|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Рамен
|
|
Автор |
LadyMorgana (Πο ) |
Публикувано | 08.10.14 18:24 |
|
Легендарната японска супа, за която даже има направен холивудски филм. Вчера имах честта да опитам нейна разновидност с телешко. Ако ви е любопитно, просто ми обяснете как от телефона да сложа тук снимката и, и ще видите и като сервиране как стои на масата.
Quod licet Iovi, non licet bovi
| |
|
Най-лесният начин е да я качиш от телефона във ФБ и тук да пуснеш линк с разширение .jpg като използваш функцията малко по-долу img (извинявай, ако съм го обяснила като за съвсем незнаещ)
| |
|
Ами Рамена е силно прехвален.
Много постен и безвкусен.
Ако някога си яла световно известната виетнамска супа Фъ никога няма да повториш рамена.
| |
|
Не беше постен и безвкусен "моят" рамен, по-скоро ми напомни по вкус за българската супа (нещо като пълноценна застройка на шкембе-чорба със съдържание на мляко). И подобно на шкембето - с предложение за подправяне с много люто (без оцета и чесъна, обаче). Яйцето беше много интересно решено в тази супа, и ако успея да пусна снимката, ще видите присъствието му в супата.
Интересно ми е обаче, като местната кухня не използва почти никакви млечни продукти и мляко, откъде рамен имаше вкус на застроен с мляко?
Quod licet Iovi, non licet bovi
| |
|
Къде го яде този рамен?
Предполагам в България.
Аз го ям в японския квартал сготвен от японци.
Сервиран в "пот"-съд който наподобява нашщите гювечета,но от друг материал.
Супата направо ври пред теб.
Няма никаква застройка.Бистра супа.Моята беше спайси бииф.
Нищо особено.
Яйцето е просто сватрено,нарязано на кръгчета и пуснато в супата.
Азиятците като традиционно бедни държави(месото е кът и не стих=га за всички) масово компенсират/добавят протеин в супата с варено яйце.
И как ще кажа.В Бг има доста виетнамци.Ако някъде правят истинска Фъ пробвай!
| |
|
Не е "български рамен". Японски ресторант в Шанхай.
Това, което нарекох "застройка" е реално вискозитета/гъстотата на супата - не беше прозрачна. За разлика от китайски супи. Моят беше само бийф, яйце срязано на половина и телешкото - истинско телешко, нарязано на "филийки" - напречно на филето. Имаше и зеленчуци и нудълс.
Купата беше голяма, говорим за едно и също, но ми беше забавна лъжицата - не като изисканите порцеланови лъжици, а дървена, като черпак, с която реално повече си подхващаш продуктите в супата, за да ги хванеш с клечките и после - ядеш бульона.
Като препоръчваш виетнамската супа - ще опитам и ще сравня. И разбира се, ще коментирам.
Quod licet Iovi, non licet bovi
| |
|
По принцип азиятците не изпиват бульона.
Шонеже супите им са подправени с много солени сосове те казват,че бульона е вреден заради многото сол и не го пият.С клечките изяждат само нудалите и месото,другото го хвърлят.
Изобщо концепцията за супа и бульон се различава от нашата.
Пробвай Фъъъъ.
| |
|
Забелязах го това с бульона, че не го пият. Мисля, че с този натриев глутамат или каквото беше там, просто прекаляват.
Quod licet Iovi, non licet bovi
| |
|
на виетнамската супа - та тя е от типа "добавяй в казана каквото имаш и продавай супа, после добавяй още" и така - на "конвейр"
Ти вземи пробвай истинска шкембе чорба, от недобре почистено шкембе хахахаха
| |
|
Шкембе чорбата я готвя от няколко години и то много успешно!
Иначе виетнамската супа Фо е известна в цял свят и е с много месо в нея.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|