|
|
|
Тема
|
Свинска пача-желе
|
|
| Автор |
bobiO8 () |
| Публикувано | 17.01.14 23:21 |
|
|
Свинска пача-желе
2бр. свински крака, 2бр. уши и 600 кг. шарено свинско месо /със сланина/. Заливаме с вода два. три пръста над месото и варим с 1 голяма глава лук, нарязана на 4, докато крачетата станат годни за обезкостяване /отне ми около 1.45ч. на умерен огън/. Само отпенваме водата, НЕ ДОЛИВАМЕ. Прецеждаме бульона /лука изхвърляме//, Обезкостяваме, нарязваме ушичките /без хрущяли/ и месото, връщаме ги в бульона и прибавяме 2-3 бр. дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер. Варим още поне 30мин. на умерен огън. Накрая прибавяме 1 голяма глава чесън / обелените, нарязани и пресовани скилидки/. Застиламе дъното на форма или в тавичка с туршия / в случая Дунавска салата/, може нарязани кисели краставички, мариновани моркови, също нарязани варени яйца. Върху тях слагаме месото, наливаме внимателно бульона и чакаме да се желира 5-6 часа на студено и е готово. Но най добре става след 24часа престой.
П.П. Заедно с пресованият чесън /аз слагам около 2.5 глави/, добавих и две пукнати зърна бахар. Получи се превъзходен вкус и значително намаляха запасите ми от домашно червено вино.
Добър апетит и наздраве на ценителите!
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Тема
|
Re: Свинска пача-желе
[re: bobiO8]
|
|
| Автор |
MoPcKu (звяр) |
| Публикувано | 21.01.14 08:20 |
|
|
Страхотия, такава с туршия и яйца не съм виждал, но е хубаво да се пробва.
| |
|
Тема
|
Re: Свинска пача-желе
[re: MoPcKu]
|
|
| Автор |
bobiO8 () |
| Публикувано | 21.01.14 09:56 |
|
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
|
|
Супер е.
Майка ми я прави отгоре с тънки шайби лимон.
Хем много красиво, хем сикелинката пасва на вкуса на ястието.
Това ядене много върви с хрян.
| |
|
|
|
Умиргам си за пача! Обичкам си я, въпреки, че е много калорична. И аз я правя (макар и рядко) по този начин - с подправки от чер пипер + бахар + дафинов лист. Много вкусно става! Идеята с яйцата е много добра - ще пробвам.
И още една подробност, която установих с практиката. Ако се сложи в хладилник - започва леко да се втечнява. Най-добре е на друго студено място (евентуално на балкона) - ако не се изпапка веднага.
Наздраве с чаша от твоето домашно червено вино!
Привет!
| |
|
|
|
за това е режеш на парчета и във фризера в торбички, когато ти се прияде вадиш и слагаш да отпусне малко...
| |
|
|
|
|