|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Кайма от шут овен
|
|
| Автор |
dmi (MetalHeart) |
| Публикувано | 24.01.14 11:30 |
|
|
Имам доста кайма от шут овен. Какво да я правя. Седи в хладилника и чака подходящи рецепти...
| |
|
Тема
|
Re: Кайма от шут овен
[re: dmi]
|
|
| Автор |
GINK (Гинес) |
| Публикувано | 24.01.14 13:29 |
|
|
Има ли значение дали овенът е бил без рога? Знам, че кебапчетата едно време са били от овнешко. Пробвай.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Monica123 (ветеран) |
| Публикувано | 24.01.14 20:56 |
|
|
Става чудесен гювеч, мариновани пържоли....но щом е вече на кайма - кюфтета, кебабчета, руло Стефани, шишчета с каймата и патладжана ( арабска рецепта) , спагети с кайма...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Fish L (Емарципанена) |
| Публикувано | 25.01.14 21:12 |
|
|
Да прибавя и аз моето учудване от това, че овенът е шут и да предложа моята идея- Овчарски пай. В нета има много рецепти, но моята е следната:
-кайма;
-грах;
-морков на кубчета;
-лук(праз) на ситно;
-магданоз;
-картофено пюре (най-добре домашно приготвено с хубаво мляко и масло);
-2-3 яйца;
-кимион.
Задушавам лука, морковите, граха, каймата почти до готовност. После слагам в тава (може и индивидуални съдове като огнеупорни гювечета).
В пюрето (което е поизстинало) прибавям яйцата.подправката и разбивам добре. Разстилам над сместа и запичам до златисто.
Да ви е сладко!
| |
|
Тема
|
[re: Monica123]
|
|
| Автор |
Fish L (Емарципанена) |
| Публикувано | 25.01.14 21:14 |
|
|
Би станала и чудесна мусака с патладжани и тиквички
| |
|
Тема
|
[re: Monica123]
|
|
| Автор |
dmi (MetalHeart) |
| Публикувано | 27.01.14 09:33 |
|
|
Благодаря на всички мили дами, които отговориха. И аз се бях замислил за кюфтета, но ми казаха че трябва да се омеша с нормална кайма.
Не знам дали тая от овена мирише. Докато я бутилирахме не съм усетил нищо, но нямам идея при готвенето и след това какво ще е...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
GINK (Гинес) |
| Публикувано | 27.01.14 15:27 |
|
|
Какво ще рече "бутилирахме"?
| |
|
|
|
И на мен ми стана интересно това с бутилирането, но като се замисля,може би е искал да каже "разпределихме и опаковахме". Примерно, когато купя кайма в по-голямо количество, я разпределям в пакетчета долу-горе по около 300 гр. във всяко. Прибирам в камерата на хладилника и когато реша да правя нещо с кайма вадя едното пакетче. Вероятно dmi е искал да каже точно това.
| |
|
|
|
Може би.
| |
|
|
|
И на мне много ми чде този Шепърд пай.
Браво. Добре се сети.
Ти правила ли си?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|