Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:51 07.12.25 
Мобилни комуникации
   >> GPS
*Кратък преглед

Тема Garmin Mobile XTнови  
АвторBECKETT (Нерегистриран)
Публикувано14.01.08 18:15

nqkoi moje li da mi dade karta na BG i po golmite gradove? no karta s koqto moje da se routira? blagodarq predvaritelno

Тема Re: Garmin Mobile XTнови [re: BECKETT]  
Автор Tsvetkov43 (Alma8Y)
Публикувано15.01.08 09:10

Да Ви я даде - едва ли! По-скоро би Ви я про_дал или пре_дал неговата инсталирана вече карта и софтуер на съответният хардуер - GSM.

.......... чудно ми е - как така не Ви е по "силите" да си позволите 0т 10 до 20% от стойноста на GSM aпарата за да се радвате на един чудесен продукт ?!

Вероятноста да намерите "лек" или без_платен начин на употреба клони към нула.

.....или между 10 и 13 1/3 лв/месец, ако разпределим за периода от 1 година включващ ъпдейти за същият период.

Тема Re: Garmin Mobile XTнови [re: Tsvetkov43]  
Публикувано15.01.08 10:03

taka e,no v BG nishto ne se pravi kakto trqbva i ne vinagi kupuvash tova koeto o4akvash! taka 4e . . . GSMa mi ne e praven v BG i zatova si go kupuvam spokoino,a otnosno softa . . . . trqbva naistina da 4uq dosta superlativi za nego za da si go kupq!!! pak tova 4e go nqma bezplatno . . . nqma kak da e vqrno :) ima samo 2 sugirni neshta na toq svqt . . .maikata i smarta!!!

АвторTsvetkov43 (Нерегистриран)
Публикувано15.01.08 15:20

Да . Разбирам Ви!

... за съжаление по понятни причини няма тестов вариянт на карта за Гармин.

Ако сте от с. София - можете да наминете покрай бистро Централ /долепено е до Руините/. Потърсете Боби или мен и ще имате възможност да се запознаете и тествате картата на Сабин Коларов 4.++ върху Nokia N95 8GB & Garmin Mobile XT.

BTW ot около 8 месеца същият автор закупи и ползва оригинален гармински компилатор, затова и цената на продукта е по-различна. Не ми се ще аз да навлизам в подробности относно проекта и как се сформира въпросната цена ....... но така е когато произвеждаш с позволението и знанието на горе_цитираният лидер в навигационни средства.

Та горният параграф почти дава и отговор на твърдения тук и по други форуми - дали е законен; дали е оригинален; колко е лесно да се направи.... но мен ме мързи; има ли или кога ще излезне читав генератор на ключове......

България е отделен сегмент и е от интерес за Гармин ! От трите ми известни платени вариянти на карти за Гармин устройства има един единствен към момента официално известен в България и на Гармин.

До колкото ми е известно има известни бонификации за:
- 2-ро или повече устройства към един и същи клиент
- 2-ра поне година на законно закупен лиценз за първата година
- подпомагане и съдействие при подобряване на бъдещите версии благодарение на самият клиент.

Тема Re: Garmin Mobile XT [re: Tsvetkov43]  
Публикувано15.01.08 16:19

ne me razbiraite pogreshno! az sam saglasen da dam pari za soft i cenq truda na horata,no moq interes kam Garmin e po skoro lubitelski ot kolkoto nujen! az sa ot Vn i sam s 6110 i imam fabri4no slojen Route66,no za sajelenie do kolkoto mi e izvestno nqma podrobna karta na Vn.Imam dosta podrobna za Sf i glavnite patiushta na BG! Razbira se 4e ako ima karta na Vn po skoro shte si q kupq ot kolkoto da q tarsq free.Da ne zabravqme 4e cracknatiq soft pravi pove4e greshki ot leganiq.

АвторTsvetkov43 (Нерегистриран)
Публикувано15.01.08 20:56

Става ми все по-ясно.

И ако правилно съм "стоплил" Vn ще да е ICAO code LBWN или за местноста FIR LBWR - Варна, демек - с приблизителни координати

.

Много приятен и красив град! ..... ехх.х.х. минаха 2 ценни години от живота ми там....., но пък имам много топли и приятни спомени.

Та в този случай - ако дадете координати на 2-та противоположни ръба на правоъгълник или квадрат /ориентирани по посока на W -> E/, то мога да Ви пратя/публикувам снимка от приложението MapSource за указаната площ. Така ще е видно каква информация има и какъв път би избрало приложението при зададените от Вас критерии и сътветен маршрут при известни поне START/FINAL несъвпадащи точки.

Друга възможност е да запитате отново тук /форум_а/ дали има склонен от Варна човек с рутираща карта за демо/показ.

P.S. все някога се започва с тази "краста" GPS......
.

Тема Re: Garmin Mobile XTнови [re: Tsvetkov43]  
АвторMитpeв (Нерегистриран)
Публикувано16.01.08 10:47

Аз искам карта на БГ имам Нокия 6110 Навигатор колко ще ми струва и как можете да я инсталирате на тел.?
От СтЗ.съм

Тема Re: Garmin Mobile XTнови [re: Mитpeв]  
Автор Tsvetkov43 (Alma8Y)
Публикувано17.01.08 00:36

Здравейте Г-н Mитpeв!

Има някои допълнителни под_питвания...., които е най-добре да решите с момчетата от поддръжката при Сабин.

- имате ли вече инсталирана Garmin Mobile XT и каква версия е
- имате ли други карти с лицензия инсталирани вече или смятате ли да имате
- цена и начин на плащане .........
- придобиване на ключ/лицензия за ползване на съответното идентифицирано устройство

Дано не съм оставил впечатлението, че съм от екипа му - просто доволен многогодишен клиент ++.

Едно добро начало е да изчетете изписаното в друг български форум на следните места

за да се ориентирате по-добре дали това е продукта желан от Вас.

И още едно уточнение - има свободни /без заплащане/ и неподдържащи рутиране карти за Garmin, които са едно добро начало за ориентиране и пъвоначално тестване. IMHO най-добрата и завинаги безплатна е на К2 !!!

Смятам, че не e моя работа .... ценовата политика и други там подобни неща. Ако имате път насам /към голямо с. София/ можете да се свържете с мен и да Ви заведа до магазинът му. Като правилният начин е чрез лично съобщение до самият Сабин /aka sabin/ във форума на offroad-bulgaria.

И за да не кажете, че отговарям като член на НДСВ и се "държа като задник" ето софийския телефон на поддръжката :9806677 от понеделник до събота от 10 до 17 ч.
.

Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано18.02.08 20:49

Какъв интересен разговор се е заформил тук

Отдавна има подробна карта на Видин (макар че автора на този пост няма да прочете това )

Автор DTMF (ветеран)
Публикувано10.03.08 21:52

И аз си инсталирах Гармин ХТ на симбиан 9.1, има 2 безплатни карти на БГ на топомапс.инфо, но нещо не успях с инсталирането на картите. Утре ще се мъча пак)) Иначе до момента съм го отключил да работи с външни обикновенни ГПС-и по блутут. Ако някои е успял да качи безплатните карти ще се радвам на инфо

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.