|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
GSM, закупен от Китай
|
|
| Автор |
Oscar W (непознат) |
| Публикувано | 22.03.06 20:44 |
|
|
Една приятелка отивай в Китай по работа и ми дойде идея да й поръчам да ми купи един GSM.
Та, според Вас, ще имам ли някакви проблеми после с разкодирването и дали няма да ми го повредят по някакъв начин? Въобще ще се наложи ли разкодирване?
И дали една такава покупка е обоснована; идеята ми е за по-ниската цена. Но дали пък там ще е по-евтино?
Мерси
| |
|
|
|
Да .
ЕмТел-всички говорят.За тебе е!
| |
|
|
|
Какво 'да'? :)
Ще имам ли проблем с разкодирването?
| |
|
Тема
|
Re: GSM, закупен от Китай
[re: Oscar W]
|
|
| Автор |
D@D (непознат
) |
| Публикувано | 28.03.06 20:36 |
|
|
Телефоните произвеждани за жълтия пазар имат различно кодиране/разкодиране на гласа, тъй като се досещаш че техните езици са по ..... така.
Тук апарата може да ти работи, но да се чува неясно или прочие ....
това е :) 
| |
|
Тема
|
[re: D@D]
|
|
| Автор |
expander (непознат) |
| Публикувано | 04.04.06 15:45 |
|
|
Това е абсолютна глупост, което си написал...
Кодирането на речта в ГСМ телефоните е абсолютно идентично във всяка страна, в съответствие с ГСМ стандарите. Как според теб разговарят китайците в БГ?
Единствения проблем би могъл да се появи, ако телефонът е кодиран към някоя китайска мрежа, а тук няма сервиз, който да може/ да рискува да го разкодира, което е много малко вероятно!
| |
|
Тема
|
[re: expander]
|
|
| Автор |
RC (пристрастен) |
| Публикувано | 06.04.06 22:00 |
|
|
expander, мнението ти е доста категорично, но в сериозните фирми производители (дизайнери) на подобни джудавки има доста хора програмисти и специалисти по акустика които се занимават с проблеми от рода на "ехото" (поради лош дизайн на "кутията", или помещение в което се говори), особенности на "националната" артикулация на региона за който е "нацелен" продукт от дадена серия. Това, че той може да попадне на друго място е съвсем друг проблем. Бъди сигурен в това, че по тези проблеми се работи и не са чак такива "пълни глупости".
| |
|
Тема
|
[re: RC]
|
|
| Автор |
expander (непознат) |
| Публикувано | 07.04.06 11:54 |
|
|
Дизайна на кутията изобщо не съм го коментирал.
Говорехме за кодирането на речта, което е строго сертифицирано от ETSI, т.нар. вокодер GSM 06.10. Просто не може да се използва друг кодиращ алгоритъм от общоприетия. Все пак трафика трябва да се декодира по-късно, нали?
| |
|
Тема
|
[re: expander]
|
|
| Автор |
D@D (непознат
) |
| Публикувано | 08.04.06 22:53 |
|
|
Еееей как сте сте се вкопчили в тази дума "различно" :) Не съм имал в предвид, че използват различен алгоритъм от световно утвърдения :)
Да сте използвали Китайски апарати :) Не говорим за най-масово разпространените тук. :) там има апарати, за които тук дори не се знае :) И при това са страхотни :) Но да си ги ползваш там :) И тук работят, но .... звука се различава ... накъсване, провлачане, неясни звуци ... аз мисля, че точно в това е различието !
ти как мислиш :)
дали не манипулират речта по някакъв начин :)
| |
|
Тема
|
Ама че...
[re: D@D]
|
|
| Автор |
GlN (погромист) |
| Публикувано | 09.04.06 13:57 |
|
|
...глупости 
| |
|
Тема
|
Re: като си прав
[re: GlN]
|
|
| Автор |
D@D (непознат
) |
| Публикувано | 09.04.06 19:31 |
|
|
какво да кажа :)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|