Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:13 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Руло Стефанинови  
Автор Italian ()
Публикувано05.05.00 10:20



Здравейте в най вкусния клуб. Значи имам един проблем. Не знам какво да правя с милионите великденски яйца в хладилника. Сетих се, че имаше една такава манджа с варени яйца ама не знам как се прави. Бихте ли помогнали на гладния. ПП С хиляди извинения, че не съм публикувал нито една рецепта ама спокойно. Идва сезона на салатите а там съм добър. Поне така казват.

Тема Руло Стефанинови [re: Italian]  
Автор Аз ()
Публикувано05.05.00 16:43



Нямаш проблеми. Чукаш около 20 броя от яйцата. Обелваш ги. Разрязваш ги на половинки. Внимателно вадиш жълтъците, за да останат "малки панички" от белтъците. Пасираш с миксер (може и с вилица) жълтъците. Прибавяш по желание някакъв пълнеж: много ситно нарязани кисели краставички (може и пресни), моркови от туршия или мариновани гъби, маринована аншуа и други подобни. Объркваш. После добавяш майонеза и ако си любител на киселото - малко лимонов сок. Пак объркваш много добре. За засилване на цвета на тази смес може да добавиш малко червен пипер. Пълниш "паничките" от белтъците. Ако този пълнеж е фино смлян например с пасатор или футпроцесор, може да се използва шприц с по-широк отвор и паничките да се напълнят с шприцована жълтъчна смес. Отгоре набучваш клонче магданоз, маслина или парченце от маринована чушка. В елепсовидни салатиери околовръст се нареждат тези половинки яйца. В средата се слагат роладини (завита майонеза в тънко нарязани парчета от шунка или друг колбас с по-голям диаметър- напр. хамбургски салам) и червени филета от раци (продават се готови в рибните магазини).Пръсват се няколко клончета магданоз още за по-шаренко. Междувременно бирата се изстудява в хладилника или кофа с вода оставена на течение. Миеш ръцете и се обаждаш на верни и весели приятели. Когато пристигнат, ги шашкаш с майсторлъка си и купона отпочва. На другата сутрин ти си шашнат колко много съдове имаш да миеш и колко много неща трябва да се почистят. Да ти е сладко! P.S. Пълнените яйца се приготвят за около 20 минути. Останалите до милион яйца в хладилника ги даваш на приятелите ти докато са още трезви и ги приканваш да повторят кулинарния ти подвиг с нов купон на техен терен. И така докато не почнете да хълцате само при вида на яйце. P.S. Не ти пиша за рецепта за руло "Стефани", тъй като там при най-добро желание не можеш да използваш повече от 2-3 яйца.

Тема Руло Стефанинови [re: Аз]  
Автор Andy ()
Публикувано08.05.00 11:01



Един милион пъти мерси. Трудна работа са туй яйцата. За да се получи от тях мезе трябва доста да поработи човек, обаче си струва.

Тема Bнимавайте с яйцата [re: Andy]  
Автор fifi ()
Публикувано12.05.00 13:51



Сега е период в който се обострят алергиите и алергичните реакции от яйца са крайно неприятни. С тези количества изриването е гарантирано. Внимавайте! :–))


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.