|
Тема
|
Въпрос за честоти
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 17.04.06 11:39 |
|
Покрай една тема от друг клуб реших да попитам:
- Преграда за радиовълните в спектъра ползван от GSM операторите ни (900 - 1800) МHz ли е човешкото тяло?
Welcome to the real world
| |
Тема
|
Re: Въпрос за честоти
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор |
VANDAL (еврейски султан) |
Публикувано | 17.04.06 13:33 |
|
Не мога да ти дам "научен" отговор но примерно е факт че качеството на връзката намалява като хванеш телефона за антената (или за горната му част, ако няма антена).така чи би трябвало да е преграда.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чo :) (търся дипл. зад) |
Публикувано | 17.04.06 14:38 |
|
Да, но малка.
(а и тялото е от много съставки) 
| |
Тема
|
[re: Чo :)]
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 17.04.06 15:27 |
|
Колко малка точно... възможно ли е да загуби обхват телефон пъхнат в някои естествни кухини на тялото?
Welcome to the real world
Редактирано от Mopфиyc на 17.04.06 15:28.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
JarJar_ (ЧовекОтТълпата) |
Публикувано | 17.04.06 15:29 |
|
Право думат в по-горните постове! Преграда е , до колко обаче не мога да ти кажа а и не ми се рови. Обаче се сетих, че практически човешкото тяло не е преграда за рентгеновите лъчи(всякакъв тип там алфа, бета, гама), ето изрових от нета, та ГСМ-ите вълни са с дължина на вълната в спектъра грубо около 1*10^-2 (1 сантиметър) и честота в спектъра 1 - 2ГХз (1*10^9 - 2*10^9), а пък рентгеновите лъчи започват с дължина на вълната от 1*10^-8 надолу и честота от 1*10^15, но за какви вълни(с каква честота) човешкото тяло се явява практически пълна преграда не мога да кажа.
П.П Това са лични разсъждения, на базата на спомени от преди доста години, така че не гарантирам че са верни
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чo :) (търся дипл. зад) |
Публикувано | 17.04.06 16:27 |
|
Не е нужно да се пъха някъде, за да се провери ... може да се постави м/у двама ...
Ахааааа ... досещам се май за ... постановката
Ха-ха-ха ... ще работи ... откачена работа ей 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
JarJar_ (ЧовекОтТълпата) |
Публикувано | 17.04.06 16:38 |
|
Има някаква теоритическа възможност, при която покритието( интензитетът на вълната) е толкова слабо, че и човешкото тяло да се яви абсолютна бариера, ама това ми се струва че е ПРАКТИЧЕСКИ, невъзможно!!!
Ама нещо ми стана интересно та ще може ли да дадеш за какво точно е спорът, и какви са условията???
| |
Тема
|
[re: JarJar_]
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 17.04.06 17:08 |
|
Ей тук темата...