Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:15 13.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема Проблем с CLIPнови  
Автор Myk ()
Публикувано24.01.09 00:18

След едно пътуване до Франция, апаратът на баща ми - Нокия 6230I престана да изписва името с което съм записан в указателя. Идписва просто номерът и това е. Записан съм с име в група Фамилия на телефона, и когато звънна, звъни с мелодията на групата, което означава че не ме приема за непознат номер. Имате ли представа защо се получи така?

P.S. Още докато бях във Франция престана да му изписва че го търся аз.

Тема Re: Проблем с CLIPнови [re: Myk]  
Автор METHOD (freundlich )
Публикувано24.01.09 14:56

Виж да не би да те има на две места в указателия с един и същ номер поради някаква причина.

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Тема Re: Проблем с CLIPнови [re: Myk]  
Автор Jennifer:) (приветлива)
Публикувано24.01.09 15:29

Когато си в чужбина, номерът който те търси, трябва да бъде вкаран в указателя ти с +359 и след това съответният номер. Иначе не се изписва номер.

Тема Re: Проблем с CLIP [re: Myk]  
Автор Чo :)Модератор (търси Дипл. раб)
Публикувано24.01.09 23:44

Провери в настройките на "контакти" дани не е отбелязано да ползва двете памети - на SIM и на телефона. По такъв начин номера го има на повече от едно място. Избери само телефона (или го изтрий от едното място)

Причина:
Номера е записан на повече от едно място, по точно последните 7 цифри са еднакви, по които при Nokia се прави разпознаване. (Това е с цел да го познава винаги без значение дали е с +359887654321, 00359887654321 или 0887654321

Лошото е, че примерно 0897654321 и +359887654321 е един и същи номер за Nokia.

За да откриеш дублиране, промени номера записан при твоето име, примерно му добави една 0 накрая (за да се сменят последните 7 цифри), след това като му звъннеш - ще видиш името на дублиращия запис (освен, ако го няма и на трето място)

Тема Re: Проблем с CLIPнови [re: Чo :)]  
Автор Jennifer:) (приветлива)
Публикувано25.01.09 14:13

Виж, аз също съм имала този проблем в чужбина.
Поврявай ми, номерата ми не са били дублирани.
И аз така се чудех защо се получава.
Казаха ми така да си вкарам номерата и се получи.
Още повече че тези, които ми бяха вкарани с кода на БГ, си се изписваха.
Може и други причини да има, при мен така се реши проблемът.
Оттогава винаги си вкарвам номераата с +359.

Тема Re: Проблем с CLIPнови [re: Чo :)]  
Автор Myk ()
Публикувано25.01.09 18:50

Изтривам записът с моето име, и се появява пак само номер, това го пробвах отдавна... Благодаря все пак!!!

Тема Re: Проблем с CLIPнови [re: Jennifer:)]  
Автор Myk ()
Публикувано25.01.09 18:51

Проблемът не е в това, та аз все пак му звъня от България, тъй че префиксът няма значение....

Тема Проблемът е решен!нови [re: Чo :)]  
Автор Myk ()
Публикувано25.01.09 20:17

Прав беше!!! Благодаря!!! Направих настройките на указателя да показва име и номер, и се оказа че е записан само номера без име, което не се виждаше когато показваше само имената на котактите. Отново много ти благодаря! Бъди жив и здрав!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.