|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Маслена баница
|
|
Автор |
KIX () |
Публикувано | 18.03.14 11:16 |
|
или казано по друг начин Киш
Водих се по . Сирената, които сложих бяха 200 гауда, 100 маасдам и 50 синьо сирене. По инерция метнах 4 яйца. Пекох около 30 минути.
За следващата проба мисля да увелича сирената и да намаля яйцата, щото не искам да ми е толкоз яйчено. И ще потърся друга рецепта за основата, щото блата стоеше леко на пластове. И много искам да си намеря красива форма за тарта/ киш
Та, мноооого е вкусно :)
| |
|
-------------------------------------------------------------------------------------
Та, мноооого е вкусно :)
-------------------------------------------------------------------------------------
И много вкусно изглежда. Записах си и трите рецепти, защото ми се видяха доста интересни. При първата рецепта, си мисля, дали вместо бекон ,може да се сложи шунка или някакъв друг колбас?
| |
Тема
|
Re: Маслена баница
[re: KIX]
|
|
Автор |
Monica123 (стар клубар) |
Публикувано | 18.03.14 21:10 |
|
Киша е нещо много вкусно.....само не разбрах каква е точно връзката с маслената баница????????
| |
|
Защо?
| |
|
Бях сложила в единия край пушено филе, нарязано на кубчета. Слагай каквото ти се иска
| |
|
То си пише, ама не четеш
"Кишът обаче не е патент на френски кулинар. Неговата родина е средновековна Германия и по-точно областта Лотарингия (Lothringen). А причината за неговата поява на бял свят е прословутата немска практичност. На германците сърце не им давало да изхвърлят остатъците от тестото, замесено за хляб, и те решили да ги използват за приготвянето на „отворена“ баница с плънка от пушен бекон, залята със смес от яйца и сметана. Най-високо тази гениална идея била оценена от французите. Само че те като хора, почитащи сиренето, бързо съобразили, че основният недостатък на немската “мързелива” баница е липсата на сирене."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 19.03.14 15:56 |
|
:))))))))
Понеже съм правила и яла доста киш реших да си спестя четенето но заради теб го прочетох. Ако имаш предвид:
На германците сърце не им давало да изхвърлят остатъците от тестото, замесено за хляб, и те решили да ги използват за приготвянето на „отворена“ баница с плънка от пушен бекон, залята със смес от яйца и сметана.
Абсолютно неуместно според мен сравнение, просто автрора на статията се е питал с какво българско ястие да сравни киша, за да стане ясно на хората:))))))
И да не кажеш, че се заяждам пак.....просто ми стана интересно каква е връзката . Никаква.
| |
|
Високо оценявам позитивния дух, който блика от поста ти .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 19.03.14 17:44 |
|
Разбира се, че е позитивен:))
Обожавам киш:)
| |
|
Е, този киш не ми излизаше от главата. Затова запретнах ръкави и реших да го направя, но двойна доза. Тестото в момента е в хладилника, нали трябва 2 часа да престои там. След това се заемам с приготвянето . Но...... едва утре ще мога да си хапна. Спрях се на първият вариант.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|