|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  Вариант на "Филе Уелингтън"   |  |  | Автор | pavyan (понякога GP) |  | Публикувано | 14.04.16 10:27 |  |  | 
           
 Вчера реших да се поглезя с нещо по-така.Инаправих следното:
 1.Две свински контрафилета(по-големички),обезципени,подравнени се осоляват и опиперяват.Оставят се настрани.
 2.Запържват се лук и чесън и се добавят около 250 гр. кафяви печурки на ситно.Запържва се докато остане на мазнина.Добавя се сол,черен пипер и суха чубрица.
 3.В тиган с добре загрята мазнина се запечатва свинското от всякъде.
 4.Оставя се всичко да изстине.Много е важно!
 5.Взема се бутер тесто и се реже на две.В края на листа се маже хубав пастет,отгоре се слага от гъбената смес,върху нея свинското.Мажете го с пастет,малко гъбки и завивате тестото.
 6.Слага се в тава с хартия за печене,маже се с разбито яйце и се пече на Мах до запичане на тестото.Сервира се веднага,докато не е омекнало тестото.Не че нещо,ама все пак.
 7.В останалите гъби се сипва сметана и къкри,докато се сгъсти леко.Като се дръпне от котлона се досгъстява.
 8.Режете на филии,отстрани сосчето и да ви е сладко.
 
 Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"  [re: pavyan] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 15.04.16 17:16 |  |  | 
           
 Всичко е ОК, обаче чубрица на "Филе Уелингтън" ?
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"  [re: Monica123] |  |  | Автор | pavyan (понякога GP) |  | Публикувано | 18.04.16 16:56 |  |  | 
           
 Ми в България сме,а и като нямаше мащерка??
 
 Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"
[re: pavyan] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 19.04.16 20:25 |  |  | 
           
 Да, разбирам...
 
 Аз на последък открих мащерката и много я ползвам.
 За месо, зеленчуци, ориз....
 
 И другата ми нова много любима подправка е Орегано.
 
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Ами то ригана си е чубрица, ама не толкова силно миришеща...
 
 И малко на босилек клони, но според мен общо -взето повече прилича на чубрица.
 
 Защо ми трябваше...
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"  [re: Melany99] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 17.08.16 21:20 |  |  | 
           
 Да, напомня, но изобщо не е същата подправка.
 
 Чубрицата е селектирана в България.
 
 Няма я на друго място.
 
 Силна е, ореганото е по-нежно.
 
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 И аз това казвам де.
 Няма тази силна миризма.
 Аз чубрицата повече я харесвам, ние си падаме вкъщи по пикантни храни и силни подправки.
 Тук има savory,  но не е баш като нашата чубрица.
 Ти кажи кое използваш за гьозум (джоджен) spearmint?
 
 Защо ми трябваше...
 Редактирано от Melany99 на 17.08.16 22:11. 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"  [re: Melany99] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 17.08.16 22:57 |  |  | 
           
 Да, spearmint или от виетнамския магазин си купувам едно, което е почти същото.Даже е по-хубаво.
 
 Vietnames mint :
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Аз търся в саксийка, че да си разсадя в двора.
 Че мента имам и си расте идеално.
 Даже реколта за продаване имам...
 
 Защо ми трябваше...
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Вариант на "Филе Уелингтън"  [re: Melany99] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 17.08.16 23:21 |  |  | 
           
 Е, да не те мисля значи:)
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |