Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:58 14.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Неразпечетани GSM-и.нови  
Автор Julian (доктор)
Публикувано21.05.08 12:54

Защо в всичко магазини продава разпечатани GSM-и. Аз искам да си купя Nokia и кутията да се разпечата пред мен. Защо трябва да зе разпечатват всички телефони. Това говори, че не са официално внесени, а нелегално, както и може да са разкодирани. Включително евтини модели ти ги свалят от витрината. Като попитах за запечатан ГМС ми казаха, че всички ги разпечатвали. Това във Мсвят и Джеф.

Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей

Тема Re: Неразпечетани GSM-и.нови [re: Julian]  
Автор Бpъм-Бpъм (новак)
Публикувано21.05.08 20:06

Купи си от мтел. Там го разпечатват пред теб.

Автор Tweeg ()
Публикувано21.05.08 20:48

Да те кара някой да ги купуваш?

Докато не се научим да си търсим правата - няма оправия.

На някои кутии има даже лепенка - "Do not accept if seal is broken"

Пък ей такива обяснения много ми харесват:

Тема Re: Неразпечетани GSM-и.нови [re: Tweeg]  
Автор Julian (доктор)
Публикувано21.05.08 22:27

Явно ще трявба да се направи поправка в закона за защита на потрбителите и да е запиано, че неможе да се продава разпечтана стока. Не смятам да си купувам разпечатан телефон. Обясненята за порверка на окомплектоваката са пълни глупости. За он-лайн магазин по бива, но за обикновен магазин в момента на покупката може да се провери дали всичко си има. Така се прави в магазините на Глобул и Мтел. От Вивател не съм купувал телефон. Явно продължава нелегалния внос на телефони. Поне като ги продават разпечатани да са по евтини, а вече почти няма разлика с цените на ментел глобул и вивател.

Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей

Автор horror ()
Публикувано22.05.08 10:48

Реално погледнато всички телефони са разпечатани. В складовете на операторите и по-големите вериги, при получаването на телефоните от производителя те преминават през визуална проверка. Кутийте се разпечатват, проверява се дали всичко вътре е както трябва да бъде и се слагат гаранционни карти и информационни брошури. След това телефоните се фолират на ново.

П.П. И не ми казвай, че довода с инспекцията е пълна глупост - глупост или не, прави се, и една от причините е периода от време в който производителя приема оплаквавания проблеми за с доставката и комплектацията на нещата от нея.

Редактирано от horror на 22.05.08 10:57.

Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано22.05.08 13:30

защото капризчо, случва се телефон да не работи, а от склада искат това да се знае до няколко часа след приемането на пратката, иначе неработещия телефон го плаща съответния магазин
разбра ли сега че заради капризите ти никой няма да рискува да си плати евентуално дефектен телефон

Тема Re: Неразпечетани GSM-и.нови [re: Пeтъp_]  
Автор Night Crawler (napalmoff)
Публикувано22.05.08 14:53

В отговор на:

защото капризчо, случва се телефон да не работи, а от склада искат това да се знае до няколко часа след приемането на пратката, иначе неработещия телефон го плаща съответния магазин

Ми като е нелегално внесен от неоторизиран доставчик.
Не стига, че печелят тройно, а ми пробутват и разпечатан. И въобще виждаш ли се що за глупост си написал. Една сокоистисквачка да си купиш искаш да ти е запечатана.
Е затова си взимам телефоните само от Глобул . Не съм имал случай да ми натикат разпечатан телефон. А разлика в цените вече почти няма . Понякога даже ми излиза по-евтин щото ми издават и данъчна фактура на обявената цена, а не ми товарят ДДС-то отгоре

Тема Re: Неразпечетани GSM-и.нови [re: Night Crawler]  
Публикувано22.05.08 14:56

напълно законно са внесени, а глупостите ги мислят хората без работа

а на който не му харесва политиката на съответната фирма, да си търси златна рибка да му угажда другаде

Редактирано от Пeтъp_ на 22.05.08 14:59.

Тема Re: Неразпечетани GSM-и. [re: Пeтъp_]  
Автор Night Crawler (napalmoff)
Публикувано22.05.08 14:58

Аха, напълно законно от Дубай

.
Телефоните с една пратка, зарядните с друга, а кутиите понякога и тук се печатат .
Пич живееме в България и ни е ясно

Тема Re: Неразпечетани GSM-и.нови [re: Night Crawler]  
Публикувано22.05.08 15:02

е аз работя в една от споменатите фирми и ми е по-ясно отколкото на теб
всичко си е законно и с гаранция в официалния сервиз за България на съответната марка

има 2 фирми в моя град дето продават много по-евтино от другите и точно техните телефони са внасяни от куфарни търговци

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.