Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:10 17.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пастет от тиквички.нови  
Автор bobiO8 ()
Публикувано25.06.14 09:40





Пастет от тиквички.


ПРОДУКТИ: 3 средно големи тиквички, 125 гр. крема сирене, 50 гр. майонеза, 3 с.л. зехтин, 1 изпечена, обелена и изчистена люта зелена чушка, 30 гр. ситно нарязани или смелени орехови ядки, ½ връзка нарязан пресен копър, 1/3 ч.л. смлян чер пипер, 2-3 щипки шафран, 8 скилидки чесън - пресовани, 2-3 с.л. лимонов сок, сол на вкус – около 1 ч.л.


По желание няколко маслини


Начин на приготвяне: Обелвате тиквичките, нарязвате ги на дребно и сварявате за 10 мин. в подсолена вода. Оцеждате и оставете да изстинат. Слагате всички продукти в блендер / можете с пасатор или да намачкате и объркате/ и пасирате до еднородна смес. Оставяте в хладилник за 3 - 4 часа.

После за мезе, гарнитура или намазан върху филийки – всякак е вкусно.
Пропорциите на продуктите могат да бъдат по Ваш избор според вкусът Ви.

Добър апетит!

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: bobiO8]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано25.06.14 16:29



Благодаря за рецептата - ще бъде направена в най-скоро време!
След 2-3 седмици ще трябва да направя едно голямо парти и от сега мисля менюто.
Предложението ти е супер, а също може да се приготви от предния ден което още повече ме устройва:)

Абе аз защо не мога да качвам сники от вчера????????





Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: Monica123]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано25.06.14 18:10



Благодаря! Гледай да не престоява много - 2-3 дни. Тиквичките пускат вода.



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: bobiO8]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано25.06.14 18:29



Да, прав си за водата:(



Тема Re: Пастет от тиквички. [re: bobiO8]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано26.06.14 10:32



Прекрасна рецепта с много възможности за комбинации! Благодаря ти за подсещането!



Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: Monica123]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано26.06.14 10:33



Свари ги на пара.



Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: Fish L]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано26.06.14 10:35



Може и да се изпекат в тиган с незалепващо покритие, намазани с мазнина.

И после да се пасират.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: bobiO8]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано26.06.14 14:48



Още по-готино!
Моят син много обича приготвено на плоча и тъкмо ще съчетая 2-3 неща!



Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: bobiO8]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано28.06.14 21:16



Още веднъж ти благодаря, че напомни за това чудесно предястие!
С леки изменения (вместо крема сирене- извара, много я уважавам, и без майонеза за сметка на зехтина) да представя и моя пастет. За украсата, единственото червено или оранжево, с което разполагах бяха зърна от нар:



И едни Папенови хлебни пръчици със сирене и зехтин, , които бяха идеални за загребване



Тема Re: Пастет от тиквички.нови [re: Fish L]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано30.06.14 18:09



Браво Фиши ,така те искам - със снимки !






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.