Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:20 27.12.24 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSM?нови  
Автор dimodi (bike rider)
Публикувано16.06.05 12:02

Сигурно ще се съгласите, че GSM манията, която е обзела една немалка част от хората, много успешно се подклажда от мобилни оператори, медии, познати и приятели, сайтове за лога и мелодийки, въобще става един порочен кръг, в който бълбукаме всички като в Матрицата :)
Да имаш телефон с най-модерните екстри, за над 400-500 лв (защо не и повече) си е удоволствие, което много хора си доставят, пък ако ще и да са на ваучер и в него да има под 1 лев.... Представите за глезотия, гъзария и необходимост от модерна слушалка все повече се размиват, да не говорим, че в много от случаите сами си затваряме очите и отказваме да разсъждаваме рационално, важно е да нахраним самочувствието си. Поводи като кражба, изгубване, изпускане на мокро и подобни се ползват охотно за нова покупка и як ъпгрейд. Убеждавали са ме, че е по-евтино да си купя нов телефон, вместо да си сменя батерията и надраскания панел на моя (двете общо за 80 лв), който иначе си ми служи вярно вече над 3 години ??!?!?! И въобще, всякакви куриози.

Та в тоя контекст, да видим какво ще каже статистиката:

Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН мобилен телефон?
по-малко от 6 месеца
между 6 месеца и 1 година
между 1 година и 18 месеца
между 18 месеца и 2 години
между 2 и 3 години
между 3 и 4 години
над 4 години

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSMнови [re: dimodi]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано16.06.05 12:09

при мене статистиката е следната (естествено сроковете на ползване са приблизителни)

1. Ericsson S868 - 1 година (още работи, ама има нещо гнило, щото батерията я изхабява за 1 разговор; сменях клетките - резултата е същия; или чарджъра е думнал, или нещо в телефона окъсява)
2. Ericsson A2628s - 2.5 години (изгоря му нещо, може би крайното стъпало, иначе батерията - оригиналната 1400 мАч - последно траеше по 5 дена стенд-бай - това след 2 години и половина експлоатация)
3. SE T230 - 1 година (взех си К500 - следващия в списъка, и този отиде в жената - всичко си му работи на 6)
4. SE K500i - засега 3 месеца (също засега всичко е ОК)

както се вижда, съм дай-хард фен на марката

Just a genius

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSMнови [re: Blake]  
Автор dimodi (bike rider)
Публикувано16.06.05 12:23

Мда, забелязва се То май повечето хора са така, включително и аз - не че съм сменял телефон досега, карам си с Nokia-та 6210 от октомври 2001, но вероятността да мина на друга марка е нулева.

Автор Жeнaтa-пaяk (тъжни очи)
Публикувано16.06.05 15:55

Интересен въпрос ...

Моторола Т2288 - 2 години. Майка ми и баща ми го взеха за Нова Година като бях в първи курс и направо умирах от кеф... Как съм се радвала ... ехеее ...
Сименс С35 - 1 мес. после заминах за САЩ и го откраднаха от сестра ми.
Нокия 6610 - година и нещо - взех си я от САЩ, пак я подарих на сестра ми, защото й се кефеше и взех нейния Сименс.
Сименс С55i - 2 месеца, после се излигавих със Самсунг Е300 - вече 7 месеца. Много смотан телефон, а струва колкото пералня
Мислела съм да го сменям, ама трябва да престана с лиготиите.
Сега за служебния телефон си гепих от едно аверче Моторола 3690 от 99' - направо съм гъзарка от класа!

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSMнови [re: Blake]  
Автор DTMF (фантом)
Публикувано16.06.05 17:21

Хард фен казваш
1.к750
2.к700и-2 месеца,беше перфектен,ама друго си е 2 МП с автофокус
3.т630-11 месеца,много добро телефонче-кристален звук и изчистен дизайн
4.т68и -7-8 месеца,не е зле
5.т39-повече от година,много бях доволен
6.Ер320-първия който имах с УАП браузер
7.Т10с-малък за времето си ,с гласово набиране
8.ес868,нещо като 688 но по нов модел,много здрав
9.ГА628,първия ми телефон,по едно време имаше проблеми,губеше мрежа

И никога не съм ползвал прими

Редактирано от DTMF на 16.06.05 17:25.

Автор Cremate (неебателен)
Публикувано16.06.05 22:32

Телефон, който не може да изкара поне 2 год. за мен не е телефон
1. Ериксон 2618 - на третия месец му изгоря крайното стъпало.
2. Втори Ериксон 2618 - беше в гаранция и ми го смениха. На втория месец му изгоря крайното стъпало
3. СЕ Т100 - познайте какво!
4. Сименс С45 - имах го 2 години и половина и го продадох, че ми омръзна.
5. От началото на 2004г. съм със Сименс М55. Мисля, че знам каква марка ще е следващия!

Не всеки, който те измъкне от лайното ти мисли доброто!

Редактирано от Cremate на 16.06.05 22:38.

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSM?нови [re: dimodi]  
Автор Hooligan (SSDD)
Публикувано17.06.05 06:29

1. Siemens S10 ех кога беше това :)) близо година го ползвах
в затворени пространства няма обхват :) а и беше поне 200гр а зарядното като стабилизатор за електрон
2. Ericsson T28s към 1 година
много добър но и той имаше проблеми с обхвата
3. Ericsson r 320s изгубих го но ми беше верен бая време
накрая нещо губеше обхват и батерията му беше заминала но като цяло си беше супер
4. Motorola T180 нямам спомени от него
някой ми го гепи от шкавчето в една зала
5. Motorola Talkabout T2288 този ми беше временно но още го пазя за бакъп :)
6. Samsung SGH-R210S супер телефонче което ползвах към 7/8 месеца
в момента е на майка ми и е като нов
7. Sony Ericsson T100 много добро телефонче ползвах го близо година
8. Nokia 3650 много яка сапунерка
много бързо го ракарах и минах на
9. Nokia 6600 това е телефона от който съм много доволен с малки изключения
поради които минах на
10. Sony Ericsson P900 чудна машинка защо ли се разделих с нея
11. FujitsuSiemens Pocket Loox 610BT със GSM/GPRS CF адаптер- чудна машинка
но за разговори беше гадничко
след като продадох адаптера си взех
12. Motorola MPx200 това е можеби най хубавия (за мен) смарт който съм имал
но липсата на блутут и камера неможах да ги преглътна :) и минах на още една сапунерка
13. Motorola A920 на третия месец ми скъса всички джобове а и така и не успях да му подкарам mms-ите та се стигна до
14. Motorola E398 с който съм в момента и много ме кефи но докога :)))

edit: знаех си аз че ще забравя някой
между 12 и 13 има един Sony Ericsson z1010 много малко ползван

следващия ще е или Motorola V3 че нещо станах фен на марката
или Sony Ericsson P910 защото определено имам нужда от смарт

Редактирано от Hooligan на 17.06.05 06:34.

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSMнови [re: Cremate]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано17.06.05 10:02

BenQ ???

Just a genius

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSMнови [re: DTMF]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано17.06.05 10:04

8.ес868,нещо като 688 но по нов модел,много здрав

виж ми първия телефон в списъка наистина много здрав - моя го ползвах 1 година, а го взех втора ръка

Just a genius

Тема Re: Колко най-дълго време сте изкарвали с ЕДИН GSM?нови [re: dimodi]  
Автор r-н Двyтakтoв (two way engine)
Публикувано17.06.05 10:33

Ами при мен как е последователността:
1. Моторола Т180 - изкарах 13 месеца с него - телефон от ниския клас, много добър обхват, приличен стендбай, но нищо повече от гласова телефония и съобщения. Т.к. ми се искаше нещо по-ново и с екстри, следващия беше
2. Моторола Т191 - изкарах 11 месеца с него - за цената си имаше доста екстри, отличен обхват - имах чувството, че щу хване сигнал и на обратната страна на Луната, за сметка на това лош стендбай, максимум 3 дни. Понеже следващото ми изискване беше за сносен стендбай и ми се прииска трибандов, минах на
3. СониЕриксон Т200 - изкарах 7 месеца с него - приличен модел, отличен стендбай, от 7 до 9 дни. Следващия беше
4. СониЕриксон z600 - изкарах 13 месеца с него - отличен телефон, просто нямам забележки - отлична функционалност, възможности, стендбай; е, камерата не е кой знае какво. Обаче се оказа, че на мен сгъваем модел не ми е удобен - докато го чуя, извадя, отворя - изтървах по някай разговор. Поради това минах временно на
5. СониЕриксон Т290 - икарах 2 месеца с него - приличен телефон за тези, които се нуждаят само от разговори, кратки съобщения и електронна поща; приличен стендбай; цветният му дисплей обаче е ужасен, да го бяха направили монохромен, по добре щеше да е. След известно чудене и оглеждане, взех
6. СониЕриксон К500 - мисля че ще изкарам поне 2 години с него.
Може ако ми изпаднат пари от някъде, да мина на К750. Иначе ще чакам да излезе Моторола SLVR8 и след това да падне до поносима цена.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.