|
Тема
|
пилешки пържолки на тиган
|
|
Автор |
Megan () |
Публикувано | 26.07.00 16:48 |
|
моля препоръчайте как да се направят?
| |
|
Nai-veche s merak.
Drug pqt shte ti napisha, che sega me e hvanal mqrzela.
| |
Тема
|
пилешки пържолки на тиган
[re: Megan]
|
|
Автор |
Флори () |
Публикувано | 31.07.00 15:09 |
|
Здравейте,
Аз ги правя като махам кожите на пилето - месото е от бяло или бут - начуквам го леко и го поставям в марина от: сок от лимон, 1 ч. чаша бяло вино, соев сос и подправки на вкус. Трябва да престоят най-малко половин час. Пържат се в чугунен тиган без сол и без мазнина, тъй като от солта месото се свива.
С поздрав
| |
Тема
|
пилешки пържолки на тиган
[re: Megan]
|
|
Автор |
Megan () |
Публикувано | 01.08.00 17:52 |
|
мерси
звучи интересно
и все пак - какви подправки?!
| |
|
neshto ne razbrah - kak se pqrzhat bez maznina? i to v chugunen tigan? njama li da zalepnat za dqnoto i da izgorjat? ne si predstavjam da njama nikakva technost na dqnoto na sqda, za da predpazi ot zagarjane?
oshte edin vqpros - kolko vreme im trjabva v tigana?
| |
|
Здравейте,
Нямаше ме известно време и за това не ви отговорих.
Първо, пилешкото месо е много вкусно с една подправка, която я отглеждат в Търговищко и там я познават под думата "мерудия". Аз лично не мога да я оприлича на нещо познато. Има сърцевидни листа и се бере след третото цъфтене, след това се измива, изкисва се похлупена със сол 3 дни, за да излезе някаква горчивина и след това се суши на сянка. Подправката е разкошна за месо.
По въпросите за тигана: това са тигани, които присъстват на българския пазар от 10-15 години. Те са чугунени със специално покритие и са ужасно тежки. Има най-различни видове, включително и с улейчета - направени специално за скара. За да стане пържолата на такъв тиган котлонът трябва да е силен и тиганът да се загрее много, след което се поставя пържолата без сол. Месото си пуска вода и тя остава в улейчетата и по този начин се задушава. Хубаво е след като пържолата хване коричка от двете страни да се намали малко котлона, но да бъде достатъчно силен, защото месото ще се раздроби. Ако пържолата е по-дебела може да се долива по малко вода в улейчетата, докато се изпържи.
С поздрав: Флори
| |
Тема
|
пилешки пържолки на тиган
[re: Megan]
|
|
Автор |
Megan () |
Публикувано | 21.08.00 13:42 |
|
майко мила, звучи страхотно )))))))))))
| |
|
|
|
|