|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  Тази вечер - пилешки дробчета и сърца   |  |  | Автор | Chromosom () |  | Публикувано | 06.10.15 23:16 |  |  | 
           
 Днес правих следната манджа:
 
 250 гр. пилешки дробчета
 250 гр. пилешки сърца
 4 глави лук
 една люта чушка
 3 моркова
 1 домат
 съвсем малко черен пипер
 сол
 много вода
 
 Месото стана вкусно, както и плуващите из „соса” задушен лук и моркови. Но я варях поне час и половина, и през цялото време имаше една отвратителна миризма, по-гадна и от тази на свинското – дали заради сърцата, дали защото сложих прекалено много вода – на практика черния пипер, морковите и доматите ги сложих за да я прикрият, но пак остана – и в крайна сметка май ще си отделя дробчетата с лука и морковите, и соса за съжаление ще трябва да го изхвърля или да го дам на кучетата пред блока.
 
 Имате ли идея защо се получи толкова миризливо и, освен да сложа по-малко вода другия път, има ли някакъв специален чалъм?
 
 И нещо от здравословна гледна точка – по колко дробчета и сърца може да се яде, и колко често? Витамините в тях запазват ли се след толкова варене? Какъв е правилният начин на приготвяне?
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца  [re: Chromosom] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 08.10.15 18:18 |  |  | 
           
 Понеже и дробчетата и сърцата са много кръвоснабдени органи преди да започнеш да ги готвиш ги свари лекичко в малко вода,която да изхвърлиш.
 Само докато заврът.
 
 И защо си сложил мноого вода?
 Тази манджа се прави с малко сосче,ама чак пък много вода???????
 
 Ето така трябва да изглеждат:
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 как?:))
 
 Светият Дух намира почва в търсещите и не съвсем закоравелите
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца  [re: cyrus9358O] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 13.10.15 21:01 |  |  | 
           
 Е, те така :
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца
[re: Monica123] |  |  | Автор | MoPcKu  (звяр) |  | Публикувано | 02.11.15 16:34 |  |  | 
           
 Много чорба, на мен ми харесват с по-малко чорба. Та за да не са толкова миризливи се слагат, бахар, чер пипер, дафинов лист отпенваш и въобще всичко, което е нужно за наистина доста кървави дреболии. Иначе то няма начин миризмата им да се промени освен ако не използваш силни подправки. Яж на корем, 2-3 пъти макс на седмица.
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца  [re: MoPcKu] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 04.11.15 00:32 |  |  | 
           
 Не мислля,че соса е много.Ако са сухи пак не са ОК.
 
 Препенват се и толкова.
 То точно миризмата им си е готина.
 Бахара и дафиновият лист само правят още по-добре нещата!!!!!
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца  [re: MoPcKu] |  |  | Автор | Monica123 (рекордьор) |  | Публикувано | 04.11.15 00:33 |  |  | 
           
 2-3 пъти в годината - може!
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца  [re: Monica123] |  |  | Автор | MoPcKu  (звяр) |  | Публикувано | 08.11.15 11:05 |  |  | 
           
 След време много хора разбират, че храната която са приемали е била недостатъчна да останат силни и здрави...
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Тази вечер - пилешки дробчета и сърца
[re: MoPcKu] |  |  | Автор | cyrus-93580  ( ) |  | Публикувано | 10.11.15 10:48 |  |  | 
           
 Да, такива "манджосани" никак не ме кефят.
 Но мнозинството няма проблем с това. Хеле па, ако обича да си топи с хляб в соса(което за мен е убийствено просто
 Убеден съм, обаче, че Моникь в никой случай не го прави :)))
 
 Вибрациите на Земята се вдигат и ако искаме да оцелеем,трябва да променим  храненето си
 Редактирано от cyrus-93580 на 10.11.15 10:49. 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Напротив!!!!!!!!
 
 Топя си домашно изпеченият лично от мен  хляб в манджичките направени пак от мен!!!!!!!!!
 
 И сега понеже сте абсолютно незапознати сноби ще ви кажа,че всички западноевропейци го правят - французи,италианци,испанци и т.н.
 
 Дори е прието да го направиш в ресторант.
 
 НЕ случайно когато се сервират спагет в италиански ресторат дават и хляб.
 
 Хората си обират сосчето с кеф!
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |