бях във Франция престана да му изписва че го търся аз.
| |
Тема
|
Re: Проблем с CLIP
[re: Myk]
|
|
Автор |
METHOD (freundlich ) |
Публикувано | 24.01.09 14:56 |
|
Виж да не би да те има на две места в указателия с един и същ номер поради някаква причина.
Пролетарии всех стран соединяйтесь!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
Публикувано | 24.01.09 15:29 |
|
Когато си в чужбина, номерът който те търси, трябва да бъде вкаран в указателя ти с +359 и след това съответният номер. Иначе не се изписва номер.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 24.01.09 23:44 |
|
Провери в настройките на "контакти" дани не е отбелязано да ползва двете памети - на SIM и на телефона. По такъв начин номера го има на повече от едно място. Избери само телефона (или го изтрий от едното място)
Причина:
Номера е записан на повече от едно място, по точно последните 7 цифри са еднакви, по които при Nokia се прави разпознаване. (Това е с цел да го познава винаги без значение дали е с +359887654321, 00359887654321 или 0887654321
Лошото е, че примерно 0897654321 и +359887654321 е един и същи номер за Nokia.
За да откриеш дублиране, промени номера записан при твоето име, примерно му добави една 0 накрая (за да се сменят последните 7 цифри), след това като му звъннеш - ще видиш името на дублиращия запис (освен, ако го няма и на трето място)
| |
|
Виж, аз също съм имала този проблем в чужбина.
Поврявай ми, номерата ми не са били дублирани.
И аз така се чудех защо се получава.
Казаха ми така да си вкарам номерата и се получи.
Още повече че тези, които ми бяха вкарани с кода на БГ, си се изписваха.
Може и други причини да има, при мен така се реши проблемът.
Оттогава винаги си вкарвам номераата с +359.
| |
Тема
|
[re: Чo :)]
|
|
Автор |
Myk () |
Публикувано | 25.01.09 18:50 |
|
Изтривам записът с моето име, и се появява пак само номер, това го пробвах отдавна... Благодаря все пак!!!
| |
|
Проблемът не е в това, та аз все пак му звъня от България, тъй че префиксът няма значение....
| |
Тема
|
Проблемът е решен!
[re: Чo :)]
|
|
Автор |
Myk () |
Публикувано | 25.01.09 20:17 |
|
Прав беше!!! Благодаря!!! Направих настройките на указателя да показва име и номер, и се оказа че е записан само номера без име, което не се виждаше когато показваше само имената на котактите. Отново много ти благодаря! Бъди жив и здрав!
| |
|
|
|
|