Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:30 22.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема пилешки пържолки на тиганнови  
Автор Megan ()
Публикувано26.07.00 16:48



моля препоръчайте как да се направят?

Тема пилешки пържолки на тиганнови [re: Megan]  
Автор Gastronom ()
Публикувано29.07.00 17:31



Nai-veche s merak. Drug pqt shte ti napisha, che sega me e hvanal mqrzela.

Тема пилешки пържолки на тиганнови [re: Megan]  
Автор Флори ()
Публикувано31.07.00 15:09



Здравейте, Аз ги правя като махам кожите на пилето - месото е от бяло или бут - начуквам го леко и го поставям в марина от: сок от лимон, 1 ч. чаша бяло вино, соев сос и подправки на вкус. Трябва да престоят най-малко половин час. Пържат се в чугунен тиган без сол и без мазнина, тъй като от солта месото се свива. С поздрав

Тема пилешки пържолки на тиган [re: Megan]  
Автор Megan ()
Публикувано01.08.00 17:52



мерси звучи интересно и все пак - какви подправки?!

Тема пилешки пържолки на тиганнови [re: Megan]  
Автор burkanche ()
Публикувано07.08.00 12:09



neshto ne razbrah - kak se pqrzhat bez maznina? i to v chugunen tigan? njama li da zalepnat za dqnoto i da izgorjat? ne si predstavjam da njama nikakva technost na dqnoto na sqda, za da predpazi ot zagarjane? oshte edin vqpros - kolko vreme im trjabva v tigana?

Тема пилешки пържолки на тиганнови [re: burkanche]  
Автор Флори ()
Публикувано15.08.00 15:43



Здравейте, Нямаше ме известно време и за това не ви отговорих. Първо, пилешкото месо е много вкусно с една подправка, която я отглеждат в Търговищко и там я познават под думата "мерудия". Аз лично не мога да я оприлича на нещо познато. Има сърцевидни листа и се бере след третото цъфтене, след това се измива, изкисва се похлупена със сол 3 дни, за да излезе някаква горчивина и след това се суши на сянка. Подправката е разкошна за месо. По въпросите за тигана: това са тигани, които присъстват на българския пазар от 10-15 години. Те са чугунени със специално покритие и са ужасно тежки. Има най-различни видове, включително и с улейчета - направени специално за скара. За да стане пържолата на такъв тиган котлонът трябва да е силен и тиганът да се загрее много, след което се поставя пържолата без сол. Месото си пуска вода и тя остава в улейчетата и по този начин се задушава. Хубаво е след като пържолата хване коричка от двете страни да се намали малко котлона, но да бъде достатъчно силен, защото месото ще се раздроби. Ако пържолата е по-дебела може да се долива по малко вода в улейчетата, докато се изпържи. С поздрав: Флори

Тема пилешки пържолки на тиганнови [re: Megan]  
Автор Megan ()
Публикувано21.08.00 13:42



майко мила, звучи страхотно )))))))))))


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.