|
|
Здравейте,
някой от вас да е купувал телефон от И-бей?Интересува ме как пристига телефона тук най-безопасно,без да го краднат,колко са разходите от Германия например,и дължи ли се мито.Ако се дължи колко е?Там видях страхотни предложения!
| |
|
Трябва да провериш първо дали продавача е съгласен да изпраща и продава извън Германия, което е описано в условията и подробностите на продукта. Иначе е възможно спокойно да си поръчаш каквото искаш, можеш за сигурност да използваш и облигаторна услуга, при която си доплащаш някъде 3 евро мисля, че беше и ти дават гаранция.
| |
|
Най-важното е продавачът да се съгласи да го прати. Защото покрай нашите хакерчета, почти никой не праща до Б-я или Румъния. Иначе може да поискаш да го прати със застраховка и дори да се изгуби ще вземеш парички обратно.
| |
|
Аз съм пазарувал от E-bay, верно не телефон но принципно е едно и също. Спред мен е най добре да се гледат отзивите за търговеца.
Проблем с доставката не би трябвало да има ако той е обявил че праща навсякъде по света. Проблема е по скоро с плащането. Повечето разчитат на плащане през Paypal и се дърпат когато искаш да се разплатиш директно примерно с кредитна карта. Аз дори имам една черна точка понеже не се разбрах с един точно за метода на плащането.
Мито и ДДС се плаща само когато цената на това което си купил е обявена над 50 Евро. или ако на митницата прценят че струва повече (ако е обявена ниска цена).
| |
Тема
|
Re: GSM OT E-BAY
[re: Илko]
|
|
Автор |
symbian (THE BOSS) |
Публикувано | 07.05.04 12:33 |
|
i kolko gore dolu e mitoto.
A kak da sum siguren, 4e kato mu platq toi 6te mi go prati??
http://symbianstuff.data.bg
| |
Тема
|
Re: GSM OT E-BAY
[re: symbian]
|
|
Автор |
Илko () |
Публикувано | 07.05.04 12:53 |
|
Стойността на митото е твърде неопрделена велича
Примерно ако стоката е с произход Европа - мито не се дължи. Иначе си има някакви тарифни списъци където се търси някакво съотвествие на това което ще обмитяваш с описаните там категории.
А дали ще го прати - ами акциона дава известни гаранции но най сигурното е да гледаш отзивите за търговеца. Има хора които от това си вадят хляба и едва ли ще рискуват с подобни трикове.
| |
|
kak stoqt ne6tata s garanciqta... ako se povredi ne6to tel-a kvo.. 6e go pra6ta6 obratno v germaniq li ? ne e li tvyrde trudno slojno i dori skypo tova ne6to ? ne e li po dobre da si kupi6 dadeniq gsm ot nqkoi magazin v grada v koito jivee6 i ako stane problem da go vyrne6 pak tam... ili ako toq model o6te e ne do6yl v bg prosto da po4aka6 dokato doide...
spored men ne si struva da se pazaruva ot internet to4no ot na6ta dyrjava...
zatova o6te ne sym si vzel proslovutata 3650 deto navodnih kluba s neq.. ima razni sofiiski firmi deto prodavat po internet ama... mi se struva 4e pri edin defekt 6te si imam tvyrde mnogo glavoboliq i ne si struva... ta 6e prodyljavam da tyrsq vyv varna ako nqma nikyde... 6e vzema drug
tova e i moq syvet.
| |
|
Аз не съм казал че е по изгодно. Просто има неща които не се намират в България.Специално GSM телефон не бих си купил защото така защото няма голяма сметка.
Но всеки си преценява за себе си.
А и като знам какви са гаранциите на "фирмите" в България ...
| |
|
|
|
|