|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Пастет от тиквички.
[re: Monica123]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 30.06.14 18:19 |
|
Просто намерих лесен начин
| |
|
си спомних за твоята рецепта за хлебните пръчици със сирена и подправки, но някъде съм я затрила. Може ли пак да я споделиш? Мерси.
| |
Тема
|
Re: Фиши, скоро
[re: impulce]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 30.06.14 22:54 |
|
За теб, от сърце
Нарязваш филийките на пръчици. В съд, в който могат да се побират, наливаш зехтин, В друг размесваш сирена (бяло, но да можеш да го настържеш, кашкавал, пармезан, гауда- изобщо с каквото разполагаш, прибавяш смлени подправки- черен пипер, червен пипер, разни зелени, африкански (аз имам подарък едни тунизийски шафран и въобще според вкуса).
Слагаш алуминиево фолио в съда за печене, ако не ти се мие задълбочено. Овалваш пръчиците в зехтина, после в другото и нареждаш в тавичката. Печеш до зачервяване. Ако не се изядат току що изпечени, са хубави и студени.
Бон апети!
| |
|
Благодаря ти!
Мисля да ги пробвам скоро, ще се похваля. Струват ми се идеални към салатка или за бяло винце..
| |
Тема
|
Re: Фиши, скоро
[re: impulce]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 01.07.14 17:08 |
|
Да ви е сладко! Но пробвай и този пастет!
Хумус правиш ли?
| |
|
Пастет от сирене и тиквички с орехи и чесън
Необходими продукти:
3 - 4 малки тиквички
200 грама сирене
6 супени лъжици растителна мазнина
5 скилидки чесън
2 супени лъжици кисело мляко
100 грама орехови ядки
сол на вкус
Обелете тиквичките, сложете ги в подходящ съд и залейте с гореща подсолена вода. Оставете така за около 5 минути, след което ги извадете и нарежете на кубчета. Чесънът обелете и намачкайте, сиренето настържете на едро ренде. Смесете всички продукти, разбъркайте старателно и овкусете със зехтин и по-гъсто кисело мляко. Поръсете пастета с натрошени (или смлени) орехи, сложете сол на вкус и разбъркайте.
| |
|
Не, не съм пробвала с хумуса.
| |
Тема
|
Като си говорим за тиквички..
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
impulce (пенлива) |
Публикувано | 06.07.14 12:38 |
|
днес се позачудих дали да не пробват този пастет, но - в крайна сметка - спретнах една любима гозба с тиквички.
Значи измиват се и се настъргват на едро ренде - 3-4 средни тиквички, посоляват се и се изстискват с ръце, може и в гевгир да оставите да се изцеждат още. Мазнина в тавата, слагат се изстисканите тиквички, ръси се сол, черен пипер и малко червен, нарязват се на ситно 4 скилидки чесън, обърква се хубаво и на силна фурна - 250-275 се запичат, докато изври водата, разбъркват се често. Когато са почти на сухо, 10 яйца се смесват с повече твърдо, натрошено сирене и се изливат върху вече "леко подсушените тиквички". Всичко се обърква и пече, докато яйца и сирене са готови. Може да се разбърка веднъж по време на печенето. Сместа се издува и става малко като питка. Когато е готова, гасим печката, настъргваме обилно кашкавал отгоре и отново във фурната на остатъчна топлина, колкото да се разтопи и запече и кашкавалът.
Който харесва - може копър да добави, в сместа за печене. Аз лично го предпочитам в млечен сос към така приготвената манджа. Която прилича малко на мусака.
Ястието е страхотно и студено. Бяло вино в добавка.
Може и разни други сирена в сместа, вместо само бяло. Позволява импровицазии всякакви.
| |
Тема
|
Re: Фиши, скоро
[re: impulce]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 06.07.14 14:20 |
|
Пробвай! Няма да се разочароваш Далече си ми, иначе щях да ти направя, за да придобиеш мнение
| |
Тема
|
Re: Като си говорим за тиквички..
[re: impulce]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 06.07.14 14:26 |
|
О! Това ми е любимото тиквичково ястие Само че аз те следвам до настъргването и изцеждането. После смесвам с яйцата, сиренето, лъжица брашно, мнооого копър, понякога и малко магданоз. Цялата смес изсипван в тавичка с оли ( не му се скъпя в случая да е на тънък слой) и когато е готова - парченце масло отгоре.
Много хубаво се връзва освен с чесънов млечен сос и с млечен хрянов.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|