|
Тема
|
екстри гармин
|
|
Автор |
stelll_ (Mondeo) |
Публикувано | 13.04.09 21:46 |
|
дайте идеи за нещо интересно което може да се сложи на гармин нуви 250 w става въпрос за меню екстри което в моя гармин е празно.Имам отскоро този навигатор със версия 4.80 съм сега за България но не съм доволен от търсачката за различни обекти например скоро ми се наложи да намеря град Мъглиж като го написах за да го намеря ми каза че няма намерени обекти след което си го намерих на картата с влачене защото имах представа долу горе къде се намира ами с обекти които не знам....как става и също относно селата не ми намира никое написано досега!Благодаря!
| |
|
.... за проблеми с картата - питайте от кадето сте я закупили!
Ако иде реч за Мъглиж - обърнете внимание на синтаксиса и дали не сте с повече от един картен продукт за Гармин.
В 4.80 е много лесно намираем обект - като Град//Търси.
Има "по-престижни марки" от Гармин, който предлагат лесно други екстри.
Успехи, Цецо.
| |
Тема
|
Re: екстри гармин
[re: Tsvetkov43]
|
|
Автор | stelll_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.04.09 20:27 |
|
Да има и сити навигатор нт 2008 но съм махнал отметката му и се предполага че не би трябвало да попречи на търсенето на различни обекти пък било то градове и села учудва ме това че обекти които ги има на картата не могат да бъдат открити в търсачката а относно правописа съм обеден че изписвам правилно това което търся но не намира всичко!Друг такъв град който ми се наложи да търся е Крхово или Кирково не помня вече как точно беше долу до гръцката граница под Момчилград и като го потърсих няма не излезна след това го открих на кратата дори и изписано по начина и с правописа от самата карта пак не открива обекта,може би аз бъркам нещо картата е на кирилица гпс а подържа кирилица да не би да трябва на латиница да я пиша!!!!!
| |
|
.. при мен намира всичко ... и в MapSource и в 60CSx.
Имам повече от един продукт едновременно - при .... , и нежелая на имам кирилица - всичко си ОК. Даже при непълно изписване показва от сходни по множество градове като изписва 3-буквен код на страната на града (най-отдясно)!
Би следвало да сте получили поне 5-6 вариянта на 4.80..... - сложете или пригответе мапсет с LAT или ML в името на изпратената ви карта. Нека, ако тогава продължават проблемите - да пишете подробно на <karta@offroad-bulgaria.com>.
То и сига за протокола ... са важни следните подробности-условия:
- тип на апарата и модел
- версия на фирмуера и произход
- версия на засегнатият продукт
- в комбинация с кои е
-* ID на апарата и ако не сте се регистрирали по e-mail => от къде и кога сте закупили картата и/или носителя.
* - към момента не е необходимо !!!
За сега се сещам само едно - тествайте на латиница - намирате ли градове от европейската ... ?!
Успехи, Цецо.
P.S. базата данни с имената и елемнти от картите се "изработва" и индексира всеки път при пускане на апарата и идентификация на продуктите и ако е необходимо валидация за лиценз. Ако всички условия са налице и преминали успешно - не би следвало да изпитвате проблем. Не съм срещал и подобно мнение с проблем във форума на офроуд България.
P.P.S - всъшност ... поІзатърсих и намерих ..... подобно е мненията и решенията и саветите и .. даже мнението на самият Събин... И за да не раздувам излишно темата ... изчетете тези 2-а link_a ... и ако тогава пак изпитвате проблеми - пишете пак...
Или пък пишете , че всичко е ОК!
или по-важното "
.....
Имах подобен проблем и аз със същия навигатор.
Българската карта ми е 4.80, а европейската City...2009.
А проблема ми: пътувах до Ямбол и се опитах да въведа града, улица и номер, но нестава. Пробвах и на кирилица и на британски и американ англииски, но няма Ямбол.
По-късно се сетих и изключих европейската карта и взе ,че стана.
....
и
...
Проблеми с търсенето се получават при скапани индекси. Оправят се с преинсталиране на повредената карта/и.
....
и
...
Опитайте да изключите Европейската карта, за да елиминирате евентуални конфликти между картите при търсене. За целта влезте в "Инструменти" > "Настройки" > "Карта" > бутон "Карта Инфо" и махнете отметката срещу City Navigator Europe NT.
Когато излизате от България, не забравяйте да включите отново карта City Navigator по аналогичен начин.
...
ИЗЧЕТЕТЕ всичко за затвърдяване на познанията !
Редактирано от Tsvetkov43 на 14.04.09 23:14.
| |
Тема
|
[re: Tsvetkov43]
|
|
Автор | stelll_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.09 19:20 |
|
Пробвах на латиница после качих мл и после лат не открива пак по малки градове или села както и други обекти като язовири например.В европейската карта също създава проблеми (сити навигатор нт 2008) например страна като Испания я няма въобще...........,да не е проблем със софтуера на устройството от къде да си изтегля по нов и как да го инстална в навигатора.нормално ли е аиго8 да открива дори и най затънтените места а гармин..........не знам какво да кажа дано не е така по принцип а единствено аз да имам този проблем
| |
|
Здравейте !
Явно във вашият случай клони към "частен".
Хубавото е че, имате удачна алтернатива => i-GO.
Успехи, Цецо.
| |
|
А как мога и има ли въобще възможност да се смени софтуера на гармин например с иго8 понеже съм чувал за някакво отключване но не знам за какво точно става въпрос
| |
Тема
|
[re: stelll_]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 01.05.09 14:49 |
|
МИ като не търси с офроад 4.8 има и други подробни карти на България. По едно време също пробвах версия 4.8 но почваше да свири за превишаване на скоростта още при 2 км/ч и я разкарах
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
stelll_ (2.5 24V) |
Публикувано | 01.05.09 17:41 |
|
Никога досега не ми е свирила за превишена скорост дори от теб научавам че има такава опция всъщност какви други карти има за гармин предложи нещо,трябва ли да сменям базовата карта или инсталация се прави както при версии 4.хх чрез заместване със същото име.И въобще как да си направя навигатора пълноценен не само за България а и за цяла Европа,така че да мога да разчитам на него да ме заведе до място което наистина незнам!
| |
Тема
|
[re: stelll_]
|
|
Автор |
DTMF (стар клубар) |
Публикувано | 01.05.09 19:45 |
|
bgroutingmap,bgroute4.2 и още няколко не толкова известни
Също можеш да си качиш и картата на европа (около 1,5 гб) и да и махаш отметката когато си в Бг.
За инсталацията няма нищо за коментиране
| |
|
|
|
|