|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Питане за червено цвекло.
|
|
Автор |
GINK (Гинес) |
Публикувано | 15.02.14 18:35 |
|
Моля за някоя изпитана рецепта за манджа или супа с червено цвекло. Без салати, моля.
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: GINK]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 15.02.14 22:28 |
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
GINK (Гинес) |
Публикувано | 16.02.14 09:56 |
|
Ауууу! Това е страхотно. Срещнах такава рецепта в нета, но ти си обяснил всичко много подробно, за което ти благодаря. Очаквам още предложения, скъпи клубари.
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: GINK]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 16.02.14 18:01 |
|
У дома панджарът е най-често на масата под форма на салати. Но най- лесното нещо, което приготвям е зеленчуковата крем супа. Дори и да свариш от предната вечер продуктите, резултатът е супер. Панджар, картоф, морков, праз, тиквичка, чушка (сушена, от буркан консервирана, а защо не и сурова от магазина до вас), домат (сушен, консерва, замразен), малко олио, сол. Сваряваш добре, пасираш и прибавяш лъжица сметана (течна или заквасена), синьо сирене, чедър, ементал или пармезан настърган, когато сервираш. Ако си правиш у дома крутони, пробвай да приготвиш и хлебни пръчици със сирене:
Нарязваш изсъхналия хляб на пръчици, овалваш в зехтин (или олио), после овалваш в сирене (бяло, кашкавал, пармезан- но всичко да е сухо) с подправки по желание - червен (лют) пипер, ким, кимион (счукани или смлени) и въобще подправки, обичани в дома.
После се нареждат на домакинска хартия за печене ( все пак да не си разваляме удоволствието с ожесточено миене на тави ) и се запичат до златисто!
Чудесен завършек на супата!
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: Fish L]
|
|
Автор |
GINK (Гинес) |
Публикувано | 16.02.14 18:36 |
|
Ще пробвам. Имам всички продукти без сирената, ама ще купя. Това с хлебните пръчици много яко. Благодаря.
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: Fish L]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 17.02.14 20:00 |
|
Страхотна идея за пръчиците, благодарско, Фиши!
Правя с бутер тесто пръчици с много подправки, за към разни сосчета и разядки, но твоята идея ме плени и завладя
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 17.02.14 20:23 |
|
Дано ви харесат! Днес правих гъбена крем супа и направо плачеше положението за такива пръчици, но се въздържах и само ги назехтиних и наръсих с една тинизийска подправка -"4 вкуса"= червен пипер, шафран и др. не го разгадавам:)
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: Fish L]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 17.02.14 22:34 |
|
Ооо, със сигурност, аз сама си правя кротоните, различни за различните супи, а, както съм писала, домА сме почитатели на крем супички, това ще е нещо ново и различно
Ох, днес пак ми се оплаква една мама на вече големшки деца, ама и с по-мънечки са ми се жалвали, щото ме пита кво готвя и аз разказах от последните 4 дни.. Изуми се, че децата й не щели да ядат куп зеленчуци: спанак, карфиол, броколи, моркови, че и плодове, как съм ги карала моите ... Ами не ги карам
Ако им кажа, че ядат и синьо сирене и хайвери и риби, сигурно ще ме обожествят
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
GINK (Гинес) |
Публикувано | 18.02.14 09:49 |
|
Защото си майка-магьосница.
| |
Тема
|
Re: Питане за червено цвекло.
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 18.02.14 17:37 |
|
каквото и да говорим, готвенето е голямо удоволствие - сега има всичко и по всяко време.
Моите деца съм ги гледала по по-стари постулати- през 5 месец захранване с пюрета, а от 7-мия вече ги записвахме на детска кухня. Беше останала една павирана улица, по която отивах до детската кухня и моят син все заспиваше за час и после- край! Ококорваше се като бухал нощем:)Вечер като седнехме да вечеряме и той участваше и непрекъснато си искаше. Така и така готвех диетично (малко сол, незапържено, всеки ден) и той се облизваше като коте, и се отказах от детската кухня, която ми проваляше дневната програма - в парка край морето е най-хладно и приятно през деня.
Та и моите деца ядат всичко, което ядем и ние. Синът ми е по-консервативен, но откакто стана студент, винаги пробва новите неща без да го молим.
Ето една египетска постна рецепта, която дори той пробва:
- съдържа, леща, ориз, макарони (едни късички и завитички) и според мен е странно съчетания, но много вкусно.
Ако някой се интересува, ще я преведа!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|