Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:58 13.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Тема Разработчиците на GSM мислят ли за потребителите?нови  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано22.02.05 11:28

Маса GSM съм ползвал - имат най-различни екстри, а нямат някои елементарни удобства.
Мислите ли, че може да се указва влияние на производителите на GSM или форумите (дори и фирмените, доколкото ги има) нямат никакво значение?
Не мога да си обясня например, че един телефон ще може да прави 20 минути видео клип, а няма да може да свързва напомнянията на календара с гласова бележка.
Или че от телефонната книга или отчета за разговорите не може да се зададе напомняне към контакт (говорил съм с Пешо и искам след разговора да си отбележа утре пак да му се обадя)

Има безброй такива глупости.

Тема ми май не [re: NikB]  
Автор GlN (погромист)
Публикувано22.02.05 13:20

Аз по тази причина до един момент се кефех на апаратите на Сименс, ама нещо напоследък май и те тръгват по наклонената плоскост...

Тема Re: Разработчиците на GSM мислят ли за потребителинови [re: NikB]  
Автор armenski@pop (mind penetrator)
Публикувано22.02.05 16:18

Има много глупости, вярно е. Има и много начини да ги заобиколиш. Какво ти пречи да си направиш запис в календара със съдържание "Утре в 14:15 да звънна на Пешо"? А производителите на мобилни устройства не е като да не мислят за потребителите, ама все пак мислят глобално, а не за всеки конкретен потребител, иначе сещай се каква мисъл ще падне ... а да не забравяме, че това все пак са телефони и основното им предназначение е да се прави "ало ало" с тях, а не да мислят вместо нас, нали? Преди известно време един от старите и уважавани клубари тук - Стерн - беше пуснал много хубава тема по тоя въпрос - какво всъщност ползваме от екстрите на тамагочитата си... и се оказа, че повечето хора не могат или нямат необходимост да оползотворяват и 1/10 от възможностите на скъпите си играчки. Ето - аз си признавам доброволно, че съм забравил, че имам камера на телефона... другите му неща ги ползвам, но камерата досега не ми е трябвала и едва ли някога ще ми потрябва (то пък едни камери... да ти умре коня от гъдел под опашката).

Тема Да, мослят глобално :)нови [re: armenski@pop]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано22.02.05 17:42

Мога да въведа Пешо, да му определя номера от тел.книга и дори и Гошо мога да въведа, ама е досадно.
Говориш с някого и се рабирате след 30 минути да се видите или да се видите на 20-ти другия месец. Ходиш по цялото меню, за да го въведеш, но дори и тогава не можеш да го кажеш с думи, а трябва да го пишеш (в повечето телефони).
Както и да е - вече има по-леки и удобни смартфони.

Тема Re: Разработчиците на GSM мислят ли за потребителите?нови [re: NikB]  
Автор DTMF (фантом)
Публикувано22.02.05 21:46

Мисля че малко издребняваш

Иначе по темата мисля че най глупавото нещо е да имаш скъп телефон с камера и какво ли още не и да не можеш да извадиш снимките от телефона или да ги изпратиш на друг телефон с един прост инфрапорт

Тема Re: Разработчиците на GSM мислят ли за потребителинови [re: DTMF]  
Автор armenski@pop (mind penetrator)
Публикувано23.02.05 16:46

Аз досега не съм чул за телефон, от който да не могат да се извадят снимките, било с помощта на кабел, IR или BT, с или без специален софтуер, така че не виждам какъв е проблема. Ако видя такъв - наистина ще го призная за най-тъпия телефон.

Тема Re: Разработчиците на GSM мислят ли за потребителинови [re: armenski@pop]  
Автор DTMF (фантом)
Публикувано23.02.05 17:27

Като се стигне до там да купуваш кабели и да търсиш програми-не ми го хвали))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.