Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:24 26.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кайма от шут овеннови  
Автор dmi (MetalHeart)
Публикувано24.01.14 11:30

Имам доста кайма от шут овен. Какво да я правя. Седи в хладилника и чака подходящи рецепти...

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: dmi]  
Автор GINK (Гинес)
Публикувано24.01.14 13:29

Има ли значение дали овенът е бил без рога? Знам, че кебапчетата едно време са били от овнешко. Пробвай.

Автор Monica123 (ветеран)
Публикувано24.01.14 20:56

Става чудесен гювеч, мариновани пържоли....но щом е вече на кайма - кюфтета, кебабчета, руло Стефани, шишчета с каймата и патладжана ( арабска рецепта) , спагети с кайма...

Тема Re: Кайма от шут овен [re: dmi]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано25.01.14 21:12

Да прибавя и аз моето учудване от това, че овенът е шут и да предложа моята идея- Овчарски пай. В нета има много рецепти, но моята е следната:
-кайма;
-грах;
-морков на кубчета;
-лук(праз) на ситно;
-магданоз;
-картофено пюре (най-добре домашно приготвено с хубаво мляко и масло);
-2-3 яйца;
-кимион.

Задушавам лука, морковите, граха, каймата почти до готовност. После слагам в тава (може и индивидуални съдове като огнеупорни гювечета).
В пюрето (което е поизстинало) прибавям яйцата.подправката и разбивам добре. Разстилам над сместа и запичам до златисто.

Да ви е сладко!

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: Monica123]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано25.01.14 21:14

Би станала и чудесна мусака с патладжани и тиквички

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: Monica123]  
Автор dmi (MetalHeart)
Публикувано27.01.14 09:33

Благодаря на всички мили дами, които отговориха. И аз се бях замислил за кюфтета, но ми казаха че трябва да се омеша с нормална кайма.
Не знам дали тая от овена мирише. Докато я бутилирахме не съм усетил нищо, но нямам идея при готвенето и след това какво ще е...

Автор GINK (Гинес)
Публикувано27.01.14 15:27

Какво ще рече "бутилирахме"?

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: GINK]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано27.01.14 21:48

И на мен ми стана интересно това с бутилирането, но като се замисля,може би е искал да каже "разпределихме и опаковахме". Примерно, когато купя кайма в по-голямо количество, я разпределям в пакетчета долу-горе по около 300 гр. във всяко. Прибирам в камерата на хладилника и когато реша да правя нещо с кайма вадя едното пакетче. Вероятно dmi е искал да каже точно това.

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: dama spatia]  
Автор GINK (Гинес)
Публикувано27.01.14 21:55

Може би.

Тема Re: Кайма от шут овеннови [re: Fish L]  
Автор Monica123 (ветеран)
Публикувано29.01.14 00:49

И на мне много ми чде този Шепърд пай.
Браво. Добре се сети.

Ти правила ли си?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.