|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Да направиме карта на КАТ засадите
|
|
Автор | шoфьopчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.05 10:22 |
|
Привет,
дали е трудно да направиме карта на БГ (Слой само предполагам), където да отбележим обичайните места където има КАТ-аджии или камери за скорост. Мисля , че в 90% са относително постоянни местата където висят, и такава карта ще е от супер полза за всички шофьори.
Дайте идеи как би могло това да бъде реализирано? Да направиме POI слой, или друг начин?
| |
Тема
|
Re: Да направиме карта на КАТ засадите
[re: шoфьopчe]
|
|
Автор | Cт-нa Bapaдин (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.05 13:15 |
|
Да, бе, точно така - на тъпанарите, дето карат със 90-100 при ограничение 50, само това им трябва. На какви подвизи от безсмислен ентусиазъм са готови хората, само и само да не спазват закона!
Като сме почнали - защо да не се направи и карта с местата, където най-много идиоти са си размазали мозъците заради превишена скорост? 
| |
Тема
|
[re: Cт-нa Bapaдин]
|
|
Автор | Fori (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.05 18:09 |
|
ave ej bastun. che si niakade na sianka i si piuesh kafeto i imitirash dejnost, a po tova vreme znaesh li kolko momicheto se iznasilvat ili jeni ograbvat?!? kato ti triabva chenge s lupa ne mojesh da go otkriesh...ari begaj ot tuka, che ne se zaslujava da govoria s tebe..........4 pati mi kradat akomulatora ot kolata, chengetata znaiat koisa, ama kvo ot tova, vse edno im e rabota...........
| |
|
Аз вече спрях да мигам с фаровете за предупреждение за катаджии. Мисля, че си правиме лоша услуга ! Повече от 1000 човека загиват годишно по нашите пътища ! 
| |
Тема
|
[re: nikoN]
|
|
Автор | vlado (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.06.05 01:23 |
|
аз съм за, стига сме ги черпили наглеците, обикновенно дебнат на места с безумни ограничения за да има повече плячка. а за намаляване на катастрофите най-много ще помогне да се оправят пътищата и да се сложи маркировка.
| |
Тема
|
[re: шoфьopчe]
|
|
Автор |
TUONO (непознаваем) |
Публикувано | 12.06.05 10:19 |
|
Има смисъл да се направят на карта опасните места и кръстовища в България.
Правих опити да достигна до такава информация, но без успех.
Относно катаджиите - ако бяха "на всеки киометър" щеше да е още по-добре.
Обяснете ми, трябва ли да има шофьорска книжка човек, който постигна средна скорост по трасето Белица-Юндола-София около 82-85 км/ч, който караше със 120 през населените места а на магистралата със 180 км/ч, който влизаше в завоите край деретата в Юндола със 90 км/ч и едва избегна 3 челни сблъсъка, който за да вземе завойте без да излети влизаше 100% в насрещната лента.
Такъв наричам ПЪЛЕН ГЛУПАК и НЕ заслужава да се докосва до автомобил.
Забравих да кажа за колата - Мерцедес на "100" години пълен с 5 човека, опа, грешка - с 4 човека и един ГЛУПАК.
Иначе с нетърпение чакам момента, в който някое ченге ще ме спре за превишена скорост без да съм я превишил и да ми нашише акт. Тогава ще се разбере силата на ГПС-а на записва всичко подробно.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
| |
|
ама те ще те разберат ли. Аз не вярвам някой да се впечатли.
( Мен ме спряха и им показах антирадара, те ми препоръчаха на кой адрес да ходя да ми го донастроят.) Сигурно може да се напише оплакване горе в КАТ с данни от GPS , но надали ще има ефект ...
| |
|
Ако се опитат да "надпишат" скорост или ме засекат по далече от колкото е действието на знака изобщо няма нужда да ги убеждаваш. Предупреждаваш ги за GPS-a, изчакваш културно да ти напишат акт и на довиждане психически го подготвяш да очаква заповедта за уволнение. И да не го махнат, ще си научи що е то GPS.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
| |
Тема
|
[re: TUONO]
|
|
Автор | Uri (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.05 11:08 |
|
Ami az lichno mislia che osven za izbiagvane na globi, signalizacia za radari i KAT-adgii shte pomogne da karame po-bezopasno. Az izpolzvam TomTom za navigacia (vyv Francia) i sym si vkaral bazata na vsichki radari (fixirani i mobilni) na radarite za distancia i radarite pri svetofarite. Poluchavam glasovo preduprejdenie za navlizane v obseg na radar kato nastroivam vremeto na preduprejdenieto predi radara (primerno 30 sek, kalkulirani ot softuera na baza tekushtata mi skorost).
Imaiki predvid che radari tuk se slagat obiknoveno na opasni mesta (vseki moje da si svali bazata s mestata na radarite ot saita na policiata) preduprejdenieto pomaga da karash sys syobrazena skorost.
Tova reshenie e napylno legalno, daje v momenta se prodava prost produkt - gps + zvukova signalisacia za radarite vyv FR (bez display) , koito e odobren ot policiata.
| |
Тема
|
[re: Uri]
|
|
Автор | ideaman (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.05 15:08 |
|
...a az predlagam da si montirame "antiradari" (jammer) a ne "radarni detektori"...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|