Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:51 21.10.25 
Мобилни комуникации
   >> GSM
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Проблем с Ericsson A2628sнови  
Авторuser_a (Нерегистриран)
Публикувано21.11.02 18:06

Здравейте, имам следния проблем с апарат A2628s с батерия 1400 mAh - "Няма мрежа". Всеки път като го видя това съобщение ми се иска да го трясна в земята тоя боклук. Като се скапе така, го държи няколко дена, понякога има проблясъци за по 20-30 минути, през които мога да го ползвам, и после пак същото. След 3-4 дни се оправя и е добре ден-два. И така вече над два месеца, чудя се още защо не съм го изхвърлил. Вероятно е случайно , но проблемите започнаха в месеца , в който му изтече едногодишната гаранция от Германос?!?
Интересува ме дали това е типичен дефект за модела, евентуално какъв е проблема , колко би ми струвало оправянето и къде. Ако някой знае и има доброто желание нека да каже.
Отнасял съм се много внимателно с апарата, никакви удари, изтървяния, мокрене. Външно е идеален, само дето не работи
Благодаря предварително!

Тема Re: Проблем с Ericsson A2628sнови [re: user_a]  
Автор iashka (непознат )
Публикувано21.11.02 21:42

Сигурно батерията ти се е скапала.Ако можеш най добре го продай.Аз ако съм на тебе ще отида във "Германос" и ще им покажа проблема.Много гадно че ти е изтекла гаранцията.Иначе Ericsson е хубава марка телефони.

Тема Re: Проблем с Ericsson A2628sнови [re: user_a]  
АвторCremate (Нерегистриран)
Публикувано21.11.02 23:04

Tipi4niq problem za A seriqta i nekoi drugi - grymnalo kraino stypalo ili izgorql procesor! Vse pak opitai da razmyrda6 antenata i vij kakvo 6te stane, a ako ti se zanimava i ima6 podhodq6ta otvertka (zvezda) moge6 da svali6 zadnoto kapa4e nad zadniq panel, na koeto e zakrepena antenata i da po4isti6 klemite na antenata sys spirt, no ako indikatora ti pokazva, 4e ima obhvat a pi6e "nqma dostyp" ili "nqma mreja", problema 6te e samo v procesora ili krainoto stypalo za smqnata na koito 6te ti trqbvat 20-30 lv.!
Samo za svedenie, tova ne e dobyr telefon!
Vyob6te Ericsson ne sa dobri telefoni - kuca im hardware-a!!! Koito iska neka spori!

Тема Re: Проблем с Ericsson A2628sнови [re: Cremate]  
Публикувано22.11.02 12:52

Благодаря на iashka и Cremate за съветите!
Мисля да го разглобя и да почистя клемите на антената, като че ли лошата връзка с антената ми се струва най-логичната причина за проблема.
1. Ако е гръмнал процесор или крайно ВЧ стъпало, не би трябвало да работи въобще , а той работи от време на време.
2. Батерията издържа поне 5 дена (предимно на стенд-бай).Наистина, че в началото издържаше 8 дни и то с доста повече разговори, но мисля че все още има капацитет. Ако причината за проблема е в остарялата батерия нали би трябвало при включено зарядно да работи?А той не се влияе от това. По тези причини си мисля, че не е от батерията, но все пак допускам че може и да е от нея, понеже наблюдавам следното - при индикация за зареденост от около 60-70% и ако някой ме потърси (когато работи де) се изписва съобщение ,че батерията е изтощена и индикатора пада на 30-40%. Което означава,че батерията кляка при рязко повишаване на консумацията, та може и да е време за смяна.
И така, ако не помогне почистването на клемите мисля да си купя нова батерия, но не знам къде да намеря нова и неупотребявана такава и колко струва.
Ако имате някакви идеи, давайте ги насам.
Независимо какви ще са резултатите от експеримента смятам да ги пусна в този форум та да са от полза и на други , които имат същия проблем.

Поздрави!

Тема Ne e v bateriqtaaaa!!!!!!!!!!!!!нови [re: user_a]  
Публикувано22.11.02 22:54

Tova, 4e raboti ot dyjd na vqtyr, pokazva, 4e problema e v edno ot tezi dve ne6ta koito ti kazah! Moga da te uverq, 4e sled vreme nqma da zaraboti vyob6te. Kazvam ti tova kato 4ovek, koito se e sblyskval sys sy6tiq problem pri A1018s i dva A2618s (koito se razli4ava samo software-no ot A2628s)! Ne davai pari za nova bateriq, za6toto tova nqma da razre6i ptoblema!!! Po-skoro go iz4akai da zaraboti i otidi vednaga da go prodade6! Ako ima6 dostaty4no kysmet i telefona izdyrji "testa" na kopuva4a, 6te moje6 da mu izmykne6 60-70lv., dori i pove4e!
Ako ne vqrva6 otidi v nqkoi serviz i vij kakvo 6te ti kajat tam, no ne byrzai da kupuva6 bateriq!!!

Тема ...i o6te ne6toнови [re: user_a]  
Публикувано22.11.02 23:13

Syob6tenieto "Vnimanie! Bateriqta e izto6tena" pti normalno rabote6t telefon trqbva da izliza samo kogato indikacora pokazva prazna bateriq, a v ne kogato e na 30-40%. Mnogo mi e interesno dali sled izlizane na tova syob6tenie dioda mliga dori i kogato nqma mreja i miga li 2 pyti po-byrzo pri polu4en SMS?
Eto za6to smqtam, 4e pri4inata e v procesora!

Тема Re: ...i o6te ne6toнови [re: Cremate]  
Публикувано22.11.02 23:50

На този адрес
http://www.gsmforum.host-boxcracker.net/vbb/showthread.php?s=d230958aa039aaeece7ed9c9061848d4&threadid=54167
намерих нещо по темата.Явно нещата клонят към това, което ти казваш. Ще пиша пак.

Тема Re: ...i o6te ne6toнови [re: user_a]  
Публикувано23.11.02 23:11

Nali ti kazvam. I az sym imal sy6tiq problem s 1018 i 2618! Bqgai v serviza ili go probutai na nqkoi! E, ne na men!
Uspeh!

Тема Re: ...i o6te ne6toнови [re: Cremate]  
Публикувано25.11.02 08:28

Каква марка би ми препоръчал? Ериксон вече я видях.

Тема Re: ...i o6te ne6toнови [re: user_a]  
Публикувано25.11.02 16:34

Ne smeq da ti prepory4am to4no opredelena marka i model, no bi mogyl da se naso4i6 kym Nokia (ni6to ne znam za tqh, no 6tom e nai-kupuvanata marka...), Siemens (stiga da ne ti pre4at 4estite blokiraniq) ili Motorola - imat edin mnogo qk model T191, samo 4e e s vyn6nata antena i nqma BG menu. Cenata mu sy6to e mnogo dobra - okolo 200lv.!
Trqbva sam da preceni6, za da ne tyrsi6 posle vinata v men, ako ne si dovolen

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.