Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:52 08.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Торта „Три шоколада”нови  
Автор bobiO8 ()
Публикувано20.06.14 21:07



Торта „Три шоколада”



Продукти:
Блат
– 2 бр. яйца, ½ ч.ч. брашно, 3 с.л. бадемово брашно, 1 бр. ванилия, 1 с.л. какао /по желание/, ½ ч.ч. захар, 1 ч.л. бакпулвер.


За сиропиране – 150 мл. сок от компот или подсладено прясно мляко.
Шоколадови блатове 3 броя

1 ви – 200 гр. черен шоколад над 60 % какао, 160 мл. сварено прясно мляко, 250 гр. заквасена сметана, 5 гр. желатин, 1 с.л.с връх захар кристал по желание – 20 гр..
2 ри - 200 гр. млечен шоколад, 160 мл. сварено прясно мляко, 250 гр. заквасена сметана, 5 гр. желатин, 1 с.л.с връх захар кристал по желание – 20 гр..

3 ти - 200 гр. бял шоколад, 160 мл. сварено прясно мляко, 250 гр. заквасена сметана, 5 гр. желатин, 1 с.л.с връх захар кристал по желание – 20 гр..

Начин на приготвяне: Яйцата разбиваме на пяна с ½ ч.ч. захар, прибавяме пресятото брашна, омесено с ванилията и бакпулвера. Разбъркваме добре, после добавяме бадемовото брашно и по желание какаото.
В намазнена и набрашнена тава /24см./ с незалепващо покритие и падаши стени разстиламе сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 мин. /пробваме с клечка за зъби за готовност/. Изваждаме, надупчваме с вилица и веднага сиропираме.
Накисваме 5 гр. желатин с 30 мл. студена вода. Като набъбне прехвърляме върху нагревателен уред на слаб огън да се разтопи.
На водна баня, слагаме в подходящ съд 160 мл. мляко с 1 с.л. захар. Разбъркваме да се разтвори захарта. След като млякото се стопли, прибавяме натрошеният черен шоколад. Продължаваме да разбъркаме енергично да се разтопи и слагаме 250 гр.заквасена сметана на стайна температура. С телена бъркалка разбиваме до хомогенна смес. След това добавяме желатина, разбърквайки. Сваляме от огъня и оставяме настрана да поизстине.Сместа е с гъстотата на боза, но това да ни Ви притеснява. Заливаме изпеченият и сиропиран блат отгоре, като разпределяме равномерно шоколадовата смес. Оставяме в хладилник да престои 1 час. По същият начин процедираме с млечният шоколад и белият шоколад. Всеки път заливаме предният блат с ХЛАДЪК следващ и оставяме за един час в хладилник. Най отгоре може да украсите по свой избор. Видовете шоколадови блатове можете да подредите по Ваше предпочитание.

Относно добавянето на допълнително захар към шоколадовите блатове. Шоколадите са достатъчно сладки, и тези от вас които не обичат много да им сладни, могат да пропуснат захарта.


Може да си направите блат /подложка/ от бисквитена смес, да сложите готов блат или бишкоти. Оставям на Вас този избор.
Тортата е хубаво да престои поне 12 часа в хладилник.

После се насладете на шоколадовият вкус.

Добър апетит!

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: bobiO8]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано22.06.14 20:14



Изглежда невероятно...





Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: bobiO8]  
Автор kalomain-97207 (гозгунджия)
Публикувано23.06.14 12:28



Изглежда страхотно!

Направо завидях на тези, които са я опитали. Чудя се обаче дали няма да стане и с тънък бисквитен блат - от онези, които се правят като се смесят натрошени бисквити и масло. Той става доста по-твърд и не се сиропира, но пък ми се струва, че от такъв тип торти се ядат по-малки парчета.



Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: bobiO8]  
Автор Roxan*na (GG)
Публикувано23.06.14 13:16



Страхотно звучи и ше я опитам




Но сега е лято и е горещо тука (22'Ц на сянка). Ядеме основно зелени салати в последния момент забъркани (тук ги продават готови и си правиш дресинга на пресно и салата готова за 5 минути).


Фчера ядахме пица - поръчена от пицария. Пак разбийсе салатка. Освен посещенито на китайския прайм министер дето ме държа цела седмица на смени и дежурства - иначе правиме ремонт - боядисване, основно чистене и основни промени от сорта 'всичко дето през годината е изостанало'.


Живейме на палатка в градината - и като има слънце - легами да си пичеми...


Абе живот ли бе да го опишеш - опишеш ли го ше мерише на бояджийство и градинарство







За довечера - не знам. Доматки, салатка, сиренце...ний затфа ни дибилейме...

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.


Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: bobiO8]  
Автор esti ()
Публикувано23.06.14 15:30



О, разкошна торта е тази, два пъти съм я правила!
Но не помня дали точно по тази рецепта.
Преди време тук имаше една "шоколадова тема" там я бях пуснала тази торта. И не само тази.
И не само аз.


Хубава тема беше...

Браво Боби!


Не ми дава да пусна снимка, що така...





Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: bobiO8]  
Автор KIX ()
Публикувано23.06.14 16:49



МММ, любима торта, последно я правих този месец за рд на детето.

Моят вариант е върху

.



Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: esti]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано23.06.14 17:32



Благодаря! И твоята е разкошна!

Да станеш човек е изкуство.


Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: KIX]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано23.06.14 17:33



Така е! Много сме любителите на шоколада!

Всеки си има свой предпочитан вариант на тази хубава торта.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта „Три шоколада” [re: MoPcKu]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано23.06.14 17:34



Благодаря! Вкусът й също е невороятен!

Да станеш човек е изкуство.


Тема Re: Торта „Три шоколада”нови [re: KIX]  
Автор esti ()
Публикувано24.06.14 12:22



А! И аз по тази рецепта я правя.






Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.