Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:06 14.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема Въпрос към ползващите Samsung SGH D500нови  
Автор rianegra (непознат )
Публикувано24.01.07 15:15

Здравейте! Въпросът ми може да ви се стори много тъп, но си признавам, че не мога да се справя с това? Мобилният ми телефон е един модел на SAMSUNG - SGH D500...Имам го от скоро, но за съжаление е без упътване. Опитвам се са блокирам позвъняванията само от определени хора, но не мога да разбера как става....В опциите се допускат всякакви други блокирания, но само не и на входящите повиквания от определен, зададен от мен номер...Много ще ви бъда благодарна, ако ми кажете как да го направя?

Тема Re: Въпрос към ползващите Samsung SGH D500 [re: rianegra]  
Автор div-ane (Нерегистриран)
Публикувано24.01.07 18:43

С този телефон няма такава възможност - да блокираш обажданията от определени хора.

Може обаче тези номера които искаш да блокираш да ги сложиш в отделна група и на тази група да и дадеш тон на звънене който е празен /например качваш си файл /МП3, ММФ/ в който е записана тишина

/
По този начин никога няма да ги чуваш когато те ти звънят.

Ако искаш обаче те да чуват тон заето като ти звънят /блокирани в истинския смисъл/ си купи Сони Ериксон или който и да е Симбиян/Уиндовс базиран телефон

Редактирано от div-ane на 24.01.07 18:44.

Тема Re: Въпрос към ползващите Samsung SGH D500нови [re: div-ane]  
Публикувано25.01.07 11:13

Благодаря ти за отговора! Явно е точно така, въпреки, че не ми харесва липсата на такава възможност. Наистина не мога да проумея идеята за софтуера на този телефон, който много ми го препоръчваха и прехвалваха. Могат да се блокират SMS-ите и MMS-ите от определени входящи номера, но не и повикванията. Освен това има проблем и с брояча на съобщенията...като обща информация на входящите и изходящи съобщения отчита един брой, а когато се опитвам да ги "разчистя", се оказва, че те са много повече като брой от реално отчетения...или пък при изтриване на съобщение, някои от оставащите в телефона съобщения автоматично понякога присвояват като подател името на някой друг номер, а не този, от който е получено съобщението....някакви такива отклонения се получават. Сигурно има и други, но не съм ги разбрала още. Ами май ще сменям телефона. Всъщност това за всички мобилни апарати от марката SAMSUNG ли важи?

Тема Re: Въпрос към ползващите Samsung SGH D500нови [re: rianegra]  
Публикувано25.01.07 12:06

Проблема с брояча на съобщенията никога не съм имал но е твърде възможно тези СМС които са на СИМ картата /особенно ако я сменяш често/ да не ги отчита т.е. може да имаш 30 СМС повече отколкото показва брояча.

Също така никога не съм имал проблем и със смяна името на подателя на СМС-а
да нямаш телефони в указателя с последни еднакви номера?
Или сменаш ли често СИМ картите - например имаш СИМ карта с записан Иван 088 12345678 и слагаш после СИМкарта където има АСЕН с 087 ХХ345678 /последните цифри съвпадат/ В този случай телефона ще смени името на подателя от Иван /от старата карта/ с Асен от новата карта.

Софтуера на този Самсунг е силно подобен на другите Самсунси.

Ами телефона си има някои недостатаци /например аларамата няма възможност да и се нагласи отделно силата/ но си има и много силни страни
чудесен органайзер, батерия която е сравнително добра и много добре се чува по него.

Редактирано от div-ane на 25.01.07 12:07.

Тема Re: Въпрос към ползващите Samsung SGH D500нови [re: div-ane]  
Публикувано26.01.07 09:14

Не, откакто имам мобилен телефон, използвам една единствена СИМ-карта и никога до сега не ми с е е налагало да я вадя или сменям дори с експериментална цел. Точно затова реших, че е възможно да се касае за софтуерен недостатък. А това с алармата сега се сещам, че го забелязах, когато една сутрин не я чух и закъснях, защото забравих да превключа звуковите настройки от вибрация на звук... Аз най-много съжалявам за липсващата функция "Блокиране на входящо обаждане". Предишният ми телефон беше Сони-Ериксон и от там свикнах с удобството на тази опция, защото винаги се намират обаждания, които трябва да се държат "под контрол" по този начин :))) Ами, наистина не зная какво друго да кажа...леко съм разочарована :))

Тема Re: Въпрос към ползващите Samsung SGH D500нови [re: rianegra]  
Публикувано26.01.07 10:07

Ами спасението е да го смениш и да си купиш Сони Ериксон тогава - там всичко ще ти се струва на една ръка разстояние

.
Много добри и евтини техни модели са К310 и К510.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.