Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:09 03.07.25 
Мобилни комуникации
   >> GPS
*Кратък преглед

Тема Въпрос за NUVI 350нови  
Автор Skoda_RS (непознат)
Публикувано21.08.06 17:30

Здравеите,на скоро ходих до Несебър и реших да проверя възможностите на този приемник.Когато му зададах крайната цел,гпс-а направи маршрут София-Пловдив-Ст.Загора...........Бургас-Несебър.Опидах се да му задам маршрута след Айтос през Каблешково(прекия път)за да не ходя до Бургас,но така и не успях.Та въпроса ми е дали има такава възможност,и ако има как става.Дали проблема не е в това че ползвах допълнителната карта на България която Геотрейд продава(в картата на гармин България я няма).

Тема Re: Въпрос за NUVI 350нови [re: Skoda_RS]  
Автор TUONO (непознаваем)
Публикувано22.08.06 10:17

Рутиращите карти следват една и съща логика. Ако е решил приемника да те води до Бургас, няма значение дали от София, Пловдив или Айтос ще ми зададеш дестинацията. Но ако произволно по прекия път му зададеш междинна точка, тогава ще решиш проблема.
Когато ходих до Ахтопол това лято, по маршрута Перник-Ахтопол му зададох 6 точки, през които искам да мина и всичко беше наред. Иначе GPS-а решава да се прави на умен и на места се опитва да ме води по пътища, по които не искам.

"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
===

===

Тема Re: Въпрос за NUVI 350нови [re: TUONO]  
Публикувано22.08.06 14:45

А имаш ли представа как се задават междинни точки на NUVI ?Аз прерових всички менюта и не намерих такава опция.

Тема Re: Въпрос за NUVI 350нови [re: Skoda_RS]  
Публикувано22.08.06 15:44

Незнам да има специално меню за това, а Nuvi го помня бегло като възможности. На моят приемник създавам Route, т.е. последователност от точки, през които трябва да мина. Един Route е съставен от минимум 2 точки, например София-Несебър. Веднъж създаден маршрут можеш да си го редактираш както искаш. Има си меню за добавяне на нови междинни точки, за преместване на точките в друга последователност, реверс на маршрут и т.н. Даже приемника може да ти изчисли най-оптималния маршрут ако трабва да минеш през 4 различни и отдалечени места. Например Банкя, Дружба, Овча купел и Панчарево, като тръгваш от Бухово.

Там гледай, в Route менюто

===

===

Публикувано23.08.06 22:44

Нищо не се получава,явно твоя приемник е по добър.Няма такава опция,прави си маршрута от където си реши и това е,няма мърдане.

Тема Re: Въпрос за NUVI 350 [re: Skoda_RS]  
Публикувано28.08.06 09:56

МОят приемник е друг тип. Какво ли не опитах, но на Nuvi не успях да намеря как се добавя междинна точка.

===

===

Автор BAl_VLADO (непознат )
Публикувано02.09.06 00:57

Здравейте,
Преди седмица минах по същият път и се опитах да отида от Айтос до Равда през Каблешково. Както може да се досетите резултата бе абсолютно същият!
Както казво ТUONO наистина NUVI –то обича да се прави на много умно. От опит обаче знам, че това се дължи до голяма степен на картата. Тази на GEOTRADE
(Г. Йорданов) наистина е добра, но що се отнася до рутирането има грешчици из нея.
А и на места дори gps-a показва че се движим извън пътя, примерно из царевицата !
Оносно междинните точки при NUVI – всичко е много лесно, но не е обяснено добре в ръководството. Необходимо е да се влезе в режим „преглед на карта” – т.е.да се чукне върху дисплея. След това чукнете някъде по пътя мвжду двете дестинации
( например ако сте около Айтос и пътувате за Несебър чукнете на Каблешково). Върнете се в основното меню, маркирайте „DETOUR” и всичко е наред! Така NUVI ще ви преведе по пътя, по който е разположена междинната точка ( в случая Каблешково). Могат да се задават много междинни точки една след друга и уреда ще ви води през всяка една.
Относно исинското рутиране из Европа и търсене на адреси, хотели, забележителности, паркинги и какво ли не, NUVI наистина е безценен уред ! Разбира се когато разполага със истински карти, както тези на NAVTEQ, които са предварително заложени. Странно е, че липсват на Унгария, Словакия и Словения например.
През юли направих обиколка из Европа и удоволствието от пътуването се дължеше до голяма степен на помощта на NUVI.
В Будапеща загубих около два часа в обикаляне и разпитване докато открия хотела, докато във Виена и в по-голямата част на Европа просто бе достатъчно да напиша името и бях довеждан завой след завой буквално пред входа !
Иначе казано gps приемниците от серията NUVI спред мен са чудесни и ги препоръчвам най-горещо на всеки, който колебае !

Редактирано от BAl_VLADO на 02.09.06 00:59.

Тема Re: Въпрос за NUVI 350нови [re: BAl_VLADO]  
Публикувано06.09.06 18:08

Направих го така както казваш,но резултата е следния:Преди да създам междинна точка пътя беше Айтос,Бургас,Несебър.След като създадох междинна точка Каблешково,на екрана се появи маршрут Айтос,Каблешково след което ме връща на главния път(там където се отклоних за Каблешково) и пак през Бургас.Ползвам картата на Г.Йорданов(купих я от Геотреид),наистина на няколко места показваше че се движа през полето,но в общи линий става.Малко е сложно намирането на адреси(в много случаи даже невъзможно),но да се надяваме че ще има ъпдеит.За чужбина си прав,там и е силата на тази машинка.Аз също я препоръчвам на всеки които е решил да си купи автомобилна навигация.Дано скоро се появят карти на Унгария, Словакия и Словения (а също и на България) за да може удоволствието да е пълно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.