|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
T630 - dosada!
|
|
Автор |
Capt.Fisher (ex Aquitan) |
Публикувано | 21.05.04 09:04 |
|
Абе кой да чете предварително!!
Купих си Т630 оня ден и естествено съм се нацепил точно на разкодиран от Т-Моbile. То било голяма досада бе !!! Където и да пипнеш те мята директно без въпроси към WAP ! Давайте съвети може ли това нещо да се махне без да се прецака машинката? Хубаво апаратче, а още не мога да му се зарадвам заради тази простотия.
| |
|
... ами да напоследък доста такива бройки наводниха витрините!
А по тоя повод да кажа, че вече щом Germanos я удариха през къра
и предлагат такива бройки... да си направят корекция клубарите и
в постовете си да не препоръчват веригата като 100% гарант за
качество!
... за твоя апарат... пробвай от където си го купил да ти извършат
тази операция по махане на брандинга... надявай се да е безплатно!
Ако не за София -Сервиз ZetaFon, който се намира на третия етаж в един блок на "Св. Иван Рилски" 8. Това е от 5-те кьошета като се тръгне по Ботев и първата пресечка вляво. Телефонът им е 852 39 15. Няколко клубари
ползваха този сервиз и останаха доволни. Успех!
| |
|
че вече щом Germanos я удариха през къра
и предлагат такива бройки...
Баси . Само оператолите ли останаха сигурни вече?! 
Бай бай бейби, бейби гуд бай
Превод:
Купи, купи бебе, бебето е добра покупка
| |
|
Фросте, аз съм един от тия, които досега винаги са имали доверие на Германос че предлагат читави телефони. Като идваш в София и разполагаш с няколко часа свободно време, обади ми се на всяка цена. Имаш ми тел. номер. Вдигаме се с тебе и ако трябва, ще обиколиме всички Германоси в града. Не са кой знае колко много. Видя ли такъв телефон, гарантирам ти, че ще ги направя на гъз пред тебе в магазина, а и в последствие (аз си знам къде и как). Ебаси пиндерите смотани, човек вече да не знае откъде да си купи телефон!
Между другото - едно полезно инфо за всички. Като се купува телефон от Германос - задължително да се иска кутията да се развакумира и разпечата на място. Имаме пълното право на това - отишли сме там с парите си. Повече номерата на търгашите с отворените кутии, дето не е ясно какво е гепено отвътре, не трябва да минават! Гледайте какво купувате, бе хора, няма кой да гледа вместо вас! Като си хареса човек марка и модел - да чете в нета на сайта на производителя какво трябва да съдържа кутията за конкретния регион. Търгашите много обичат да задигат отвътре дейта кабели, CD-та, а вече кокошкарството дотам е стигнало, че да вадят и тия като цяло непотребни връзки за носене. И после всичко това се продава отделно, в общия случай - на "наши хора" през задния вход. После се чудиме що няма дейта кабели за тоя или оня модел. Е как ще има, те хората са си го сложили в комплекта, ама тукашния идиот го е извадил и покрил и после му иска майка си и баща си. Пример - един самсунг, който загледах в един магазин (не Германос), евентуално за подарък. Понеже знам какво трябва да има вътре и че кабела е неразделна част от комплекта (пише го на сайта на Самсунг), питам ги - къде е кабела, бе пиленца? Мигаха на парцали и хъката-мъката - ми те така ни ги носят ... всеки да си прави изводите.
М/у другото гледал съм T630 в Германос, не съм виждал от тия на T-Mobile, но щом казваш - очевидно някъде са сгазили лука. Нищо чудно да не смеят в София да ги правят тия шашми и затова да се опитват да ги пробутват в другите градове.
Редактирано от armenski@pop на 21.05.04 10:53.
| |
|
И операторите не са надеждни. Ментел продава само кодирани телефони. Наскоро исках да кувам телефон от там, че затова знам. Даже и на *88 казаха че всички телефони им са кодирани.
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
|
Кодирани би трябвало да са само тези, които се взимат заедно с карта с договор. Апаратите на свободна продажба при операторите не са кодирани или поне не би трябвало да бъдат.
| |
|
И аз мога да разкажа една случка за Германос. Преди 2 години и малко реших да си купя Нокиа 3330. Реших да е от тях, макар че беше по-скъпо. В магазина телефонът не поиска въобще да тръгне. Продавачът каза, че фабричният заряд е вече изхабен и затова не тръгва. Даде ми инструкции как да го зареждам и си тръгнах. Зареждах го повече от 12 часа, но той така и не поиска да тръгне дори. През това време по случайност мой роднина си купи Нокиа 3310 от МТел. Тогава, разглеждайки двете книжки, забелязах, че последната страница на книжката на 3310-ката е гаранционна карта. Но в моята книжка тази страница липсваше. При по-внимателен оглед се оказа, че тя е прецизно отрязана. А на задната корица съвсем леко си личеше отпечатъка от надписването на гаранционната карта. Даже успявах да прочета името на предния купувач на телефона си. По-късно се оказа, че едното от щифчетата за закрепване на батерията е счупено и затова телефонът не стартира. След скандал телефонът беше сменен с нов, но какво щеше да стане, ако не бях забелязал това с гаранционната карта!!! Щеше да има: "Но вие сте си го счупили!!!" и други такива. Оттогава проверявам какво купувам, без значение откъде и за какви пари го купувам!
| |
Тема
|
Re: T630 - dosada!
[re: Julian]
|
|
Автор |
Gallandro (орк-меланхолик) |
Публикувано | 21.05.04 15:09 |
|
На *88 са дебили. Моя е купен от там и не е кодиран. Няма и никакви операторски глупости по него. Пък и винаги можеш да си го купиш от оператора, на който си. Стига да не ти е префасонирал менютата, като Т-Мобиле... но за щастие нашите май още не ги правят тия простотии.
Бай бай бейби, бейби гуд бай
Превод:
Купи, купи бебе, бебето е добра покупка
| |
|
не се прави на голям защитник на Германос, пък и на който и да е.. всеки гази лука.
германосите правят още от преди незнам си колко време всякакви тарикатии.. преди 2 год. някъде внасяха тел. на части от гърция, тук ги сглобяваха и после в магазина.. и ги внасят като резервни части, нали се сещаш
и т.н. и т.н. - Какво ще ходиш на викаш на някоя пикла или селски отворко.. какво могат да направят те??
всичките са един дол-дренки.. номера е само тел да е чист откъм софт. Или пък ако е от даден оператор - да е разкодиран като хората.. ама и трябва да се гледа все пак
| |
|
... изказа се доста прибързано по мой адрес. Както и да е...
Това, което защитавам, са интересите на потребителите като цяло и в частност моите собствени като такъв. А колкото до Германос конкретно - какво и къде аз мога да направя го остави на мен и за него не бери грижа. Я по-добре щом толкова си навътре в нещата, напиши за посетителите на клуба и закови отгоре една тема "Как и откъде да си купим нов телефон" със следното примерно съдържание:
1. Критерии за редовен нов телефон.
2. Как да си избираме нов телефон, какво да гледаме и какво да изискваме от търговеца в момента на покупката?
3. Как да процедираме при проблеми, възникнали след покупката и породени от "нередовност" на закупения телефон.
2-ра точка може да е по марки и модели, поне за тези, за които със сигурност се знаят всички възможни проблемни пунктове.
Смятам, че това ще бъде много по-полезно за всички от каквото и да било чесане на езици на тая тема. Аз каквото имах да казвам по въпроса - казах го. Или може би имаш нещо против някой от елементите в предния ми постинг?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|