|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Източници на информация   |  |  | Автор | Zappo  (оптимист) |  | Публикувано | 06.07.04 09:32 |  |  | 

Карти на България (любителски)
 - Безплатна карта за Гармин
 - Безплатна карта за Гармин (рутираща)
 - Платена карта за Гармин(рутираща)
 -  От руските военни карти (Ведрин)

- Беласица, Огражден, Алиботуш, Стъргач

Производители

-

ОЕМ

Програми

Информация
 - Tuono  е направил доста качествен обзор/анализ на различни видове GPS приемници

- доста пълен списък - Гармин
 - спецификация на комуникацията за гармин

- актуализира се често

Създаване на карти
 - обща информация
 - информация за магелан
 - магелан
 - Сайт на Михаил Шаронов със различен софтуер за Magellan
 - гармин
 - гармин
 - гармин
 - гармин, алан
 Linux projects
 - гармин

Underground
 - гармин
 - магелан
 - общ
 - списък със карти

Това е за начало. Пращайте като отговор към тази тема коментари/информация която да се добавя.
 Редактирано от Zappo на 31.03.09 19:57. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Топографски карти  [re: Zappo] |  |  | Автор | D.H.V. () |  | Публикувано | 06.07.04 22:35 |  |  | 

Това също ще е интересно - сайтове с топографски карти:

и един списък с линкове (актуализира се често):

Някой от картите имат готови .map файлове за OziExplorer, а за останалите не е проблем да се калибрират, тъй като имат координатна мрежа и са в известна проекция (Pulkovo 1942).
 Засега не мога да открия топографските карти на България 1 : 50 000 (тези от библиотеката на Berkeley, който са само off-line). Ако някой знае как да се намерят . . .

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Източници на информация
[re: Zappo] |  |  | Автор | Илko () |  | Публикувано | 06.07.04 23:42 |  |  | 

Ето няколко линка за които се сещам в момента ...

Според мен първите 3 в списъка имат представители в България и модули могат да се купят от склад.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Източници на информация  [re: Zappo] |  |  | Автор | ideaman (Нерегистриран) |  | Публикувано | 24.11.04 09:28 |  |  | 

Hi ZAPPO,

Dobavi km spisaka na "Schindler" i:  www.gps-bg.com

Ciao.

ideaman

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Източници на информация  [re: ideaman] |  |  | Автор | Zappo  (оптимист) |  | Публикувано | 13.12.04 08:59 |  |  | 

Всичко хубаво, но ако може дизайнера на сайта да попромени малко надписите по заглавните страници заради следните съображения:
 1. Има регистрирана и функционираща фирма с име "GPS България"
 2. Алан тепърва навлизат на пазара в българия и е малко некоректно да се именуват едва ли не единствените в българия.

Лично мнение:
 Доста некоректно е да се регистрира домейн с такова име и в него да се налага конкретен продукт. Най малкото Магелан и Гармин са едва ли не с традици в тази област, а за тях дори не се споменава никаде. Поне аз не намерих такова място.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Топографски карти  [re: D.H.V.] |  |  | Автор | Mitaka (Нерегистриран) |  | Публикувано | 20.12.04 17:01 |  |  | 

Ako njakoi ima topografskite karti na BG v ma6tab 1:50 000 da mi pi6e na e-mail: mitak_a@abv.bg

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Източници на информация  [re: Zappo] |  |  | Автор | LZ5CR (Нерегистриран) |  | Публикувано | 12.01.05 15:06 |  |  | 

Реакция на:

1. Отношението на Нахалниците и Монополистите от Цифрови Системи !!!
 2. Регистрирането на "GPS България" (фирмата на MTEL) които твърдят че сигналът е "безплатен" за техните клиенти... хайде стига с тези селски номера !!!

|  |  |  
             | 

| Тема |  [ОТ]Re: Източници на информация  [re: LZ5CR] |  |  | Автор | Zappo  (оптимист) |  | Публикувано | 12.01.05 18:35 |  |  | 

1. Реакция или не, ситуацията е такава и за мен текста е заблуждаващ.
 2. Дефакто е безплатен. Цената за ползване е калкулирана във цената на всеки приемник извън щатите.

Ако се смята че GPS-България е монополист защото първа е регистрирала това име, има още много примери за това. Ако се направи алтернатива на тях която да предлага качество на услугата ако не по-добро, то поне еквивалентно и се наложи масово, мисля че няма да е от значение името.

Основно визирах липсата на връзки към останалите популярни в България приемници: Magelan, Garmin а защо не и Holux? Аз асоциирам името на домейна с нещо като портал където има пълна информация за всичко свързано с GPS, а там такава не намирам. Виждам информация само за Алан.

|  |  |  
             | 

| Тема |  [ОТ]Re: Източници на информация  [re: Zappo] |  |  | Автор | L Z 5 C R (Нерегистриран) |  | Публикувано | 12.01.05 19:05 |  |  | 

Приемам коментара ти. В страницата ще се направят промени !!!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Internal message for ZAPPO !!!  [re: L Z 5 C R] |  |  | Автор | ideaman (Нерегистриран) |  | Публикувано | 02.03.05 10:31 |  |  | 

Zappo, много се радвам че имам работа с технически грамотни хора. Нямаше нужа да викаш Шерлок ХОЛМС за "IP" - то. Просто трябваше да питаш, и аз щтях да ти го кажа. След което можеше да ме заключиш...
  с два катинара а не с един !!! 
 Смятам че това което правиш е дискриминация, защото съм черен... Стига с тоя расизъм !!! Нали България беше уж толерантна държава.

Както и да е... играта с "IP" - та може да продължи до безкрайност, и ти го знаеш. Това не е решение. Старото IP го дадох на едно маце... ще има да се чуди защо неможе да си намери гадже в dir.bg ....

Винаги е така... един и същ сценарий: Някой "ОЛИ" се заяжда, ideaman се ядосва, след което темата се заключва... до болка познато.  По добре провери "IP" - то на "ОЛИ" - тата, от там идва инфекцията...

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |