Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:08 07.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Свинска пача-желенови  
Автор bobiO8 ()
Публикувано17.01.14 23:21



Свинска пача-желе



2бр. свински крака, 2бр. уши и 600 кг. шарено свинско месо /със сланина/. Заливаме с вода два. три пръста над месото и варим с 1 голяма глава лук, нарязана на 4, докато крачетата станат годни за обезкостяване /отне ми около 1.45ч. на умерен огън/. Само отпенваме водата, НЕ ДОЛИВАМЕ. Прецеждаме бульона /лука изхвърляме//, Обезкостяваме, нарязваме ушичките /без хрущяли/ и месото, връщаме ги в бульона и прибавяме 2-3 бр. дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер. Варим още поне 30мин. на умерен огън. Накрая прибавяме 1 голяма глава чесън / обелените, нарязани и пресовани скилидки/. Застиламе дъното на форма или в тавичка с туршия / в случая Дунавска салата/, може нарязани кисели краставички, мариновани моркови, също нарязани варени яйца. Върху тях слагаме месото, наливаме внимателно бульона и чакаме да се желира 5-6 часа на студено и е готово. Но най добре става след 24часа престой.



П.П. Заедно с пресованият чесън /аз слагам около 2.5 глави/, добавих и две пукнати зърна бахар. Получи се превъзходен вкус и значително намаляха запасите ми от домашно червено вино.
Добър апетит и наздраве на ценителите!


Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Свинска пача-желенови [re: bobiO8]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано21.01.14 08:20



Страхотия, такава с туршия и яйца не съм виждал, но е хубаво да се пробва.





Тема Re: Свинска пача-желенови [re: MoPcKu]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано21.01.14 09:56





Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Свинска пача-желенови [re: bobiO8]  
Автор Monica123 (ветеран)
Публикувано21.01.14 19:43



Супер е.
Майка ми я прави отгоре с тънки шайби лимон.
Хем много красиво, хем сикелинката пасва на вкуса на ястието.

Това ядене много върви с хрян.



Тема Re: Свинска пача-желе [re: bobiO8]  
Автор CVETETO31O1 (=1 jena)
Публикувано02.03.14 22:06



Умиргам си за пача! Обичкам си я, въпреки, че е много калорична. И аз я правя (макар и рядко) по този начин - с подправки от чер пипер + бахар + дафинов лист. Много вкусно става!

Идеята с яйцата е много добра - ще пробвам.
И още една подробност, която установих с практиката. Ако се сложи в хладилник - започва леко да се втечнява. Най-добре е на друго студено място (евентуално на балкона) - ако не се изпапка веднага.
Наздраве с чаша от твоето домашно червено вино!
Привет!



Тема Re: Свинска пача-желенови [re: CVETETO31O1]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано05.03.14 08:09



за това е режеш на парчета и във фризера в торбички, когато ти се прияде вадиш и слагаш да отпусне малко...




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.