|
Тема
|
с GPS на мусала
|
|
Автор | Az (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.09 00:30 |
|
здравейте разполагам с външен GPS холукс 1000 и телефон нокия със симбиан.
Имам 3 програми томтом,гармин,смартком гпс.
имам само пътни карти инсталирани.
Същинският въпрос.
Скоро ми предстои изкачване на връх мусала - с лифта от боровец докъдето може и после пеша.
ако може да ми помогне някой с карта която ще ми улесни точно тази част с вървенето нямам никакво време да търся из интернет и затова ще съм благодарен много на директна помощ а не "търси в интернт има достатъчно"
Аз съм от Варна и рила ми е много боса тема.
Благодаря предварително на всички
| |
Тема
|
Re: с GPS на мусала
[re: Az]
|
|
Автор | KN12te (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.07.09 12:55 |
|
От Боровец ще стигнеш до Ястребец.
Желая ти добро време..и даже няма да имаш нужда от навигация.
От Ястребец до хижата пътят е около час - почти като разходка в парка.
След това ще имаш катерене - но следвайки маркировката - смятам, че няма да срещнеш проблеми с маршрута!
Желая ти да си изкарате супер!
ПС Прочее, освен Варна - Мусала, Боровец и Рила също се пишат с главна буква
| |
Тема
|
БГ топо мапс ти трябва
|
|
Автор |
Tarambuka35OO (пристрастен) |
Публикувано | 07.07.09 15:38 |
|
картата която ти трябва се казва BG Topo Maps
http://www.ventsi.com/Install/GPS%20Maps/BGTopoMapsSetup2.12.exe
туристическа карта на българия, има повечето пътеки, хижи, изолинии и т.н. планински атрибути :)
за съжаление вече не се развива, но пък хижите заслоните и пътечките също не се променят много Редактирано от Tarambuka35OO на 07.07.09 15:40.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 07.07.09 18:28 |
|
Имам някакви топографски карти на планините за гармин bg007@dir.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор |
After_Dark (гьон) |
Публикувано | 08.07.09 21:53 |
|
за смартком:
От карта избираш къде ще ходиш и запомняш номерцата на квадратите, после сваляш съответния и файл и ги мяташ в папката мапс мисля че беше на смарткома и тва е. Ако нещо липсва или не е ясно питай
Успех!
Аха, UNIX - досеща се Щирлиц.
- Аха, Щирлиц - досеща се UNIX-а
| |
Тема
|
|
|
Автор |
charovni (непознат) |
Публикувано | 13.07.09 13:16 |
|
Ако целта е да вкараш GPS-а в употреба, тогава следвай някое от предписанията по-горе. Ако проблема е в самото ходене до Мусала, то такъв проблем няма. Там е туристическа магистрала, ако мога да се изразя така. Лифтът ще те качи от Боровец на Ястребец. От там до хижа Мусала е един час по равен и приятен път без никакви препятствия. На хижата оставяш раницата (ако ще се настаняваш), хапваш набързо една чорбица и потегляш към върха. В почивен ден групи и туристи тръгват и се връщат на всеки 5 минути. Самият връх се вижда добре пред теб. Маркировката е добра, пътеката е очертана. Гледай да тръгнеш възможно по-рано, не по-късно от 11. Колкото по-следобед отиде, толкова е по-вероятно да те вали и да гърми. В Рила вали и гърми независимо от прогнозата. Ако си вземеш раницата с теб имаш възможност да продължиш към хижа Заврачица, Грънчар и др. Тук вече GPS-а ще ти е от полза. Приятен път.
Чавдар Ангелов
| |
Тема
|
[re: charovni]
|
|
Автор | Az (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.07.09 01:36 |
|
Изкачих го преди 1 седмица времето беше супер наистина нямаше нужда от навигация имаше доста хора.изкарването беше невероятно
| |
|
|
|
|