|
|
|
Тема
|
Възможна комбинация?
|
|
| Автор |
MAP (himself) |
| Публикувано | 04.03.07 23:20 |
|
|
Здравеите,
Първо искам да спомена че съм напълно "бос" в тази област, но това не ми пречи да се замисля за ползата от GPS. Имал съм ситуаций в които много би ми помогнал а и се надявам да имам още много такива.
С оглед на съставяне на най-евтин GPS с подръжка на карти, след дълго четена в нета ми доиде идея за комбинация от стар смартфон (SE P800) + bluetooth или кабелен приемник. Ако въпросния смартфон (Symbian 7 + bluetooth) може да върши тази работа, то бих получил GPS с подръжка на карти за около 350-400 лева.
Въпроса ми е дали някои е пробвал или знае дали би се получило нещо надеждно работещо от това?
Не е...това на което ти прилича
| |
|
Тема
|
Re: Възможна комбинация?
[re: MAP]
|
|
| Автор | нoвaka (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.03.07 07:43 |
|
|
Здравей, и аз съм "бос" но доколкото съм чел - МОЖЕ , само малко въпроса със софтуера и картите не ми се е изяснил.
| |
|
Тема
|
[re: нoвaka]
|
|
| Автор |
Savich (новак) |
| Публикувано | 06.03.07 00:00 |
|
|
Тази комбинация е работеща,но е много ограничена в предвид на това че на Р800 Symbian не са много програмите които може да се инсталират,а от там и карти които да се ползват.SmartCom(MapView),TomTom5,Route66 са програмите за които се сещам,че ще проработят.
| |
|
Тема
|
[re: Savich]
|
|
| Автор |
DTMF (пристрастен) |
| Публикувано | 07.03.07 00:15 |
|
|
И тези 4 програми никак не са малко, всъщност за новите симбиани е по трудно да намериш))
Редактирано от DTMF на 07.03.07 00:15.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Orelaz (3,5NTRP) |
| Публикувано | 14.03.07 15:52 |
|
|
Това което е сигурно е че трябва и нова батерия да си вземеш. Миналата година със СЕ 910 (на 5 месеца), Блутут ГПС и ТомТом5 за 1 час ми скапваще батерията на магистрали е Европа. Освен това картите с които работи Р800 май са до 512 МБ, така че свестни карти няма да може да инсталираш. С 2-думи - не става.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | 9x18 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.03.07 23:40 |
|
|
Аз си направих следната комбинация. Купих Geko 201 (256 лв.), разполагам с HP iPaq 2110 (Покет на старо може да намериш за около 200 - 250 лв), конектор за покета (16 лв). Сложи си ГИС Руса, че поне за нея карти можеш да намериш/направиш, и си готов. Сметни си сам колко ще ти излезе нещо подобно и каква ще ти е ползата от отделните компоненти. Такава система ползвам от около 3-4 месеца, все още има неща за дообработване, най- вече захранването на покета и гекото от запалката на колата, но работи и то доста добре. Трябва да помислиш и за защитата на покета от влага, удари и т.н.
Tuono е прав за смартфоните. Родените да пълзят не могат да летят
Дано съм ти помогнал.
| |
|
Тема
|
[re: 9x18]
|
|
| Автор |
TUONO (непознаваем) |
| Публикувано | 15.03.07 07:44 |
|
|
Ето една добра комбинация за пример. Така имаш покет с добри карти, а когато се наложи махаш излишните неща и оставаш само със здрав приемник за измъкване от ситуацията.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== ===
| |
|
Тема
|
[re: TUONO]
|
|
| Автор | 9x18 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.03.07 17:31 |