|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Здравейте, добри хора!
|
|
Автор |
Готвача () |
Публикувано | 13.08.00 21:26 |
|
Голям срам!
Близо година се отбивам редовно в dir.bg, но чак сега забелязвам това хубаво клубче. Жалко!
Поздравявам инициаторите и ми се иска да се отбивам и тук от време на време.
Какъв е принципът? Разменят се рецепти, или се приказва изобщо - храната е само повод?
И при двата случая сигурно ще е интересно.
Като за начало - Знае ли някой съставките на панировката в KFC?
| |
|
аз не я знам , но искам да я науча...
хайде бе , добри хора... топла биричка ли се слагаше нещо....:)))
| |
|
И аз не я знам. Интересно ще е да я науча...
| |
|
ПАНИРОВКАТА НА KFC ЛИ?! НЕЗНАМ ОТ КАКВО Я ПРАВЯТ, АМА СИГУРНО СЛАГАТ ЗЛАТЕН ПРАШЕЦ ВЪТРЕ. ИЛИ ПОНЕ ТАКА МИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ГЛЕДАМ ЦЕНИТЕ ИМ! ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ОСТАВИ ДЕСЕТИНА ЛЕВА, ЗА ДА СИ ХАПНЕ БУТЧЕ, КРИЛЦЕ, КАРТОФКИ И САЛАТКА.
| |
|
Златният прашец го слагаме ние - клиентите. Затова и питам ако някой знае, да каже тайната.
| |
Тема
|
Здравейте, добри хора!
[re: Готвача]
|
|
Автор |
АЗ () |
Публикувано | 15.08.00 18:47 |
|
За съжаление сега нямам време, но ще се позаинтересувам. Тайната е в няколко билки, освен яйцата, бирата и брашното. Между другото в истинските KFC никога не се предлага пилешко месо с какъвто и да е било кокъл, за разлика от българския вариант.
И добре дошъл на готвача!!!!!
| |
|
Мразя KFC & McDonalds! Храната там е ужасна, полуфабрикатна и сякаш измислена от химици! Никога няма да използвам панировката им в домашната си кухня, защото това й е хубавото на домашната кухня, че е домашна!
| |
Тема
|
Здравейте, добри хора!
[re: Готвача]
|
|
Автор |
Флори () |
Публикувано | 18.08.00 14:17 |
|
Здравейте,
Аз също не знам съставките, които включват при панирането в KFC, но преди няколко години, когато нямаше нищо по магазините в България, по TV5 имаше едно предаване с водещ Мишел, който показваше разни номера при приготвянето на храната и обикновено неговите рецепти са безпогрешни. Ще ви дам рецептата от него за паниране:
3 яйца - разбиват се поотделно жълтъци и белтъци
Към жълтъците се добавя 1 ч. чаша брашно, 1 ч. чаша бира, 1 равна каф.л. сол, подправки (черен пипер, къри, може и лют червен пипер, който харесва чесън - пасиран чесън и т.н.) - разбива се с миксера хубаво.
Накрая на ръка се смесват жълтъците с разбитите белтъци.
Хапките се топват в сместа и се пържат в силно сгорещена мазнина.
Пробвала съм тази рецепта на: риба - изпържва дори костите; на шницели от месо; на пиле; на чушки и др. зеленчуци - превъзходна е.
С поздрав: Флори
| |
|
Като си говорим за панирани вкусотии, ето рецепта за едно от любимите ми ястия - паниран зелен боб.
Избирам зелен боб с едри, прави чушки, без лико. Бланширам ги за минута в гореща солена вода, изцеждам ги и като се охладят малко ги панирам. Разбивам отделно жълтъци и белтъци. При жълтъците - малко брашно,сол и счукан чесън; При белтъците - сол, черен пипер и доста копър. Топвам бобчето първо в жълтъчната смес, после в малко галета, накрая в белтъчната смес - и после - бум в тиганчето. Отнема малко повече време, особено за по-големи количества. Но за сметка на това после като му седна на чаша бяло вино и панирано бобче....:)))
| |
Тема
|
за панирането!
[re: Готвача]
|
|
Автор |
АЗ () |
Публикувано | 21.08.00 09:57 |
|
Панираните ястия се наричали байгнети. Това научих от стари готварски книжки. И още една малка, но полезна тайна. За да полепнат по-добре върху панирания продукт - към жълтъчената смес или яйчената смес |белтъци и жълтъци разбити заедно| трябвало към тях да се капнат 5-6 капки олио. Така яйцата не се стичали много. За месо се следвали два принципа: или да е много тънко нарязано, или предварително да се запържи, свари или задуши.
Колкото до съставките в пържените пилета, не можах да се добера до нищо свестно, тъй като броя на билките и количеството им са фирмена тайна и готовата смес се доставя от Щатите. Нещо като формулата на Кока-кола.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|