|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: Roxan*na]
|
|
Автор |
lospepina (happy girl) |
Публикувано | 17.05.14 02:57 |
|
Само дето зъбки си нямаш Рокси,да си хапеаш.Не се сдържах,като ти прочетох тези небивалици,които съчиняваш.И няма да е зле,малко правописа да оправиш.Приказки от Шехерезада Лондон,не на мен.Толкова си противоречиш,че ако бях на твое място,щях да седна и избистря само една концепция на благополупчие.Надявам се,все пак спаси поне зъбче,две,ако не друго.И лично аз бих се срещнала с теб,на което и да е място в Лондон,та като говориш за срещи на живо,поне теб да обрисувам,пред хората.Кажи място и дата.Аз черпя.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: Roxan*na]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 17.05.14 10:44 |
|
Тези ходят из горите и поляните. Аз животно не коля, виж за човек, / някъде бях чел,че е най кръвожадното животно/ няма да имам скрупули.
Иначе от поляните / срещнах само двама - трима овчари, които там разхождаха питомките си / сготвих това
Да станеш човек е изкуство.Редактирано от bobiO8 на 17.05.14 11:12.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: lospepina]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 17.05.14 10:48 |
|
Чакаме отзиви. Наближава август, септември може да е в Бъкингамският дворец. Все пак има познати там.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
Roxan*na (GG) |
Публикувано | 17.05.14 12:19 |
|
Много хубава идея за студена лимонада
Днеска ше направя и аз - тук имаме форекаст за 23 градуса по обед - невъобразимо летно топло време...
Ше се пичеми в градината....
Това и ше приготвя - сладулет, студена лимонада и плодова салата...благодаря боби08....
За вечеря мислим да идем някъде - коментирахме италянски ресторант, но още не сме теглили чертата ...но е хубава идея де...обичам чесново хлебче, италянски салати и точно сега ми е е прияла лазаня...
Може да се почерпим и с чашка винце - в края на седмицата може....след добре свършена работа си заслужаваме малак отпуск...
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
Трогната съм от Цалуфките и радушно ги приемам.
Бях 20години сливенска снаха и ми се наложи да позная обстойно баклата.Първоначално ми беше странна, но си бях събирала рецепти от "Жената днес".Там открих идеалния вариант за приготвянето И.Задължително се притрива със сол предварително и се задушава под капак.Накрая се добавя естествен лимон.
Цялата страница беше озаглавена "Сливенски гозби".
| |
|
Боби, може ли да пуснеш рецептата за бъзова лимонада? Имам огромен храст в двора на село.Там ходим през седмица, а миналата още не беше цъфнал.Другата трябва да съм в готовност. Правила съм предишни години, но не съм доволна.
Иначе, какви майски гъби съм мариновала - Муци! Самите те миришат на брашно и са много подходящи за най-елементарен бешамел. Но в марината, точно тази брашняна миризма е разкошна основа на съчетание карамфил, черен пипер, бахар, мащерка, дафинов лист.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 17.05.14 15:38 |
|
Благодаря, Морско! Ще се пробвам тази седмица, за да я изтренирам
Може би само не каза в колко голям съд трябва да е, за да изглежда така въздушна като твоята?
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 17.05.14 15:51 |
|
Днес съм в пълна бургаска класика
След 17-км разходка до Сарафово и обратно, не знам откъде ми дойде силата да изчистя 1 кг сафрид, да го изпържа и да направя един таратор с копър, чесън и орехи.
| |
|
Припадам само като те чета! Направо ми иде да се споразумеем за някаква размяна!!! Например маринован сафрид за мариновани гъби
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XV
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 17.05.14 16:03 |
|
Много смешна история имаме с този бъзов сок. Като бяха малки децата винаги имахме, защото бях убедена, че страшно помага при кашлица. После с годините го позабравих (т.е не тормозех бабите ни да го правят задължително). Когато дъщеря ми беше за 1-ва година студентка, се прибира във ваканция и едно от първите й въпроси колко струва този бъз. Ами, казвам й , най-вероятно е без пари, защото едната ни баба има такова растение. И тя веднага, абе, дали ще могат да ми приготвят няколко литра. Ами за какво са ти?!! Да не ги продаваш?!! Не, ще черпя приятелите в общежитието. Че точно с това ли?!! Та ни обясни, че седнали някъде и някой поръчал Елдър-джус на фантастичната цена от 6 паунда на чаша (явно
е не беше свикнала с цените). И тя като го видяла, отпила и разбрала от какво е, обещала, че бабате й ще ги удавят в такова без пари Та и аз знам тази дума без да ми трябва
А тук откриха плажа вече
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|