|
Тема
|
Постоянно включен на заряд?
|
|
Автор |
*Плaмeн (тарикат) |
Публикувано | 23.04.08 11:07 |
|
Здравейте!
Половин час търся дали има такава тема, но нещо не ми се отдава! Почти сигурен съм, че няма като как и някой друг да не се е интересувал.
За какво иде реч.
Имам два стари (ама много) телефона. Изкарват след зареждане няколко часа.
Има една много тънка тарифа - 100 мин за 2 лефа (към един номер).
Идеята ми е да оставя единият на вилата постоянно включен за зареждане. (Там са родителите ми.) Ще работи ли така?
Чувал съм противоречиви мнения.
Верен ли е извода, че ако с телефона може да се говори 3 часа, и времето за зареждане е също толкова, то зарядния ток ще е достатъчен за консумацията при провеждане на разгвор?
п.п. Само няма да ме биете!
| |
Тема
|
Re: Постоянно включен на заряд?
[re: *Плaмeн]
|
|
Автор |
Пeтъp_ (професора :)) |
Публикувано | 23.04.08 12:16 |
|
зависи от модела, от начина по който е решен зарядния блок
повечето телефони след като се зареди батерията спират зареждането, но някои по-стари зареждат докато е свързано зарядното и в този случай не е добре да е постоянно на зарядно
можеш приблизително да разбереш какво се случва ако зарядното при заредена батерия изстива
и с повечето модели може да се говори с включено зарядно, дори и батерията да не е заредена
Редактирано от Пeтъp_ на 23.04.08 12:18.
| |
|
Съвсем ще им се прецакат батериите. По-добре купи нови батерии. Или нови телефони, вече има на доста ниски цени.
Щом батерията се разрежда твърде бързо, демек - пада, значи са тръгнали да заминават и двете. Виж ги дали не са подути. Ако ги оставиш на зарядното денонощно, може да изгърмят и зарядните и телефоните при по-силно подаване на ток.
Вече има доста тънки тарифи, не е само една!
| |
Тема
|
Re: Постоянно включен на заряд?
[re: *Плaмeн]
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 08.05.08 00:43 |
|
Направи си сам помниш ли?
Разглоби батерията, изхвърли елементите запой кабелите от зарядното на коректните изводи и вкарай произведението на мястото на батерията.
Ако с това зарядно тока е малък, търси по мощно или друг вид токоизправител.
Честито имаш си стационарен GSM
Welcome to the real world!
| |
|
|
|
|