Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:57 21.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Маслена баницанови  
Автор KIX ()
Публикувано18.03.14 11:16



или казано по друг начин Киш


Водих се по . Сирената, които сложих бяха 200 гауда, 100 маасдам и 50 синьо сирене. По инерция метнах 4 яйца. Пекох около 30 минути.
За следващата проба мисля да увелича сирената и да намаля яйцата, щото не искам да ми е толкоз яйчено. И ще потърся друга рецепта за основата, щото блата стоеше леко на пластове. И много искам да си намеря красива форма за тарта/ киш
Та, мноооого е вкусно :)



Тема Re: Маслена баницанови [re: KIX]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано18.03.14 19:58



-------------------------------------------------------------------------------------
Та, мноооого е вкусно :)
-------------------------------------------------------------------------------------
И много вкусно изглежда.

Записах си и трите рецепти, защото ми се видяха доста интересни. При първата рецепта, си мисля, дали вместо бекон ,може да се сложи шунка или някакъв друг колбас?



Тема Re: Маслена баницанови [re: KIX]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано18.03.14 21:10



Киша е нещо много вкусно.....само не разбрах каква е точно връзката с маслената баница????????



Тема Re: Маслена баницанови [re: dama spatia]  
Автор engel2 ()
Публикувано19.03.14 01:02



Защо?



Тема Re: Маслена баница [re: dama spatia]  
Автор KIX ()
Публикувано19.03.14 06:30



Бях сложила в единия край пушено филе, нарязано на кубчета. Слагай каквото ти се иска





Тема Re: Маслена баницанови [re: Monica123]  
Автор KIX ()
Публикувано19.03.14 06:34



То си пише, ама не четеш



"Кишът обаче не е патент на френски кулинар. Неговата родина е средновековна Германия и по-точно областта Лотарингия (Lothringen). А причината за неговата поява на бял свят е прословутата немска практичност. На германците сърце не им давало да изхвърлят остатъците от тестото, замесено за хляб, и те решили да ги използват за приготвянето на „отворена“ баница с плънка от пушен бекон, залята със смес от яйца и сметана. Най-високо тази гениална идея била оценена от французите. Само че те като хора, почитащи сиренето, бързо съобразили, че основният недостатък на немската “мързелива” баница е липсата на сирене."



Тема Re: Маслена баницанови [re: KIX]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано19.03.14 15:56



:))))))))
Понеже съм правила и яла доста киш реших да си спестя четенето но заради теб го прочетох. Ако имаш предвид:

На германците сърце не им давало да изхвърлят остатъците от тестото, замесено за хляб, и те решили да ги използват за приготвянето на „отворена“ баница с плънка от пушен бекон, залята със смес от яйца и сметана.

Абсолютно неуместно според мен сравнение, просто автрора на статията се е питал с какво българско ястие да сравни киша, за да стане ясно на хората:))))))

И да не кажеш, че се заяждам пак.....просто ми стана интересно каква е връзката . Никаква.



Тема Re: Маслена баницанови [re: Monica123]  
Автор KIX ()
Публикувано19.03.14 17:40



Високо оценявам позитивния дух, който блика от поста ти

.



Тема Re: Маслена баницанови [re: KIX]  
Автор Monica123 (стар клубар)
Публикувано19.03.14 17:44



Разбира се, че е позитивен:))



Обожавам киш:)



Тема Re: Маслена баницанови [re: KIX]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано20.03.14 19:29



Е, този киш не ми излизаше от главата. Затова запретнах ръкави и реших да го направя, но двойна доза. Тестото в момента е в хладилника, нали трябва 2 часа да престои там. След това се заемам с приготвянето . Но...... едва утре ще мога да си хапна. Спрях се на първият вариант.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.