|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Сравнение между 2-те рутиращи БГ карти
|
|
Автор | skoda (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 12:32 |
|
Доколкото разбрах има 2 рутиращи карти за БГ:
- едната на Георги Йорданов - 75лв, http://detailmap.net
- другата на Събин - 130лв, продават я в Геотрейд http://www.geotrade.bg
Който има опит с някоя от двете нека сподели. Аз лично се чудя коя да избера.
| |
Тема
|
Re: Сравнение между 2-те рутиращи БГ карти
[re: skoda]
|
|
Автор |
Дaниeл_ () |
Публикувано | 20.04.07 13:04 |
|
аз съм виждал/пробвал само първата и според мен има още много какво да се работи по нея...
ако някой има някаква версия на втората (може и по-стара) нека да я сложи някъде да я прегледаме! аз лично се ориентирам прекрасно и без карта, но имам много приятели и приятелки за които това ще е голямо облекчение - просто трябва да знам какво да ги посъветвам
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бypaн (ентусиаст) |
Публикувано | 20.04.07 13:16 |
|
По-скоро е обратното - картата на Георги Йорданов се разпространява от Геотрейд.
Ето линк към един текст на TUONO сравняващ двете карти:
| |
Тема
|
[re: Бypaн]
|
|
Автор | skoda (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 13:29 |
|
Доколкото съм информиран от около 4-5 месеца Геотрейд разпространяват картата на Събин, а преди са продавали тази на Георги.
А за линка дето ми изпрати: - да той наистина сравнява двете карти, но обърни внимание, че тази страница е създадена на 18.01.2006. По това време картата на Събин е била само offroad (само за планински черни пътища). По-късно Събин я преименува на "Навигационна Карта на България" и тя започва да се продава от Геотриейд. А и все пак от 18.01.2006 е минало доста време и определено двете карти са претърпяли огромни подобрения.
Тази информация я имам от официалния форум на Събин - и по-точно от тука:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7668
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TUONO (непознаваем) |
Публикувано | 20.04.07 13:38 |
|
Статията наистина е писана Януари 2006, но тогава и сега ползвам Off-road карта от 2005 година. Картата винаги е съдържала и пътищата в страната и никога не е била само off-road карта, просто така се е казвала за да се подчертае наличието на много километри "черно".
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== ===
| |
Тема
|
[re: TUONO]
|
|
Автор | dpd (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 20:06 |
|
Типично за форума!!
Някой задава въпрос с надеждата, че ще получи компетентен и полезен отговор, а в замяна на това се отприщва една безкрайна говорилня като последното, което се коментира е зададения въпрос.
В такива случаи най-важното е да се докажем кой е по- по- най-!!!
Класическа форма на нарцисизъм.
Затова skoda ти предлагам трети вариант.Намери последната версия на City Navigator NT v.9.В нея ще намериш професионално изработена рутираща карта на България, с много точна карта на София, с възможност за търсене по адреси.Мога да ти изпратя отключващи кодове при нужда.
"Ако имаш една шепа брашно, дай го на хлебаря да ти направи хляба."
| |
Тема
|
Прави си, но не съвсем
[re: dpd]
|
|
Автор |
TUONO (непознаваем) |
Публикувано | 20.04.07 20:54 |
|
Много спорове се водят на тема "Коя карта е по-по-най...", но няма никакъв смисъл да се сравняват. И друг път съм казвал, че картите са насочени към различни потребители. Все едно да сравняваш Land Rover Defender с Lancia Delta. Всяка от тях си има място под слънцето.
Относно новите карти на Гармин. Наистина всичко е истинско, има си адреси, красиви улици за София и т.н., но до тук с хубостта. Която и да е Българска карта е в пъти по-използваема и полезна. Освен това България не е София. Трябва да минат години докато се направи хубава карта на страната. До тогава обаче нашите родни разработки ще си останат най-добри въпреки многото грешки.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== ===
| |
Тема
|
[re: dpd]
|
|
Автор |
PRN () |
Публикувано | 20.04.07 22:46 |
|
Извинявам се за отклонението от темата. Виждам че Гармин има някакъв модел iQue, който е базиран на Покет Уиндоус 2003. Това означава ли че картите на Гармин биха работили на Уиндовс Мобайл 5? Въобще Гармин поддържа ли тази платформа или само собствените си устройства?
| |
Тема
|
[re: PRN]
|
|
Автор | ivan (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.07 23:29 |
|
dpd Аз имам юръп сити навигатор, отключен към компютъра, но не и към приемника, можеш ли да ми помогнеш с кодовете?
| |
Тема
|
[re: ivan]
|
|
Автор | dpd (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.07 00:39 |
|
Дай адрес.
Имам регистрационните /25 символа/ кодове за версии 8 и 9.
Дано ти свършат работа.Регистрирай GPS-a в сайта на Garmin.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|