Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:09 21.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Кой какво ще готви днес, утре? Част XIVнови  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано10.03.14 08:11



Нова, че другата стана пак доста дълга.



Тема Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XIVнови [re: MoPcKu]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано10.03.14 08:32





Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XIVнови [re: MoPcKu]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано10.03.14 19:30



Умувам за едно пиле в кесия.



Тема Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XIVнови [re: MoPcKu]  
Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано10.03.14 20:04



Аз се опитвам по-често да ям постно.
Днес имах ориз по китайски и гъбена крем супа.
Утре ще е риба пангасиус на фурна със голяма зелена салата.
За вечеря любимата ми доматена каша.


Редактирано от Luchezara на 10.03.14 20:11.



Тема Re: Кой какво ще готви днес, утре? Част XIVнови [re: Luchezara]  
Автор GlNK (Гинес)
Публикувано10.03.14 20:14



Кажи каква е тази доматена каша, моля. Аз също често готвя постно.



Тема Re: доматена кашанови [re: GlNK]  
Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано10.03.14 20:33



Тя е наследство от дядо ми.
Взимам един буркан (1 литър) настъргани домати. През лятото си ги настръгваш пресни. В тенджера слагам малко олио и изсипвам буркана. Добавям малко лют червен пипер на вкус, бъркам и оставям на огъня около 10тина минути, докато замирише апетитно.
След това (разреждам и) сгъстявам с 2 с.л. брашно и около купичка вода + сол. Бъркам до сгъстяване на слаб огън (около 6-7 мин). После добавям едно разбито яйце. Още няколко минути на огъня, да се пресече и готово. Много е вкусно.

Трябва да е умерено гъсто. Цялото готвене е за 20 минути, винаги засичам. Ако е повече, доматите започват да киселеят. Не се яде горещо, може хладко или студено. Най-вкусно е хладко.

Може в чинията да се добави сирене на вкус. Или пържени бъркани чушки с яйца. Аз го обичам чисто или със сирене.


Редактирано от Luchezara на 10.03.14 23:48.



Тема Re: доматена кашанови [re: Luchezara]  
Автор GlNK (Гинес)
Публикувано10.03.14 20:42



Някаква подправка слагаш ли? Мисля, че ще върви малко босилек и чесън. Какво ще кажеш?



Тема Яйца с доматен соснови [re: Luchezara]  
Автор GlNK (Гинес)
Публикувано10.03.14 20:45



Сигурно ще ти хареса моята рецепта за яйца с доматен сос:



Редактирано от GlNK на 10.03.14 20:54.



Тема Re: доматена кашанови [re: GlNK]  
Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано10.03.14 20:48



Не, абсолютно никаква подправка, освен лют червен пипер. Всички в къщи така го ядем. Хубав е чистия му вкус. Но ти, разбира се, може да сложиш всичко. Ако искаш направи половин доза с едно яйце - чисто и прецени.




Тема Re: доматена кашанови [re: Luchezara]  
Автор GlNK (Гинес)
Публикувано10.03.14 20:49



Ще направя чист.






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.