|
Тема
|
пълнени гъби
|
|
Автор | шexepeзaдa (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.01 17:16 |
|
Знаете ли лесна и вкусна рецепта за пълнени гъби?
| |
Тема
|
Re: пълнени гъби
[re: шexepeзaдa]
|
|
Автор | burkanche (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.01 17:51 |
|
те рецептите за пълнени гъби всичките са вкусни и лесни :)
ти с какво искаш да ги пълниш?
можеш да си направиш комбинация от предпочитаните ти зеленчуци, ситно накълцани или нарязани, с малко мазнина объркани, айде в гъбата и запичане... по кръчмите слагат и кашкавал отгоре.
аз лично предпочитам гъбите пълнени само с малко масло и толкоз... кво ше им разваляме вкуса?
| |
|
И аз ги предпочитам само с масло‚ ето една рецептичка:
Необходими продукти:
1 кг пресни печурки;
2 филии бял хляб;
80 г масло;
1 връзка магданоз;
4 скилидки чесън;
1 глава кромид лук;
черен пипер;
сол.
Начин на приготвяне:
Изчистете и измийте гъбите. Отрежете пънчетата им, нарежете ги на ситно и ги задушете със ситно нарязания лук в маслото. Прибавете натрошения на ситно хляб и счукания чесън. Подправете със сол и черен пипер на вкус. С така получената смес напълнете гъбите. Подредете ги в намазана с масло тавичка, залейте ги с 1/2 чаена чаша вода и ги изпечете в силна фурна.
Сервирайте гъбите с гарнитура от картофено пюре(шехеразада е специалистка по пюретата) или сварен грах.
Да ви е сладко!
Only The Good Die Young!
| |
Тема
|
Re: пълнени гъби
[re: шexepeзaдa]
|
|
Автор | Borislav (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.01 17:30 |
|
Ako miesh gqbite triabva da gi izsushish dobre. Ne triabva da ima voda otvqn po gqbata.
Nariazvash pqnchetata na sitno. Nakqltsvash na sitno edno parche salam i malko zelen kromid. Nariazvash malki parcheta slanina (nai-dobre ako e sharena).
S vilitsa probivash dqnoto na gqbite.
Slagash malko maslo vqv vsiaka gqba i gi pqlnish sqs smestta. Otgore slagash slaninkata. Pechesh dokato gqbite omeknat. Slagash otgore na vsiaka ot tiah nastqrgan kashkaval. Izvajdash sled kato kashkavala se raztopi.
Vqrvi s bira ili leko vino.
| |
Тема
|
Re: пълнени гъби
[re: Borislav]
|
|
Автор | Vili (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.02.01 13:49 |
|
Az ne se sestam v momenta za recepta za pulneni gubi, no kato otvorihte temata za tjah se sestam da spodelja edna malka hitrinka, kojato znam ot baba mi za hubavo izmivane i pochistvane na gubite, kojato mi spestjava dosta vreme, osobeno, ako sa po-goljamo kolichestvo. Ta znachi slagam gi v golham najlonov plik porusvam gi s 2-3 luzici brashno i pulnja plika s voda.Zatvarjam go dobre i gi raztruskvam za 1-2 minuti.Nakraja samo gi izplakvam s chista voda.
| |
Тема
|
Re: пълнени гъби със рокфор
[re: шexepeзaдa]
|
|
Автор |
Yasmin (непознат
) |
Публикувано | 26.02.01 16:27 |
|
ако обичаш синьо сирене - ето ти още една.
първо ги запичаш на скарата с малко сол и масълце вътре.
после слагаш във всяка парченце синьо сирене и отгоре наръсваш настърган кашкавал някакъв. това за да добие златист вид, защото сините сирена май само успяват да се стопят. и после в една тавичка - оригиналната рецепта е да ги сложиш в грила, ама тя все-пак е ресторантска, така че аз ги мятам във фурната - то малко им трябва. Единствения проблем е, че свършват за секунди, като ги сервираш.
******
| |
|
|
|
|