Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:48 13.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови  
Автор plamki (mazda 323 BG)
Публикувано22.01.05 21:39

Zdravejte! Mislia da si prodam nokia 6310i i da si kupq SonyEricsson к700i.
Kakvo 6te spodeliat poznava4ite?

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: plamki]  
Автор Дapт Beйдъp (Smartphone user)
Публикувано22.01.05 22:00

Ще бъдеш изненадан(а) от функционалността на този апарат след ъпгрейд от 6310i. Има един мъничък проблем обаче... Батерията му ще ти се стори като еднодневка в сравнение с тази на Нокията. Сигурно ти е трудно да си го представиш, но има телефони, които издържат не повече от 3 денонощия .

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: Дapт Beйдъp]  
Автор dj22O ()
Публикувано22.01.05 23:04

Никога не бих си продал 6310i Този телефон е Номер едно и може да седи но няма да го продам ... ! Не прави тази грешка !

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: dj22O]  
Автор Дapт Beйдъp (Smartphone user)
Публикувано22.01.05 23:20

Това си е твое мнение и според мен е доста субективно. K700i е флагманът на Sony Ericsson в момента и като такъв превъзхожда 6310i по всички останали показатели с изключение на издръжливост на батерията. За мен такова нещо като сантиментална стойност на телефон не съществува. В конкретния случай няма място за сравнение. Едно време тази антика може да е била забележителен телефон, но днес почти не са й останали реални достойнства, с които да съперничи на K700i.

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: plamki]  
Автор dimodi ( bike rider)
Публикувано23.01.05 17:03

Здрасти,

Личният ми съвет е да НЕ си продаваш Nokia-та. Особено пък този модел е "машина", която е направена дори и толкова време след създаването си да е актуална и да служи добре на притежателя си

Аз даже не съм с 6310i, ами с 6210. Неотдавна, в края на 2004-та почти бях решил, че е време да си купувам нещо ново и "функционално", както се изрази колегата, но се вразумих навреме и вместо да дам няколкостотин лева за нов телефон, дадох само 80 лева за вътрешно почистване, ново стъкло, нов заден панел и нова батерия, и сега имам на практика нов телефон за нищо пари! Даже батерията нямаше нужда да я сменям, държеше си по цяла седмица (а е на 3 години), но много се мандахерцаше и телефонът се изключваше сам, и просто нямаше как. Новата даже не държи повече, също е 1000 mAh.

Вярвай ми, освен ако не си абсолютно сигурен, че имаш нужда от еди-коя си екстра, която сегашният ти телефон не предлага, няма никакъв смисъл да се водиш по консуматорския начин на поведение, който толкова усилено се внушава от атрактивните реклами в днешно време.

А какво чак толкова има тоя K700i, което да го няма 6310i ?

- цветен екран - реално трябва ли ти - не
- полифония - реално трябва ли ти - не, даже полифоничните телефони звънят по-тихо
- голяма памет - заради камерата и музиките се налага да я има, не че ти трябва за нещо друго
- радио - това е единственото нещо, което аз признавам като плюс, защото на мен би ми спестило разнасянето на walkman, но НЕ е причина да дам няколкостотин лева, освен това звукът е по-лош
- камера - ако чак толкова искам да снимаш, имаш си фотоапарат, нали?
- MMS - абсолютно безсмислен лукс в момента, защо бих пратил SMS на тройна цена? Освен това скоро МТел ще си донаправят MMS центъра и ще го ползваме него, ако въобще човекът, на който искаш да пратиш MMS, ще има телефон, с който да може да го отвори.
- POP3 поща - ако си шеф на нещо/някого, значи си имаш компютър с интернет вкъщи и си четеш пощата там. Ако не си - не ти трябва да се занимаваш със служебни работи извън офиса. Ако е нещо важно, ТЕБ ще те търсят по ТЕЛЕФОНА, а не по пощата, нали така ?
- HTML браузър - сходно с предишната точка.

Еми това са прословутите екстри на K700i, "драги ми смехурко", както се казваше Иначе 6310i си има GPRS, Bluetooth, IR, модем - дори не знам дали ги ползваш (аз лично ползвам IR за връзка с компютъра, а модема за резервна интернет връзка, ако доставчикът се скапе, другите екстри ги нямам). Да не говорим за това, че телефони от различни марки имат различни менюта и всичко ще ти се струва "неестествено и не на мястото си".

П.С. Забравих - размерите - K700i е по-къс и по-лек - ДА, но за хората, които са свикнали с просторните клавиатури на Nokia с големи копчета и разстояние между тях, е абсолютен кошмар да напишат нещо на клавиатура на Sony Ericsson.

Това е от мен, изборът е твой. Аз просто се опитах да ти помогна да мислиш рационално Ако искаш, сложи и ти един нов панел и стъкло и ще видиш как телефонът ти ще е готов за още няколко години безпроблемна работа

---

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Редактирано от dimodi на 23.01.05 17:09.

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: dimodi]  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано23.01.05 17:51

Бе направо нови панели, на смешни цени са вече
Или пък си купи и СЕ-то и си действай и с двата, аз така бих постъпил

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Редактирано от METHOD на 23.01.05 18:59.

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: Дapт Beйдъp]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано23.01.05 18:55

Флагмана е S700i, K700i е по малкото му братче
А и никъде не виждам съвет да не си купува К700, само да не продава 6310 ката, резерва никога не е излишна...

Welcome to the real world

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: Mopфиyc]  
Автор Дapт Beйдъp (Sith Master)
Публикувано23.01.05 19:47

Ако имаш Sony Ericsson резервите са излишни. Вервай ми .

Тема Re: Освеннови [re: Дapт Beйдъp]  
Автор HS (добронамерен)
Публикувано23.01.05 20:11

резервна батерия/зарядно под ръка...

Тема Re: Upgrade na nokia 6310i kam SE k700i?нови [re: METHOD]  
Автор HS (добронамерен)
Публикувано23.01.05 20:13

Къде могат да се намерят оригинални панели за 6310?
Германос? Мтел?
И колко струват горе-долу?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.