Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:21 08.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GPS
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови  
Авторskoda (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 12:32

Доколкото разбрах има 2 рутиращи карти за БГ:

- едната на Георги Йорданов - 75лв, http://detailmap.net
- другата на Събин - 130лв, продават я в Геотрейд http://www.geotrade.bg

Който има опит с някоя от двете нека сподели. Аз лично се чудя коя да избера.

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: skoda]  
Автор Дaниeл_ ()
Публикувано20.04.07 13:04

аз съм виждал/пробвал само първата и според мен има още много какво да се работи по нея...

ако някой има някаква версия на втората (може и по-стара) нека да я сложи някъде да я прегледаме! аз лично се ориентирам прекрасно и без карта, но имам много приятели и приятелки за които това ще е голямо облекчение - просто трябва да знам какво да ги посъветвам

Автор Бypaн (ентусиаст)
Публикувано20.04.07 13:16

По-скоро е обратното - картата на Георги Йорданов се разпространява от Геотрейд.
Ето линк към един текст на TUONO сравняващ двете карти:

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: Бypaн]  
Авторskoda (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 13:29

Доколкото съм информиран от около 4-5 месеца Геотрейд разпространяват картата на Събин, а преди са продавали тази на Георги.

А за линка дето ми изпрати: - да той наистина сравнява двете карти, но обърни внимание, че тази страница е създадена на 18.01.2006. По това време картата на Събин е била само offroad (само за планински черни пътища). По-късно Събин я преименува на "Навигационна Карта на България" и тя започва да се продава от Геотриейд. А и все пак от 18.01.2006 е минало доста време и определено двете карти са претърпяли огромни подобрения.

Тази информация я имам от официалния форум на Събин - и по-точно от тука:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7668

Автор TUONO (непознаваем)
Публикувано20.04.07 13:38

Статията наистина е писана Януари 2006, но тогава и сега ползвам Off-road карта от 2005 година. Картата винаги е съдържала и пътищата в страната и никога не е била само off-road карта, просто така се е казвала за да се подчертае наличието на много километри "черно".

"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
===

===

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: TUONO]  
Авторdpd (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 20:06

Типично за форума!!
Някой задава въпрос с надеждата, че ще получи компетентен и полезен отговор, а в замяна на това се отприщва една безкрайна говорилня като последното, което се коментира е зададения въпрос.
В такива случаи най-важното е да се докажем кой е по- по- най-!!!
Класическа форма на нарцисизъм.
Затова skoda ти предлагам трети вариант.Намери последната версия на City Navigator NT v.9.В нея ще намериш професионално изработена рутираща карта на България, с много точна карта на София, с възможност за търсене по адреси.Мога да ти изпратя отключващи кодове при нужда.
"Ако имаш една шепа брашно, дай го на хлебаря да ти направи хляба."

Тема Прави си, но не съвсемнови [re: dpd]  
Автор TUONO (непознаваем)
Публикувано20.04.07 20:54

Много спорове се водят на тема "Коя карта е по-по-най...", но няма никакъв смисъл да се сравняват. И друг път съм казвал, че картите са насочени към различни потребители. Все едно да сравняваш Land Rover Defender с Lancia Delta. Всяка от тях си има място под слънцето.

Относно новите карти на Гармин. Наистина всичко е истинско, има си адреси, красиви улици за София и т.н., но до тук с хубостта. Която и да е Българска карта е в пъти по-използваема и полезна. Освен това България не е София. Трябва да минат години докато се направи хубава карта на страната. До тогава обаче нашите родни разработки ще си останат най-добри въпреки многото грешки.

"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
===

===

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: dpd]  
Автор PRN ()
Публикувано20.04.07 22:46

Извинявам се за отклонението от темата. Виждам че Гармин има някакъв модел iQue, който е базиран на Покет Уиндоус 2003. Това означава ли че картите на Гармин биха работили на Уиндовс Мобайл 5? Въобще Гармин поддържа ли тази платформа или само собствените си устройства?

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: PRN]  
Авторivan (Нерегистриран)
Публикувано20.04.07 23:29

dpd Аз имам юръп сити навигатор, отключен към компютъра, но не и към приемника, можеш ли да ми помогнеш с кодовете?

Тема Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ картинови [re: ivan]  
Авторdpd (Нерегистриран)
Публикувано21.04.07 00:39

Дай адрес.
Имам регистрационните /25 символа/ кодове за версии 8 и 9.
Дано ти свършат работа.Регистрирай GPS-a в сайта на Garmin.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.