Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:53 13.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови  
Автор Tweeg ()
Публикувано09.03.06 09:09

Жена ми вчера си взе този телефон и има следния проблем. Като е на БГ меню и отиде в телефонния указател като натисне някоя буквичка за да скролва по листа и буквите излизат само на кирилица. ако мине на английско меню излиза латиницата. Сега проблема е че тя иска БГ меню, ама контактите и са на латиница и на практика търсенето по първа буква не върви. Аз съм с T630 и при мене си излиза една формичка за търсене и там мога да сменям езика, при стария телефон на жена ми T68i е същото, ама в този Z520i е сменен "интерфейса". Та въпроса ми е - знае ли някой начин как с активно БГ меню да сменя езика при търсене на контакт по първа(и) буква в телефонния указател.

P.S. с писане на съобщения или добавяне на контакти няма проблем с превключването на езиците само при търсене в тел. указател

Редактирано от Tweeg на 09.03.06 09:19.

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указател [re: Tweeg]  
Автор DTMF (фантом)
Публикувано09.03.06 14:51

не е нужно да сменя цялото меню на друг език,достатъчно е да влезе в писане на нов СМС,и от там да смени езика на въвеждане. Като преди това от настройките е активирала латински и кирилица за въвеждане на символи

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови [re: DTMF]  
Автор Tweeg ()
Публикувано10.03.06 08:32

Пробвах ама не даде резултат. И при писане на СМС и при добавяне на нов контакт където има опция за избор на език му казах английски ама не помогна. Даже в настройките оставих само английския да е разрешен и пак същото :(

Но :)))

Жена ми по някакъв начин успя с натискане на "#" (нещо което аз че и други хора преди това бяхме пробвали) и успя да превключи :)))) Какво беше това нейното натискане не го разбраш. Аз преди това пробвах - късо, продължително и какво ли не и не можах, но тя успя

така че оправи се проблема

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови [re: Tweeg]  
Автор OЛИMПИKУM (мелез)
Публикувано21.04.06 19:22

Не зная тебе ли, жена ти ли, кой да черпя, но мнението ти ми свърши чудесна работа. От известно време съм с K700i и съм го оставил на БГ меню. Същия проблем с търсенето на контакт - имената са на латиница, а пущината иска да търси само на кирилица - с две думи шибана гръцка трагедия. И аз какво ли не бях пробвал за да си реша проблема, но уви без резултат.
Сега опитах всякакви варианти с "#" и накрая се получи. Също като тебе не мога да обясня какво точно стана, но важното е, че проработи. Даже се опитах да върна търсенето на кирилица и да пресъздам какво точно направих за да мине на латиница, за да го опиша за хора с подобен проблем, но не се получи нищо. Така че може и да няма връщане към кирилицата при търсене в указателя (не че е пробл;ем за мене, но ако някой си е приименувал контактите ще види доста трудности после).
С две думи - натиска се "#" докато не стане и толкова.

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови [re: OЛИMПИKУM]  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано22.04.06 02:42

Only Nokia counts :-)

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Автор DTMF (фантом)
Публикувано22.04.06 21:42

I pri k750 stava s #,oba4e trqbva da e aktiviran English+Rusian v "Writing language" vmesto ABC

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови [re: DTMF]  
Автор OЛИMПИKУM (мелез)
Публикувано24.04.06 12:28

При K700i забелязах, че след рестарт на телефона (не е необходимо вадене на батерията - само включване и изключване) се връща старата настройка - при БГ меню в указателя търси на кирилица. Натиска се пак продължително "#" и минава на латиница до следващият рестарт.

Редактирано от OЛИMПИKУM на 24.04.06 12:28.

Тема Re: SE Z520i БГ меню и търсене в тел. указателнови [re: OЛИMПИKУM]  
Автор idiotizam (питащ)
Публикувано24.04.06 12:39

И при К750 е тъй

Автор Пeтъp_ (познат ;-))
Публикувано20.05.06 17:22

на всички нови SE метода и езика на въвеждане се сменя с продължително натискане на #, тогава излизат няколко възможности за избор

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.